Leonardo DiCaprio en Netflix lanceren nieuwe docu’s

Interessant nieuws van het Netflix-front! Helemaal interessant omdat er een grote Hollywood acteur bij betrokken is. Afgelopen week werd namelijk bekend dat Netflix, producent Appian Way en Leonardo DiCaprio de handen weer ineen slaan voor de productie van documentaires en docu-series. Deze producties worden deel van een zogenaamd First Look constructie, waarbij de documentaires hun première exclusief op Netflix beleven.

De focus in deze documentaires zal voornamelijk te komen liggen op thema’s en vraagstukken rondom natuur en milieu. Dat is weinig verrassend te noemen, aangezien Leo zich actief inzet voor het behoud van de natuur en een goede conditie van onze planeet. Hij gaat ook als producer aan de slag voor de informatieve series, die ons als publiek bewust moet maken en houden van de kwetsbaarheid van de aarde.

There’s never been a more critical time for our planet or more of a need for gifted storytellers to help us all make sense of the issues we face. Through this partnership with Netflix, I hope to give documentary filmmakers doing urgent and important work the chance to have their films seen immediately by audiences all around the world

Prikkelende documentaires van hoge kwaliteit

Hij onderstreept hier dus het belangrijke werk dat documentairemakers verrichten, ten behoeve van de aarde. Leo’s gedachtegoed inschattende, zal het gaan om eigentijdse problemen en kwesties waar we tegenwoordig als mensheid mee te maken hebben, denk aan CO2 uitstoot, het beschermen van het dierenrijk, het ecologisch systeem of voedseldistributie in de wereld. Mocht je ook interesse hebben in zulke hedendaagse vraagstukken, moeten dit wel mooie producties voor je worden. Dat is tenslotte wat er ook vanuit Netflix beloofd wordt: “We kijken er naar uit om verder te borduren op ons gezamenlijk succes, met nog meer documentaires en docu-series van hoge kwaliteit en die aanzetten tot nadenken.”

Virunga

De combinatie Leonardo DiCaprio, Netflix en Appian Way is al eerder een succesvolle gebleken. In het najaar van 2014 lanceerden ze de documentaire Virunga (met regisseur Orlando von Einsiedel) een journalistieke natuurdocumentaire over de bosgorilla’s in Oost-Congo. Dit klinkt droger dan het in werkelijkheid is, want we zien hoe allerlei partijen zich inzetten om de prachtige beesten te beschermen tegen rebellen, stropers en winstjagers van buitenaf. Absoluut een fascinerende docu die je doet beseffen hoe fout de mens met de natuur omgaat, maar ook laat zien dat er mensen zijn die zich met hart en ziel inzetten voor behoud van de natuur en het dierenrijk. Vooral de liefdevolle manier waarop deze mensen over hun werk praten, is ontroerend. En wat is het toch schrijnend dat er zo’n strijd gevoerd moet worden waarin de kwetsbare natuur de speelbal is. In februari greep de docu net naast de Oscar voor Beste Documentaire, maar wist in ieder geval de aandacht op zich gevestigd te krijgen. Bovendien zou de echte winst zijn wanneer dit gebied voortaan in veilige handen ligt en mens en dier harmonieus met elkaar leven. Tot die tijd kunnen we de productie van zulke documentaires alleen maar toejuichen.

Virunga
Virunga – Een aangrijpende documentaire die aanzet tot nadenken

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.