Nederlandse netflix kijken in het buitenland

Nederlandse Netflix kijken in het buitenland

Naar het buitenland op vakantie gaan: deze zomer lijkt het eindelijk weer mogelijk. Het coronapaspoort krijgt langzaam vorm en de vorig jaar verkregen reisvouchers kunnen niet wachten om gebruikt te worden voor een mooi reisje. Maar nu je zo gewend bent om lekker veel te Netflixen, is het natuurlijk wel handig om te weten hoe naar de Nederlandse Netflix kijken in het buitenland werkt.

Waarom buitenlands aanbod met een Nederlands Netflix-abonnement?

Wanneer je in het buitenland Netflix opent, krijg je het aanbod te zien van het land waar je op dat moment bent. Ook als je dus een Nederlands account hebt, kun je niet alle Nederlandse series en films zien die je zou willen. Dat kan soms jammer zijn.

Welke films en series je wel te zien krijgt, hangt af van je virtuele locatie. Dat is de locatie die andere internetgebruikers, websites en streamingdiensten gebruiken om te bepalen waar jij je bevindt. Je virtuele locatie is gekoppeld aan het IP-adres waarmee je het internet op gaat. 

Die locatie hebben streamingdiensten nodig om te bepalen wat ze je mogen laten zien. Ze hebben namelijk met verschillende filmmaatschappijen en programmamakers uitzendrechten afgesproken. 

Zo betalen ze bijvoorbeeld een bedrag aan een filmmaatschappij om bepaalde films te laten zien in de Nederland. Die films zijn dan niet in andere landen te zien, omdat daar geen uitzendrechten voor zijn betaald. 

Toch Nederlandse films en series kijken in het buitenland

Naar de Nederlandse Netflix kijken in het buitenland is met een simpel trucje mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is vanaf een ander IP-adres te internetten. Dat klinkt misschien technisch, maar met de juiste app is het een fluitje van een cent.

Wil je streamingdiensten doen denken dat je in Nederland bent, dan kun je gebruikmaken van een VPN. Met een zogeheten Virtual Private Network (VPN) loopt je internetverkeer via een extra server en krijgt al jouw internetactiviteit de kenmerken mee van die desbetreffende server. 

Dat geldt ook voor het IP-adres. Schakel je je VPN in met een server in Nederland, dan denken streamingdiensten zoals Netflix – maar ook alle andere websites die je bezoekt – dat je je in Nederland bevindt. Je virtuele locatie is immers Nederland. Daarom krijg je het Netflix-aanbod te zien dat je vanuit eigen land gewend bent. 

Een VPN kiezen

Voordat je een VPN kunt gebruiken, dien je een abonnement af te sluiten. Die abonnementen zijn er zowel gratis als betaald, dus je hoeft er geen extra geld aan uit te geven. 

Iedere VPN-provider heeft weer andere eigenschappen waarin hij uitblinkt. Die eigenschappen variëren van beveiliging tot behoud van internetsnelheid en het gebruik voor streamingdiensten. Niet iedere VPN werkt namelijk voor Netflix kijken vanuit het buitenland, dus let hier goed op bij het uitkiezen van een aanbieder! 

Vind je het lastig om te kiezen? Bekijk dan dit lijstje met de beste VPN. VPNGids heeft verschillende VPN-aanbieders getest en beoordeeld, dus dat scheelt je een hoop uitzoekwerk.

Heb je eenmaal een goede VPN uitgekozen zodat je het Nederlandse Netflix aanbod in het buitenland kunt checken? Dan staat je deze zomer hopelijk niks meer in de weg om eindelijk weer een fijne vakantie in het buitenland te boeken, zonder dat je je bijvoorbeeld in de avonduren hoeft te vervelen omdat je niet naar je favoriete film of serie kunt kijken.