Neil Gaimans The Sandman komt naar Netflix! FUlgcVbVsAA72Fv

Neil Gaimans The Sandman komt naar Netflix!

Een van de beste comics ooit – namelijk The Sandman van Neil Gaiman – komt naar Netflix! Goed nieuws voor fans van de boekenserie, maar ook voor personen die er nog nooit van gehoord hebben.

The Sandman komt naar Netflix!

The Sandman komt naar Netflix! In deze bekende boekenserie van Neil Gaiman – die je zou kunnen kennen als schrijver van de film Coraline of van de televisieserie en boekenserie American Gods – volgen we het personage Morpheus.

Hij staat ook wel bekend onder zijn namen Oneiros, Lord of Dreaming, Dream-Sneak, Lord L’Zoril en meer. Aan zijn (bij)namen kan je al een beetje een inschatting maken van wat hij doet: hij is de antropomorfische verpersoonlijking van het concept ‘dromen’.

Hij is – op een donkere plek genaamd The Dreaming – de maker van dromen, en dus ook van de angsten en fantasieën van de mensen op aarde.

Neil Gaimans The Sandman komt naar Netflix! FS5DcyCUsAAH2lo
Lekker bezig, Dreammannetje! Bron: The Sandman / Netflix

Maar in het begin van de serie zien we dat hij gevangen wordt genomen door deze zelfde mensen. En dat wel 70 jaar lang …

En als de maker van je dromen zijn werk niet kan doen, kan dat natuurlijk weinig goeds beloven. Na zijn ontsnapping moet hij daarom zowel naar de dromen-wereld als de ‘normale’ wereld om zijn fouten goed te maken en zijn koninkrijk te herstellen.

Via onderstaand filmpje kan je alvast een kijkje achter de schermen nemen. Onderaan dit artikel vind je de trailer van The Sandman op Netflix.

Wanneer komt The Sandman op Netflix?

Maar dan vraag je je nu waarschijnlijk af: wanneer komt The Sandman op Netflix? Nou, dit zal op 5 augustus 2022 zijn. Alle tien de afleveringen van het eerste seizoen komen dan allemaal op Netflix.

Hopelijk krijgen we ook nog The Sandman seizoen 2, The Sandman seizoen 3 en misschien nog wel meer seizoenen op Netflix!

Neil Gaimans The Sandman komt naar Netflix! netflix-the-sandman
Lekker grimmig, broer. Bron: The Sandman / Netflix

Stijl van The Sandman

Het fijne aan de comic-serie was dat de boeken beginnen als een soort donkere horrorkomedie, maar dat ze later evalueerden in hoogstaande, gedetailleerde en intelligente fantasy verhalen vol mythologie en folklore.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien hoe de mooie tekenstijl en de slimme plotlijnen naar het witte doek zullen worden vertaald! Dit kan alleen maar smullen worden.

Check hier de trailer van The Sandman op Netflix