Mank van David Fincher in december op Netflix

Mank van David Fincher in december op Netflix

Fijn nieuws voor fans van het werk van de Amerikaanse regisseur David Fincher: zijn nieuwste film met de titel Mank verschijnt in december op Netflix en in november in een aantal bioscopen.

Eindelijk een nieuwe film

In Mank, pas de eerste film van Fincher na Gone Girl (2014), draait het allemaal om scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz. Deze rol wordt in Mank gespeeld door Gary Oldman.

De naam Herman J. Mankiewicz zal je misschien niet 1, 2, 3 iets zeggen, maar hij is de man die het originele scenario schreef van Citizen Kane (Welles, 1941), een film die altijd hoog staat op lijstjes met de beste films ooit.

In Mank zien we zijn strubbelingen met regisseur Orson Welles (in de film gespeeld door Tom Burke) over het scenario van deze bekende film. Een sterk karakter als Welles wilt natuurlijk wel zijn eigen stempel kunnen drukken en daar was Mankiewicz en minder mee eens.

Geschreven door zijn vader

De film zal volledig in zwart-wit geschoten worden en zich afspelen in het LA van de jaren ’30. Met iemand als David Fincher aan het roer zal het zowel qua verhaal als qua cinematografie allemaal meer dan snor zitten. Hij is namelijk ook de man achter films als Se7en, The Social Network en Zodiac.

Het scenario voor de film werd trouwens geschreven door zijn vader Jack Fincher. Hij verdiende zijn kost vroeger ook met het schrijven van filmscripts. Het afmaken van de film is een eerbetoon aan zijn in 2003 overleden vader.

Mank zal vanaf 4 december op Netflix te zien zijn. Wij gaan in ieder geval kijken. Er is nog geen trailer, maar als deze er is, zie je hem via ons. Volg ons daarom ook zeker via Facebook of Instagram. En laat even weten als je de film eenmaal gezien hebt of als je er ook met smart op zit te wachten. Dat vinden we altijd leuk om te lezen.