harry potter op netflix

De 8 leukste kerstfilms op Netflix van 2017

Ligt het aan ons of vliegt het jaar weer voorbij voor je het weet? Het is alweer bijna Kerst en dat betekent: slecht weer, kerstkransjes, lichtjes, foute kersttruien, Mariah Carey en natuurlijk ons overzicht van de mooiste en leukste kerstfilms op Netflix!

Maar we zouden onszelf niet zijn als er geen ruimte zou zijn voor een aantal alternatieve kerstfilms. Dus films die je niet 1, 2 3 zou associëren met Kerst, maar die wij wel beschouwen als kerstfilms op Netflix, met onderwerpen en thema’s als vriendschap, liefde, goed doen voor je medemens, familie, lekker eten, koud weer etc. Hoe dan ook, riemen van de huifkar of arreslee vast, want daar gaan we weer met ons overzicht met leukste kerstfilms op Netflix van 2017.

Miracle on 34th street

We zullen dit overzicht met de leukste kerstfilms op Netflix van 2017 rustig beginnen. Dat wil zeggen: met een titel die het label -kerst- draagt zoals de kerstman zijn rode pak. Miracle on 34th street draait om een lieve oude man die op een dag beweert dat hij de kerstman is. Gek, natuurlijk, want de kerstman bestaat toch helemaal niet? Maar Kris Kringle, zoals de man heet, blijft beweren dat hij toch echt de echte is.

Hij moet vervolgens een onderzoek doen en daaruit rolt het resultaat dat hij gek is, niet goed bij z’n hoofd, een verwarde man. Hij moet zelfs naar de gevangenis! Jeetje, wat een kerstsfeer weer. Maar de advocaat Fred Gaily laat het daar niet bij zitten Fred probeert vervolgens in Miracle on 34th street de jury van de rechtbank te overtuigen dat Kris Kringle de echte kerstman is. En dus niet gek.

Miracle on 34th street is een warme en liefdevolle film die zeer de moeite waard is, ook als je niks met Kerst hebt. De film geeft je een lekker ‘balle in je buik’ gevoel.

https://www.youtube.com/watch?v=TjmMMa5u5hA

Jagten

Deze indrukwekkende Deense film vertelt het verhaal van kleuterbegeleider Lucas (de altijd goede Mads Mikkelsen). Hij geeft les op een kleuterschool in een klein dorpje in Denemarken. Maar van de ene op de andere dag stort zijn hele leven in elkaar, als hij wordt beschuldigd van onzedelijk gedrag met een kind door datzelfde kind. De heksenjacht wordt vervolgens geopend, zoals wel vaker gebeurd bij (vermeende) pedoseksuelen.

De emotionele gelaagdheid van Jagten is haast om te huilen zo mooi. En als je geen brok in je keel krijgt bij de scene in de kerk op kerstavond, dan hebben we geen hoop meer voor je. Aanrader van de allerhoogste plank.

Bad Santa

Bad Santa is natuurlijk een typische kerstfilm zoals er wel meer zijn. Maar toch is dit een van onze favoriete kerstkomedies. De film is heerlijk grof, bevat zwarte humor zo donker als een truffel en steekt lekker de draak met het hele kerstfeest idee.

Willie (Thornton) en lilliputter Marcus (Tony Cox) zijn twee oplichters die altijd rond Kerst hun slag slaan. Verkleed als de kerstman en kerstelf, gaan ze eropuit om buit te maken in warenhuizen. Terwijl de gezinnen die daar lopen puur kerstgeluk uitstralen (blij! vrolijk! liefde!) als ze kerstcadeaus kopen, hebben de twee heren heel wat slechtere bedoelingen.

Billy Bob Thornton speelt een wel heel grove, asociale en aan de alcohol verknochte kerstman, terwijl Tony Cox ook een zeer geslepen kerstelf speelt. Samen vormen ze in ieder geval een grappig duo. Met Bad Santa kun je je in ieder geval weer prima vermaken en daarom zetten we de film graag in ons overzicht met de leukste kerstfilms op Netflix van 2017!

bad santa leuke kerstfilms op Netflix van 2017

The Bridge

The Bridge draait misschien niet om het kerstfeest, maar door de winterse sfeer, past de serie perfect tijdens deze donkere dagen. En het is natuurlijk ook gewoon een vrij briljante, spannende en razend slimme serie. Dat is altijd mooi meegenomen.

Wil je weten waarom je The Bridge zou moeten kijken? We hebben 10 redenen voor je op een rij gezet. Een van de redenen kunnen we wel alvast verklappen: het personage Sage gespeeld door Sofia Helin.

bron-broen-bridge leukste kerstfilms op Netflix van 2017

Intouchables

Intouchables is een hartverwarmende film over vriendschap, dichter bij elkaar komen en elkaar accepteren. Dus hoe kerst wil je het hebben?

In deze Franse kaskraker zien we Philippe (François Cluzet), een man van goede komaf die daarom in een kast van een huis woont. Driss (Omar Sy) is daarentegen een jonge knul die zijn roots in de banlieu heeft liggen, een gevangenisverleden heeft en momenteel van een uitkering leeft.

Hij heeft sollicitatieplicht om zijn geld te krijgen en dus solliciteert hij bij Phillipe. Puur, alleen om aan deze plicht te voldoen, want hij weet zelf ook wel dat hij niet geschikt is om hem te verzorgen. Philippe heeft namelijk iemand nodig omdat hij bijna geheel verlamd is. Tegen alle verwachtingen in neemt hij de jonge Driss toch aan. En dat pakt uiteindelijk zelfs uitmuntend uit.

