loco-por-ella Kijktips op Netflix (week 9, 2021)

Kijktips op Netflix (week 9, 2021)

Zoals elke week kijken we in dit artikel weer naar alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. Maar uiteraard geven we je ook gelijk een aantal kijktips, geselecteerd uit deze nieuwe titels. Let’s go.

Loco por ella

We beginnen met een Spaanse en lekker luchtige film: Loco por Ella. Vrij vertaald iets in de trant van ‘Gek op haar’ of ‘Crazy About Her’. Centraal in de film staan de personages Carla (Susana Abaitua) en Adri (Alvaro Cervantes). Ze ontmoeten elkaar tijdens het uitgaan en beleven samen een magische nacht.

Alleen, zo spreken ze gelijk af, meer zal het niet zijn. Een one-night-stand uit het boekje, dus. Maar Adri blijft aan haar denken en probeert vervolgens alles te doen om haar te vinden. Dat is nog knap lastig als je vrijwel niks van elkaar weet.

Hij komt er met moeite achter dat Carla in een psychiatrisch centrum woont. Dat is toch andere koek … Maar hij wil haar zo graag beter leren kennen, dat hij dan maar net doet of hij ook psychische problemen heeft en het lukt hem uiteindelijk dan ook om daar ook te wonen.

Wat volgt is een leuke film met een fijn romantisch randje over gek zijn op iemand, ondanks of misschien wel vooral, al zijn of haar gebreken. De trailer van Loco por Ella bekijk je hieronder. Voor onze overige kijktips op Netflix (week 9, 2021) moet je even doorlezen.

Who Am I: Kein system ist sicher

En we gaan gelijk door met onze volgende kijktip van de week: Who Am I: Kein system ist sicher. Een spannende film uit Duitsland over Benjamin (Tom Schilling), een Duitse jongen die zich nogal eenzaam voelt. Het enige dat hij doet is een beetje internetten en verder niet veel.

Na verloop van tijd vindt hij aansluiting bij een groepje hackers opererend onder de naam CLAY (Clowns Laughing @ You). Het voelt goed om eindelijk ergens bij te horen.

Een van de hackers van CLAY. Bron: Kein system ist sicher / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De groep houdt zich bezig met een beetje kattenkwaad en andere ludieke acties, maar beetje bij beetje verandert de boel en moeten ze rennen voor hun levens om uit handen te blijven van o.a. Europol en de Duitse geheime dienst.

Hoe ver ga je om jezelf te bewijzen ten opzichte van mensen die je bewondert? Hoe graag wil je bij een groep horen, als dat niet normaal voor je is? We zien het in de spannende film Who Am I: Kein system ist sicher. Aanrader voor de Samstag Abend.

Pelé (2021)

Sportliefhebbers mogen de nieuwe documentaire Pelé zeker niet vergeten te kijken. In deze film zien we hoe het de Braziliaanse voetballegende Pelé, voetbalnaam van Edson Arantes do Nascimento, lukt om uit te groeien tot een van de bekendste voetballers aller tijden.

In de documentaire Pelé draait het om de periode tussen 1958, als Pelé nog maar 18 jaar oud is, en 1970, als hij zijn derde (!) wereldkampioenschap voetbal wint met Brazilië. Hij had en heeft daarmee een record in handen die wij niet snel meer uit de boeken zien verdwijnen.

In Pelé zien we hoe het hem lukt om uit te groeien tot het fenomeen dat hij is. Dit krijgen we als kijker te zien door middel van nooit eerder vertoonde interviews met teamgenoten als Zagallo, Rivellino en Jairzinho, archiefbeelden en gesprekken met de hoofdrolspeler zelf.

Tegelijkertijd draait het ook om de rol die Pelé speelde in een tumultueuze periode in de Braziliaanse geschiedenis.

Het maakt Pelé een verplichte titel om te zien als je ook maar iets hebt met voetbal en/of als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Brazilië. De trailer vind je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 9, 2021): tabel

En op deze manier eindigt ons kijktips op Netflix (week 9, 2021) artikel. We hopen natuurlijk dat je weer wat nieuwe titels aan je dit-moet-ik-nog-kijken-op-netflix-lijstje hebt toegevoegd.

Zo niet, check dan zeker even de tabel hieronder. In deze tabel staan ALLE nieuwe films/series die de afgelopen zeven dagen op Netflix Nederland zijn gekomen. Sorteer of filter bijvoorbeeld op genre en/of iMDB-cijfer en pluis het aanbod door.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Love So Beautiful (1 seizoen) Komedie, Romantiek 2020 7.2
2 Age of Samurai: Battle for Japan (1 seizoen) Documentaire, Oorlog 2021 7.5
3 Anja and Viktor Komedie 2001 5.2
4 Brian Regan: On the Rocks Cabaret 2021 6.9
5 Canine Intervention (1 seizoen) Documentaire, Reality 2021 5.8
6 Den store badedag (a.k.a. The Great Day on the Beach) Familiefilm, Avontuur 1991 6.8
7 Det største i verden Drama 2001 5.9
8 Elling 1: Brødre i blodet Komedie 2001 7.5
9 Elling 3: Elsk meg i morgen Komedie 2005 6.2
10 Fidibus Komedie 2006 5.7
Titel Genre Jaar iMDB

Nu je weet helemaal op de hoogte bent van alles wat nieuw op Netflix is, willen we je alleen nog attenderen op onze nieuwsbrief , Instagram en Facebook. Door ons via deze kanalen te volgen, weet je altijd als eerste alles wat met Netflix te maken heeft.