Living with Yourself Kijktips op Netflix (weel 42, 2019)

Kijktips op Netflix (week 42, 2019)

Yes, het is weer weekend! Dat betekent dat we weer als vanouds terugblikken op wat er afgelopen week op Netflix is verschenen qua films en series. Nu de herfst volop bezig is en het alweer vroeg donker wordt, moeten we natuurlijk wel wat te kijken hebben. Dus pak er een lekker dekentje bij, maak wat warme thee of chocolademelk en spit met ons mee. Mocht je zelf nog aanraders hebben, laat het zeker even weten via Facebook of Instagram.

Magical Andes (Andes Magicos)

Liefhebbers van natuur(documentaires), en in het specifiek bergen, kunnen deze week terecht bij een nieuwe Netflix Documentairereeks met de naam Magical Andes. In 5 afleveringen van ongeveer 25 minuten krijgen we prachtige beelden te zien van de Zuid-Amerikaanse bergketen Andes, elke aflevering aan de hand van iemand die een bijzondere band heeft met de Andes.

Van Colombia tot aan Argentinië, overal waar de Andes loopt, heeft de bergketen een bijzondere aantrekkingskracht op de bevolking en toeristen. Maar ook als kijker moet dit bijzonder veel indruk maken, want het zijn verbluffende beelden. Bovendien is de Andes op geen enkele plek hetzelfde, dus je raakt nooit uitgekeken.

Dus ben je toe aan een prachtige reis door Zuid-Amerika, maar dan vanuit je luie zetel? Zet dan Magic Andes aan en geniet! De trailer van deze serie zie je hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=5bcaGRe3nYk

Eli

Binnenkort is het alweer Halloween en om alvast goed in de griezelsferen te komen, is de horrorfilm Eli op Netflix gekomen. En in deze Netflix Original, gebeuren er behoorlijk wat mysterieuze en vooral ijzingwekkende dingen.

Het draait om de jonge knul Eli die aan een zeldzame ziekte zou lijden, die hem ernstig allergisch maakt voor het buitenleven. Daarom moet Eli binnen blijven en in een beschermende bubbel leven. Wanneer zijn ouders een instituut vinden die hem zou kunnen behandelen, neemt zijn leven een enge wending.

Het instituut blijkt in een eng spookachtig gebouw te zitten en de behandeling die Eli krijgt, laat hem alleen maar slechter voelen. Bovendien gaat het gepaard met bizarre, paranormale verschijnselen, waardoor Eli overtuigd is dat de behandeling niet klopt. En na het zien van de trailer, lijkt ons dat een terechte gedachte.

Eli komt van de hand van de producer van het eveneens spannende The Hunting of Hill House en in de film zien we o.a. Lili Taylor en Sadie Sink (Stranger Things) terug. Check hieronder de trailer!

Toon (2 seizoenen)

De Nederlandse serie Toon willen we ook nog even snel noemen, want dat blijft een persoonlijk favorietje van ons. Over de sociaal onhandige Toon (Joep Vermolen) die van de ene op de andere dag een internetsensatie wordt.

Hij slijt zijn dagen als muzikant met nietszeggende jingles maken voor bij reclames, of zoals zijn opdrachtgevers het omschrijven: “als je het volledig weg kan laten, is het goed.” Lekker.

Ons Toon, een fijne rol van Joep Vermolen. Bron: Toon / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Toon is verrassend leuk/grappig, zeker voor een Nederlandse komedieserie (sorry, liefhebbers van Nederlandse komedie) en ook wel een beetje herkenbaar.

Living with Yourself (seizoen 1)

Mocht je geen trek hebben in de horror uit Eli, kun je altijd nog de komedie Living with Yourself opzetten. In deze nieuwe serie van 8 afleveringen, kun je zien hoe het is om je eigen kloon tegen te komen die de superieure versie van jezelf blijkt te zijn.

Het overkomt Miles (Paul Rudd) wanneer hij naar een speciale spa gaat om fysiek en mentaal een oppepper te krijgen en om een betere versie van zichzelf te worden. Na de behandeling blijkt het resultaat niet helemaal als gedacht, want Miles ontdekt op den duur dat er een kloon van hem gemaakt is. Met als gevolg dat er twee Miles’ zijn die allebei hetzelfde leven willen leiden, waarvan de gekloonde Miles beter is in alles dan de originele. 

Dat kan natuurlijk niet anders dan tot hilarische situaties leiden. Maar of Miles het ook zo grappig vindt, zullen we moeten bekijken in Living with Yourself, waarvan er nu 8 afleveringen op Netflix staan. 

Kijktips op Netflix (week 42, 2019)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 42, 2019). Vond je het wat? Er kwamen wat ons betreft geen super grote klappers bij, maar desalniettemin hebben we er toch een aantal voor je uitgepikt.

De rest van de titels kan je in de onderstaande tabel even op het gemakje doorspitten. Misschien zit er iets voor je tussen. Tot volgende week.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Arctic Avontuur, Drama 2018 6.8
2 Avatar: The Last Airbender (1 seizoen) Animatie, Actie 2007 9.2
3 Avlu (1 seizoen) Drama 2018 7.3
4 Baahubali: The Beginning Actie, Drama 2015 8.1
5 Baby (2 seizoenen) Drama 2019 6.9
6 Diecisiete Drama 2019 7.4
7 Eli Horror 2019 5.9
8 Explained (seizoen 1 + 4 afleveringen seizoen 2) Documentaire 2019 7.8
9 Ghosts of Sugar Land Documentaire 2019 5.9
10 Hearts Beat Loud Drama 2018 6.9
Titel Genre Jaar iMDB