De vriendschap die de twee opbouwen, de grapjes die onstaan omdat twee werelden met elkaar in aanraking komen en het ontwapende verhaal maken van Intouchables een film die niet mag missen in ons artikel met de leukste kerstfilms op Netflix van 2017.

intouchables leukste kerstfilms op Netflix van 2017

Annie

De bekendste rode krullenbol van de filmgeschiedenis mag in deze lijst met de leukste kerstfilms op Netflix van 2017  natuurlijk niet ontbreken. Althans, wat ons betreft. Vind jij dit ook? Laat het ons weten op bijvoorbeeld onze Facebookpagina. Dat vinden wij altijd erg leuk.

In 1982 kwam de musical Annie op het witte doek en nu is het nog steeds een ontroerend (kerst)verhaal. Het kleine meisje Annie (Aileen Quinn) wordt door haar ouders achtergelaten in een weeshuis in New York. Het weeshuis wordt gerund door Miss Hannigan, een niet zo aardige mevrouw die niet echt het beste voorheeft met de kinderen. Tel daar ook nog eens de armoede door de Great Depression van de jaren ’30 bij op en je hebt een beeld van de wereld waarin Annie woont.

Tijdens haar verblijf krijgt Annie mogelijkheden om geadopteerd te worden, maar zoals het een goed (kerst)verhaal betaamt, gaat dit niet over rozen. Gelukkig kijkt de ginger krullenbol met een optimistische blik naar de wereld en produceert ze klassieke meezingers als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a Hard Knock Life’. Laatstgenoemde song kon ook Jay-Z waarderen, want hij gebruikte het voor zijn eigen ‘Hard Knock Life (Ghetto Anthem)’.

Zal Annie met haar optimisme voor een heus kerstwonder zorgen? Je ziet het in de musical Annie!

Annie kerstfilms op Netflix van 2017

Black Mirror (aflevering White Christmas)

Black Mirror is een steengoede sciencefiction serie waarvan seizoen 4 binnenkort op Netflix komt. Aan het eind van het derde seizoen hadden ze tevens een speciale kerstaflevering met de titel White Christmas. En laat die nu net de moeite waard zijn. En het fijne is dat je alle afleveringen van Black Mirror los van elkaar kunt zien, dus je hoeft ook niks gezien te hebben om te kunnen genieten van White Christmas.

In deze special worden er drie afzonderlijke verhalen verteld door twee mannen die blijkbaar al vijf jaar samen in een afgezonderde hut zitten, midden in een sneeuwlandschap. Ze hebben zich ooit opgegeven voor deze baan, elk met zo z’n eigen redenen.

Ze proberen in het begin van de aflevering Kerst te vieren. En dan beginnen ze opeens tegen elkaar te spreken. Over dingen waarover ze het de afgelopen vijf jaar nooit hebben gehad. Dan blijkt dat er verrassende overeenkomsten zijn tussen de twee mannen.

De verhalen die de mannen elkaar vervolgens vertellen gaan over de, misschien wel niet zo verre, toekomst. Over programma’s waarmee je mensen in real-life kan blokkeren, zodat jij hen en zij jou niet meer kunnen zien, over verloren liefdes, over augmented reality chips in je oog, over de rol van technologie in je leven.

Het moment dat beide verhalen bij elkaar komen in het derde verhaal is echt om je vinger stevig bij af te likken. Veel beter gaat tv niet meer worden, gokken wij.

Met Jon Hamm van o.a. Mad Men als Matt Trent en Rafe Spall als Joe Potter.

black mirror white christmas leukste kerstfilms op Netflix van 2017

Palmeras en la Nieve (Palm Trees in the Snow)

Deze Spaanse film zal niet vaak in lijstjes met kerstfilms voorkomen, maar daarom is het juist des te leuker om deze te vermelden, zodat ook jij deze film kunt ontdekken. Palmeras en la Nieve dus. Letterlijk vertaald als ‘Palmbomen in de sneeuw’.

Duik in een bijzonder en fascinerend familieverhaal waarin een jonge man en zijn broer in de jaren ’50 van de Pyreneeën naar een door Spanje gekoloniseerd eiland voor de kust van Afrika vertrekken, naar het eiland in Spaans Guinea. Daar krijgen ze te maken met de heftige spanningen die het einde van een kolonisatie met zich meebrengen.

Intussen laat Palmeras en la Nieve je ook kennismaken met de dochter van de man, die in de huidige tijd op zoek gaat naar het verhaal van haar vader en oom. Een waar familie-epos dus.

Wat kun je in dit pareltje van een film verwachten? Prachtig geschoten beelden van de besneeuwde Pyreneeën tot aan de exotische gebieden in Afrika, een heel mooi uitgewerkt verhaal, een scheut liefde/lust en vooral ook een staaltje meeslepende dramatiek en temperament waar de Spanjaarden zoals altijd wel raad mee weten.

Dus wil je eens origineel voor de dag komen bij het koffieapparaat op je werk? Zeg je collega’s dan dat je met Kerst Palmeras en la Nieve hebt gekeken!

Harry Potter

Nee, we eindigen niet met de mededeling dat Harry Potter op Netflix is gekomen. Want dat is niet het geval en dat zien we eigenlijk ook niet zo snel gebeuren. Maar we moeten deze films wel noemen, omdat het eigenlijk een van de weinige films zijn, samen met misschien Home Alone, die bijna iedereen weleens tijdens Kerst heeft gezien.

De magische besneeuwde wereld, het steeds duister wordende verhaal, maar bovenal een filmreeks over loyaliteit en vriendschap in dagen van duisternis.

Welnu, dit lijkt ons een mooie gedachte om te gebruiken als afsluiter van dit artikel met de leukste kerstfilms op Netflix van 2017. Fijne feestdagen.

harry potter op netflix nederland