Kung Fury

Kung Fury (2015): Hitler als kungfu fanaat

[yasr_overall_rating size=”small”]

Als je van bizarre, absurde en hilarische korte films houdt, dan moet je zeker even deze korte recensie lezen over Kung Fury. Want man, man, man (*Rob Geus stem*) dit is me er eentje hoor. 

Korte film

Kung Fury dus. We weten niet waar me moeten beginnen, want dit is sowieso het meest gekke stukje film dat we de afgelopen paar jaar hebben gezien. De feitjes dan maar. Deze korte film duurt een half uur en is een Zweedse productie, maar wel Engels gesproken. Qua cinematografie is het een combinatie tussen film en een Arcade videogame. Het budget, ze wilden 2 ton aan Amerikaanse dollars en ze kregen uiteindelijk meer dan 6 ton, werd verkregen door middel van een crowdfunding actie via Kickstarter. Tot zo ver niets raars.

Bizar plot

Maar dan zijn we aangekomen bij het plot. De hoofdpersoon luistert naar de naam Kung Fury (gespeeld door David Sandberg, tevens de regisseur). Hij is de beste, sterkte en stoerste martial arts politieagent (!) in Miami halverwege de jaren ’80. Als het politiebureau op een dag een telefoontje krijgt van niemand minder dan Adolf Hitler, die tevens een groot liefhebber van kungfu blijkt te zijn en graag de titel Kung Führer draagt (heerlijk), besluit Kung Fury terug te gaan in de tijd om hem dood te maken.

Kung Fury hitler
De grote kungfu liefhebber Adolf Hitler aka Kung Führer. Bron: Kung Fury / Netflix

Dinosauriërs met laserogen en vechten tegen de nazi’s

Klinkt al vrij bizar toch? Nou, het kan allemaal nog veel gekker. Hij wordt terug in de tijd gehacked, maar blijkt dan niet in nazi-Duitsland aan te komen, maar in de tijd van de Vikingen. Een tijd waarin dinosauriërs leven met laserogen en een gespierde en gigantische grote man genaamd Thor. Uiteindelijk belandt hij toch in het Duitsland van de jaren ’40 en moet hij het opnemen tegen de nazi’s.

Postmoderne Monty Python

Een hedendaags equivalent van Monty Python gemixed met game-, kungfu- en postmoderne invloeden? Prima, als je het zo wil typeren. Het is in ieder geval een hommage aan de martial arts films van bijvoorbeeld Jackie Chan en jaren ’80 politiefilms met de daarbij behorende actie.

Je moet houden van deze absurditeit, maar wij vonden het in ieder geval hilarisch. En lekker kort dus je hebt geen tijd om je te vervelen. Kung Fury is daarom een fijn tussendoortje om even te ontspannen en je geest en je creativiteit weer even een harde reset te geven. Oh, en een nazi gebruiken als skateboard is natuurlijk altijd +1.

Kung Fury car
Onze stoere held uit de toekomst, van de jaren ’80. Bron: Kung Fury / Netflix.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.