Modern Family Netflix

Modern Family (2009-); Een familiaire hotseknots

[yasr_overall_rating size=”small”]

Van sommige series of komedies weet je wel dat ze op Netflix staan, en weet je dat ze populair zijn, maar zijn ze op de een of andere manier nog nooit in je playlist beland. Bij ons was Modern Family zo’n serie, maar de Emmy-award winnende komedie heeft uiteindelijk wel de weg naar onze afspeellijst gevonden. Gelukkig maar, want inmiddels voelen we ons een volwaardig lid van Amerika’s normaalste -en toch ook gekste- familie.

Modern Family is eigenlijk een hele normale sitcom; Men neme een doorsnee familie, zet deze in een nette buurt neer en kijk maar wat ze daar beleven. Hoewel, doorsnee?

Inhoud

De familie Pritchett-Delgado

Aan het hoofd van de familie staat Jay Pritchett (Ed O’Neill – van o.a. Married with Children), die in een midlifecrisis-achtige fase van zijn leven zit. Hij is getrouwd met de veel jongere Colombiaanse schone Gloria (Sofia Vergara), die een sterk Spaanstalig accent heeft en het karakter toont van een latina die niet op haar mondje is gevallen. Samen met haar zoontje Manny -die zo rond de 10 jaar is-  vormen ze een bijzonder gezin. Jay probeert zo goed en zo kwaad als het gaat zijn band met Manny op te bouwen en hem, waar nodig, bij te sturen. En met de warmbloedige Gloria valt daarbij eigenlijk nooit een saai of stil moment in huize Pritchett-Delgado.

Modern Family Gloria
De Pritchett-Delgado’s, waar het met de temperamentvolle Gloria nooit saai is!

De family Dunphy

Dan hebben we nog Jay’s volwassen kinderen uit een eerder huwelijk, die inmiddels ook een eigen familie hebben. Claire is zijn dochter en is getrouwd met Phil, een man die ietwat te lang in zijn middelbare schooltijd is blijven hangen en graag indruk maakt met zijn ‘coolness’. Intussen moet hij wel naar zijn bezorgde en control-freakerige vrouw luisteren en houdt hij graag de schijn op dat hij dit inderdaad ook doet. Claire en Phil hebben drie kinderen; Haley, Alex en Luke. Haley is een typische puber en verkent vaak tot ergernis van haar moeder deze fase in haar leven, Alex is het jongere zusje en distantieert zich van Haley, en Luke is het broertje en tevens mafkees van de familie.

Modern Family Phil
De Dunphy’s: Een All-American familie waar vooral vader Phil de show steelt als (wannabe) coole gast

De familie Pritchett-Tucker

Mitchell is Jay’s zoon en heeft een relatie met de -ietwat- flamboyante en extravagante Cam. Daar waar Cam zich graag laat beschrijven in termen van homoseksuele stereotyperingen, probeert Mitchell zich hier een beetje te van onttrekken en dat levert een hilarisch duo op. De twee hebben dochter Lily uit Vietnam geadopteerd en vormen daarmee het derde gezin van Modern Family. Alleen deze twee mannen zijn al de moeite waard om Modern Family eens te proberen, want waar anders vind je mensen die hun pasgeadopteerde dochter op Lion King-achtige wijze aan de familie presenteren?

Modern Family 4
En tot slot de familie Pritchett-Tucker: Met de flamboyante Cam en zijn partner Mitchell die zich soms voor Cam’s gedrag geneert. Maar intussen zijn ze wel uitgegroeid tot ons favoriete homo-koppel, want ze zijn hilarisch!

En hoe verloopt het dagelijks leven dan wanneer deze drie families bij elkaar komen? Nou, eigenlijk altijd chaotisch en humoristisch. Bovendien zorgen de nogal aparte familiebanden voor bijzondere taferelen. Om een klein voorbeeld te geven: Manny en Luke zitten op dezelfde school en hebben met elkaar gevochten. Wanneer ze bij de conrector moeten komen (en hun ouders opgetrommeld worden), moet de arme man concluderen dat de stiefvader van Manny de opa van Luke is, en dat Manny zelf de stiefbroer is van de moeder van Luke en dat Luke op zijn beurt stiefoom moet zeggen tegen Manny. Volgt u het nog? Precies. Modern Family is een heerlijke knipoog naar het traditionele idee van een familie. De opzet van de serie is ook prima; de scenes zijn vrij snel en worden afgewisseld met scenes waarin de personages tekst en uitleg voor de camera geven. Daarom moeten we Modern Family ook betitelen als een hele toffe Netflix komedieserie en kunnen we je het zeker aanbevelen als je op zoek bent naar iets leuks en luchtigs. Wij zijn fan!

Mocht je Modern Family allang gezien hebben en ken je de familiaire relaties uit je hoofd? Check dan je kennis even via deze quiz. Er zitten aardig wat doordenkertjes tussen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.