Kijktips op Netflix (week 9, 2019) wolf tip mooie film

Kijktips op Netflix (week 9, 2019)

Hallo iedereen, daar zijn we weer met een nieuw overzicht van het recent toegevoegde Netflix-aanbod. Het is alweer maart en ook in deze maand gaat Netflix gewoon verder met het aanvullen van films en series aan het aanbod. En omdat het de eerste dag van een nieuwe maand is, is er weer extra veel toegevoegd. Laten we snel naar het overzicht gaan, want er zitten wel verdraaid lekkere titels bij. Hebben we er toch eentje over het hoofd gezien? Schroom niet en laat het ons weten, bijvoorbeeld via Facebook!

The Walking Dead

Een van het meest in het oog springende van deze week, is dat The Walking Dead terug is van weggeweest! Het heeft even moeten duren, maar vanaf deze week kunnen we weer genieten van zombies en een verlaten, apocalyptische wereld. Een wereld waarin op elke straathoek gevaar loer.

We schreven ooit een artikel over waarom we de serie zo fantastisch vonden, ook voor mensen die een hekel hebben aan zombies. Dan kan je een beetje een beeld krijgen of je The Walking Dead een kans zou moeten geven.

Het moet gezegd dat we gestopt zijn bij seizoen 5, maar misschien pakken we nu de drie seizoenen daarna ook wel weer op. Want je kan sinds deze week naar The Walking Dead seizoen 1 t/m 8 op Netflix kijken.

Wolf

Dan de film waar wij al jaren niet over uitgepraat raken op sociale gelegenheden. De film die iedere filmliefhebber gezien moet hebben, omdat het één van de betere Nederlandse films is ooit gemaakt. Grote woorden? Ja. Onterecht? Nee.

We hebben het over de film Wolf, van regisseur/reclamemaker/muzikant van de band Yellow Claw Jim Taihuttu. Hij was ook de maker van het eveneens prachtige Rabat.

We volgen kickbokser Majid (Marwan Kenzari, die inmiddels een rol heeft als Jafar in de nieuwe Aladdin film van regisseur Guy Ritchie), afwisselend kickboksend en op straat. Steeds meer raken deze twee werelden met elkaar verstrengeld, tot er geen weg meer terug is. Wat doe je dan?

Zoals rapper Appa bij de aftiteling rapt:

Als ik niet meer kan vliegen
Liever een mooie val
En als ik toch niet mag kan pieken
Liever een mooi dal

Daar is geen woord aan gelogen. Dat blijkt wel als we kijken naar Wolf. Geheel geschoten in zwart wit, met een uitmuntende Kenzari, een dito soundtrack en een van de meest beklemmende sfeertjes die we in een film zijn tegengekomen.

Voordat je het weet heeft de film je bij de lurven en laat hij je niet meer los. Alsof je als kijker, net als Majid, langzaam wordt meegesleurd in een verraderlijke stroming, totdat het te laat is en er geen weg meer terug is. En probeer dan nog maar aan land te komen.

Nederlandse series

Liefhebbers van Nederlandse series komen deze week aan hun trekken met maar liefst drie titels: De Affaire, Overspel en Als de Dijken breken. Mocht je deze series destijds gemist hebben op tv, dan is dit de kans om alles lekker in te halen. Met deze drie titels van Hollandse bodem, heb je er in ieder geval weer wat kijkuurtjes bij! We zullen ze alle drie even afgaan.

De Affaire

In De Affaire volgen we onderzoeksjournalisten Tom (Peter Blok) en Dana (Kiki van Deursen) en hun zoektocht in drie geruchtmakende zaken om de waarheid naar boven te krijgen. De drie affaires zijn verdeeld over drie afleveringen, en hebben betrekking tot echt bestaande zaken.

In dit geval gaat het over een mogelijk nieuwe onthulling in de Sebrenica-affaire, de handelingen van de NSA die zeer ver gaan (hello Edward Snowden), en tot slot de geheimen van het Iraanse atoomprogramma. 

Overspel

Tevens is de Nederlandse dramaserie Overspel aan het aanbod toegevoegd. In deze serie gaat het om de dubieuze liefdesverhouding tussen fotografe Iris (Sylvia Hoeks) en een advocaat die zijn schoonvader verdedigt omdat deze beticht wordt van illegale handelingen. Het is natuurlijk uitgerekend de man van Iris, die officier van Justitie is, die een rechtszaak tegen deze schoonvader wil beginnen. Pikante verhoudingen dus!

Als de Dijken breken

Tot slot is de serie Als de Dijken breken toegevoegd, een Nederlands-Vlaamse productie over een watersnoodramp in Nederland en België. In de serie staan verschillende karakters centraal die de ramp overkomt; van de minister-president van Nederland, tot Vlaamse gevangenen aan toe. En dat dit voor iedereen een vreselijke gebeurtenis is, moge duidelijk zijn. 

Friends with Benefits

Wanneer je geen trek hebt in zware kost, maar in een leuke, luchtige comedy, kun je altijd eens Friends with Benefits opzetten en het verhaal van Jamie en Dylan aanschouwen.

Jamie en Dylan (gespeeld door Mila Kunis en Justin Timberlake) zijn twee jongeren uit New York en Los Angeles. Jamie is recruiter en moet Dylan binnenhalen voor een bedrijf in The Big Apple. Wanneer ze elkaar ontmoeten, blijkt dat de twee wel een bijzondere klik hebben met elkaar, en dan met name op het fysieke, seksuele gebied.

Of te wel: Er ontstaat een vriendschap met wel hele specifieke voordeeltjes. Maar hoe lang gaat dat goed? Kan deze vriendschap wel lang doorgaan op deze manier? Of gaan er andere zaken meespelen?

Hoe gecompliceerd zo’n vriendschap kan zijn, zo ongecompliceerd kun jij er naar kijken. Dus pak die bak popcorn en je hebt een lekker kijkavondje voor de boeg.

Kijktips op Netflix (week 9, 2019)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 9, 2019); wat ons betreft een zeer geslaagde week. Ditmaal kwamen er veel titels van eigen bodem op Netflix en gelukkig niet alleen maar slechte romcoms.

Alle nieuwe titels van de afgelopen 7 dagen op Netflix Nederland vind je in de onderstaande tabel. Pluis hem dus maar even lekker uit en voeg vooral weer een aantal leuke nieuwe dingen toe aan je kijklijstje.

Wil je weten wat het gehele Netflix aanbod is? Natuurlijk wil je dat. Check dan even onze aanbod pagina. Alle titels die binnenkort op Netflix komen, vind je HIER.

Een goed weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 21 Misdaad, Drama 2008 6.8
2 211 Actie, Misdaad 2018 4.4
3 Als de dijken breken (1 seizoen) Drama 2016 6.6
4 Amityville: The Awakening Horror 2017 4.9
5 Big Daddy Komedie 1999 6.4
6 Blue Exorcist – Kyoto Saga- (1 seizoen) Anime, Actie 2017 7.6
7 Blue Exorcist (1 seizoen) Anime, Actie 2011 7.6
8 Budapest Komedie 2018 5.4
9 Burlesque Drama 2010 6.4
10 Click Komedie 2006 6.4
Titel Genre Jaar iMDB