Casa de Papel seizoen 5 einde uitgelegd ending explained

La Casa de Papel seizoen 5: alles wat we weten

Het komt nu wel akelig dichtbij: het einde van de Spaanse hitserie La Casa de Papel. Want het vijfde seizoen – wat tevens het laatste seizoen zal zijn – heeft een datum! We zetten alles wat we weten over La Casa de Papel seizoen 5 in dit artikel voor je op een rij.

Na dit seizoen is het echt klaar

Natuurlijk is het jammer dat de serie na dit vijfde seizoen stopt. Maar aan de andere kant is het voor de makers ook een mooie manier om er een bevredigend einde aan te breien. Want om heel eerlijk te zijn: de eerste twee seizoenen waren toch wel duidelijkst het sterkst en meest spannend.

En toch hadden ook het derde en vierde seizoen zo hun sterkte punten. We hebben er met plezier naar gekeken. Maar La Casa de Papel seizoen 5 zal dus het laatste seizoen zijn. Vanaf 03/09/2021 – of te wel 3 september 2021 – komen de eerste vijf afleveringen op Netflix Nederland.

De laatste vijf episodes komen 3 maanden later – dus op 3 december 2021 – op Netflix. Dat is natuurlijk balen, want wij kijken een seizoen liever in één keer uit. Maar wat doe je er tegen?

Wat is bekend over La Casa de Papel seizoen 5?

Is er eigenlijk al iets bekend over La Casa de Papel seizoen 5? Nou, het seizoen zal in ieder geval dus uit tien afleveringen bestaan van elk rond de 50 minuten. Zoals we gewend waren van La Casa de Papel.

Het zal het laatste gevecht zijn van El Professor en zijn bende. En ditmaal is het menens. Ze zitten inmiddels al 100 uur in de ‘Banco de España’.

Het lijkt nu toch echt slecht af te lopen. De beste man wordt overmeesterd door Sierra en het leger wordt ingezet om het gebouw binnen te dringen. En je weet: een leger wint of komt dood naar buiten. Er is geen tussenweg.

Kunnen ze er – ondanks alle tegenwind – toch levend uit komen? Het zal in ieder geval een explosief en emotioneel seizoen worden, als we de makers mogen geloven. En aan de trailer hieronder te zien, zou dat best eens kunnen kloppen.

Waarom geen Casa de Papel seizoen 6?

Dan rest natuurlijk de vraag: waarom komt er geen La Casa de Papel seizoen 6? Nou, de reden is eigenlijk best logisch. Omdat de serie zo ontzettend populair is geworden, wordt er flink aan de acteurs en actrices getrokken.

Het was simpelweg niet meer mogelijk om ze allemaal bij elkaar te houden om een nieuw seizoen te draaien. Maar het is natuurlijk ook een uitgelezen mogelijkheid om de serie het prachtige en emotionele einde te geven dat het verdient.