Narcos Mexico op Netflix Nederland

Narcos Mexico, net zo heet als het origineel?

Yes, pak je agenda er maar bij, want er staat binnenkort weer een lekkere Netflix Original voor je klaar. Kun je wel wat spanning, actie en wat hitte gebruiken deze herfst? Dan moet je zeker even opletten, want deze serie kan dan rechtstreeks naar je kijklijst. Binnenkort komt namelijk een nieuwe serie van Narcos op Netflix en deze keer wordt de jacht op de drugsbaronnen geopend in Mexico. Maak hier alvast kennis met Narcos: Mexico!

Narcos, het origineel

Narcos kennen we natuurlijk van de bloedstollende drugswereld van drugsbaron Pablo Escobar. Waarom je deze serie alsnog moet (her)kijken lees je in ons 10 redenen-artikel. De succesvolle serie wist miljoenen kijkers over de wereld in de greep te houden. Narcos werd het gesprek van de dag, overal te wereld, en stootte Breaking Bad van de troon van, op dat moment, meest favoriete misdaadserie.

Het draaide in Narcos om de Colombiaanse Pablo Escobar en zijn cocaine-imperium, en hoe dat gepaard ging met de jacht van DEA-agenten en de Colombiaanse overheid om dit te stoppen. Het resulteerde in ieder geval in een verhit avontuur waarin het krankzinnige leven van Escobar op heerlijke wijze getoond werd.

Narcos: Mexico

En na drie seizoenen is de koek nog niet op voor Netflix, want er staat een nieuw avontuur in Mexico te wachten. Van Mexico weten we inmiddels dat het land ook te kampen heeft met drugsproblematiek door de levensgevaarlijke bendes die actief zijn in het land. En door gasten als El Chapo (die ook zijn eigen serie heeft op Netflix).

Narcos: Mexico is in die zin ook een compleet nieuw verhaal binnen de Narcos-familie en moet gezien worden als een op zichzelf staande serie na de Escobar-afleveringen. Een soort zuster-serie dus. Wij vinden het alleen maar tof.

Narcos: Mexico focust zich in deze serie op de opkomst van het Guadalajara-kartel, die heel wat in de melk te brokkelen had wat betreft de illegale drugssmokkel in Mexico richting de Verenigde Staten.

Centraal figuur hierin is Felix Gallardo (gespeeld door Diego Luna), die het kartel naar ongekende omvang leidt. Natuurlijk komt het kartel tegenover de DEA te staan; het agentschap dat zich inzet tegen de drugssmokkel. Het is aan onder andere DEA-agent Kiki Camareña (Michael Peña) om het Guadalajara-kartel een halt toe te roepen.

wanneer Narcos Mexico op Netflix

Vanaf wanneer kan je kijken naar Narcos: Mexico?

Dat klinkt allemaal veelbelovend en het zou ons niet verbazen als het net zo spannend, genadeloos en verhit wordt als de grote broer Narcos. Vanaf 16 november kunnen we trouwens van Narcos: Mexico genieten. En dan komen we de herfstdagen wel door, dachten we zo. Om je alvast even op te warmen, is hieronder alvast de trailer van Narcos: Mexico te zien.

Kijken jullie hier ook zo naar uit? Laat het ons weten op onze Facebookpagina! Dat vinden we altijd erg leuk.