KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 8, 2022) back to the future sci-fi-

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 8, 2022)

Hebben jullie storm Eunice overleefd? Wij hebben alleen maar Netflix gekeken! Als jij dit weekend ook nergens meer heen wilt, dan moet je zeker even doorlezen. In dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 8, 2022) zetten we namelijk alle nieuwe dingen op Netflix voor je op een rijtje.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 8, 2022) // tabel

We starten – zoals elke week – met een tabel. In deze tabel vind je alle nieuwe dingen op Netflix. Om het specifieker te maken: alle nieuwe films/series van de afgelopen zeven dagen. Check hem hieronder en lees daarna verder om onze weektips te ontdekken.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Ai Love You Drama, Romantiek 2022 4.4
2 Are You The One? (seizoen 4) Reality 2016 6.5
3 Back to the Future Avontuur, Sci-Fi 1985 8.5
4 Battleship Actie 2012 5.8
5 Bean: The Movie Komedie 1997 6.4
6 Cielo Grande (a.k.a. Secrets of Summer) (seizoen 1) Drama, Familieserie 2022 6.1
7 Downfall: The Case Against Boeing Documentaire 2022 7.5
8 Erax Mysterie, Short 2022 4.5
9 Fedeltà (1 seizoen) Drama, Romantiek 2022 6.2
10 Fishbowl Wives (1 seizoen) Drama, Romantiek 2022 6.5
Titel Genre Jaar iMDB

Sorry to Bother You (2018)

Onze eerste kijktip in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 8, 2022) overzicht is de film Sorry to Bother You. Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt, maar hij stond in onze top 3 van beste films van 2018, dus daarom willen we hem graag uitlichten.

De Afro-Amerikaanse Cassius Green (LaKeith Stanfield) heeft een rustig leventje in Oakland, California. Hij werkt als telemarketeer, hij heeft een mooie vriendin en het weer in zijn stad is vaak heerlijk.

Op een dag vindt hij een magisch middel waarmee alles wat hij als telemarketeer aanraakt in goud veranderd. Maar hiermee verandert hij ook qua persoonlijkheid … en niet ten goede.

Sorry To Bother You KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 8, 2022)
Cassius + vriendin in auto. Bron: Sorry to Bother You / Netflix

Als hij ook nog eens in de ban raakt van de coke-snuivende zakenman Steve Lift – die hem een riant salaris aanbiedt – én hij een geheim over hem te weten komt, begint het aardig verwarrend te worden.

Wat volgt in Sorry to Bother You is nog het best te omschrijven als een frisse, absurde droom, vol eigenaardigheden én humor waar je weken later nog steeds over nadenkt. Houd regisseur Boots Riley in de gaten.

Back to the Future (1985)

Elke keer als er een filmklassieker op Netflix komt, maken wij een vreugdesprongetje. Er kunnen er namelijk niet genoeg in het aanbod staan. Daarom zijn we maar wat blij met de toevoeging van onze volgende kijktip: Back to the Future.

In deze avontuurlijke sciencefictionfilm uit 1985 volgen we de 17-jarige Marty McFly (Michael J. Fox), een middelbare school student. Hij wordt per 30 jaar terug in de tijd geworpen. Het zal je maar gebeuren!

De tijdmachine die dit veroorzaakt, is ditmaal een hele bekende witgrijze auto: een DeLorean DMC12 Deze auto/tijdmachine is gemaakt door een goede vriend van hem, namelijk de maffe wetenschapper Emmett ‘Doc’ Brown.

Marty en Doc aan het hannesen. Bron: Back to the Future / Netflix

Maar goed, Marty belandt er mee in de jaren 50. Hij ontmoet de jongere versies van zijn ouders en moet er voor zorgen dat ze verliefd worden – en uiteindelijk dus een kind krijgen a.k.a. hijzelf – want als dat niet lukt, is het einde verhaal voor hem.

Tel daarbij op dat hij ook nog eens terug moet naar het heden om het leven van de malle Doc Brown te redden en je krijgt een heerlijke cocktail voor een fijne film!

Back to the Future is een bak nostalgie vol jaren 80 special effects, een sterk plot en een aantal fijne verrassingen. Kortom, verplicht kijkvoer.

Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy (seizoen 1)

Hiphopfans, opgelet. Sinds deze week staat de eerste aflevering van de documentaireserie Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy op Netflix! Volgende week verschijnt aflevering 2 en de week daarna kan je naar aflevering 3 kijken.

In de eerste aflevering – die bijna 1,5 uur duurt, dus je kunt prima praten over een film i.p..v een aflevering – volgen we de begindagen van rapper/producer/mode-ontwerper/merk Kanye West.

Hij is inmiddels een grote naam in zijn stad Chicago, maar hij wil meer. Daarom trekt hij naar NY. Maar daar zien we hem worstelen om een contract in de wacht te slepen. En dat is frustrerend, zeker voor iemand die zo in zichzelf en zijn talenten gelooft als Kanye.

jeen-yuhs-A-Kanye-Trilogy-Netflix
KONING KANYE. Bron: Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy / Netflix

Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy geeft een uniek inkijktje in het leven van de man waar iedereen wel een mening over heeft. De ene noemt hem een genie, de ander kan hem – en zijn soms bizarre gedrag – niet uitstaan. Er lijkt, zoals bij veel sterren, geen middenweg.

Vriend en filmmaker Coodie Simmons volgende hem ruim 20 jaar en dat levert een unieke, eerlijke en rauwe documentaire op, uiteraard vol goede muziek. Wij kunnen niet wachten op deel 2 en 3.