netflix-drama-juvenile-justice-seizoen1-KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 9 2022)

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 9, 2022)

Deze week kwamen er niet super veel nieuwe dingen op Netflix. Maar toch hebben we ons best weer gedaan om er een aantal voor je uit te pikken! We starten met de tabel – met alle nieuwe dingen – en daarna vertellen we je onze tips.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 9, 2022) // tabel

Voordat we je trakteren met onze tips van de week, schotelen we je eerst onze KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 9, 2022) tabel voor. Werp er een blik op en je weet gelijk wat er allemaal nieuw is op Netflix.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Bulgasal Immortal Souls (10 afleveringen) Fantasie, Thriller 2022 7.5
2 DC Legends of Tomorrow (6 seizoenen + 12 afleveringen van seizoen 7) Actie, Avontuur 2022 6.8
3 De Volta Aos 15 (1 seizoen) Komedie, Drama 2022 7.9
4 Juvenile Justice (1 seizoen) Misdaad, Drama 2022 8.9
5 Karma’s World Music Videos (1 seizoen) Animatie, Musical 2022 -
6 Love Is Blind (2 seizoenen) Reality 2022 6.1
7 Non Mi Uccidere (a.k.a. Don’t Kill Me) Fantasie, Horror 2021 4.1
8 Race: Bubba Wallace (1 seizoen) Documentaire, Sport 2022 5.2
9 Sans Répit (a.k.a. Restless) Actie, Thriller 2022 5.3
10 Snowpiercer (2 seizoenen + 5 afleveringen van seizoen 3) Actie, Sci-Fi 2022 6.3
Titel Genre Jaar iMDB

Juvenile Justice (seizoen 1)

We trappen dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 9, 2022) af met de serie Juvenile Justice (seizoen 1). Het is een spannende Zuid-Koreaanse misdaadserie over een harde, vrouwelijke rechter.

Ze heeft een uitgesproken pesthekel aan kinderen. Ideaal dus om de – steeds agressievere en brutale – jeugdcriminelen in toom te houden. Zij zal ze wel even laten voelen dat ze op de verkeerde weg zijn en dat er respect moet zijn voor de wet.

netflix-drama-juvenile-justice-seizoen1-KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 9 2022) juvenile justice
De rechter aan het werk, met een lampje. Bron: Juvenile Justice / Netflix

Maar haar methoden en uitspraken lijken steeds extremer te worden, zonder dat ze het zelf door heeft.

En alhoewel zij denkt dat ze de samenleving een goede dienst bewijst, blijken er steeds meer mensen te zijn die iets andere opvattingen hebben over begrippen als ‘eerlijkheid’ en ‘rechtvaardigheid’.

Haar eerste case wordt verteld in de eerste twee afleveringen. Daarna krijg je elke aflevering een nieuwe case. Hierdoor krijg je een steeds beter idee van haar persoonlijkheid en werkwijze, en blijft de serie fris. Wij vonden Juvenile Justice in ieder geval zeer de moeite waard.

Vikings: Valhalla (seizoen 1)

Als fans van de keiharde serie Vikings, waren we razend benieuwd naar de spin-off Vikings: Valhalla. En eerlijk is eerlijk: het origineel is beter, maar we hebben ons toch aardig vermaakt.

Het verhaal van Vikings: Valhalla speelt zich ongeveer 100 jaar later af en draait om de avonturen van de ruige ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett) en zijn zusje Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavson).

Vikings Valhalla KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 9 2022)
Leif Eriksson met een zwaard en een baard. Bron Vikings: Valhalla / Netflix

Ze zijn geboren in IJsland, maar opgegroeid in Groenland. En ook nu moeten te Vikings het weer opnemen tegen die verdomde Engelsen. Het zal het begin van het einde zijn van het Viking-tijdperk.

Verwacht weer grote gevechten, wilde natuur, romantiek, meer actie, politieke macht(smisbruik) en dat soort dingen meer. De trailer van Vikings: Valhalla bekijk je hieronder.