netflix aanbod week 1 2016 life's too short Gervais

Netflix aanbod week 1 2016: tips

Gelukkig nieuw jaar allemaal! Hier zijn we weer met een nieuw overzichtje met de leukste/beste/meest interessante nieuwe Netflix aanbod week 1 2016 titels! Laten we intro lekker kort houden en gewoon gaan beginnen. Veel plezier. 

Life’s Too Short

Wij zijn grote Ricky Gervais fans en daarom zijn we blij dat Life’s Too Short op Netflix staat sinds. Het is een wat minder bekende serie van de hand van het duo Gervais en Stephen Merchant. Zij zijn ook de makers van het briljante The Office UK en het zeer aandoenlijke en al eerder door ons behandelde Derek. In Life’s Too Short staat het leven van dwergacteur (vandaar de titel van de serie). Warwick Davis centraal, bekend van rolletjes in Harry Potter en diverse Star Wars films. Davis speelt in de serie een gefictionaliseerde versie van zichzelf. We zien hem ploeteren om zijn in het slop geraakte carrière weer op de rails te krijgen.  Hij zoekt hierbij hulp bij Gervais en Merchant zodat zij hem kunnen helpen met hun connecties. Life’s Too Short = de typische en heerlijke Gervais humor + de mockumentary stijl  van bijvoorbeeld The Office, Derek of een film als What We Do in the Shadows + een hoop sterren die ook allemaal een versie van zichzelf spelen. Oftewel een aanrader om 2016 goed en luchtig te beginnen.

Netflix aanbod week 1 2016 life's too short
Warwick Davis probeert werk te regelen bij Gervais en Merchant. Bron: Life’s Too Short Netflix

Black Mirror (Special)

De White Christmas Special van de serie Black Mirror staat sinds deze week op Netflix. Deze Britse serie bestaat uit twee seizoenen van drie afleveringen van ieder tussen de 40 en de 60 minuten en dus deze Special van 80 minuten. Elke aflevering staat eigenlijk op zichzelf, maar draaien allemaal wel allemaal om één onderwerp: de black mirror. Hiermee wordt het scherm van je smartphone, laptop, pc, televisie etc bedoeld.

Het is een sciencefiction serie die op het eerste gezicht te absurd voor woorden lijkt, maar dat het eigenlijk minder is dan het lijkt. Black Mirror laat zien wat de invloed is van al deze digitale schermen op de mensheid en hoe bizar deze uitwerking (/verslaving?) op ons eigenlijk wel niet is. Zonder dat we het doorhebben worden we meegezogen in een storm van media en de gevolgen kunnen desastreus zijn, als we Black Mirror in ieder geval als “toekomstbeeld” zien.

Elke aflevering heeft dus een apart verhaal en in elk episode spelen weer andere acteurs en actrices. Het zorgt ervoor dat je niet bij het begin hoeft te beginnen om deze serie te volgen. In de White Christmas Special wordt de hoofdrol gespeeld door Mad Men acteur Jon Hamm. Zijn personage en het personage Potter wisselen tijdens een kerstdiner spannende, vreemde  en technologische verhalen met elkaar uit over het verleden.  Deze Special en de serie in z’n geheel is zeker een aanrader voor liefhebbers van series als Mr. Robot (WIJ!!) en Utopia of een film als Her. Pluspunt: de zwarte humor. Altijd goed.

netflix aanbod week 1 2016 black mirror white christmas special jonn hamm
Jon Hamm als personage Matt in de aflevering White Christmas. Bron: Black Mirror Netflix

Spijt

Dan een film uit een hele andere categorie, namelijk Nederlands drama. Het boek Spijt, geschreven door Carry Slee, hebben we bijna allemaal wel een keer gelezen (of misschien las de juf of meester het wel voor in de klas). Welnu, het boek heeft een verfilming gekregen in 2013 en deze staat nu op Netflix. Spijt draait om scholier Jochem die tot op het bot getreiterd en gepest wordt door zijn klasgenoten. Wat er ook gebeurt, hij is altijd de pineut en heeft daarom geen fijne jeugd. David is een klasgenoot die deze pesterijen aanziet en eigenlijk niet in opstand durft te komen om Jochem te verdedigen. Hij heeft tenslotte ook zijn eigen problemen en hij wil zichzelf ook niet in de nesten werken. De pesterijen gaan van kwaad tot erger en het loopt helemaal uit de hand. Dan pas gaat iedereen inzien hoe heftig de problematiek rondom pesten is en wat ieders aandeel in dit proces is. Heftige kost maar wel de moeite waard om te kijken als je destijds ook onder de indruk van het boek was. Hopelijk kan de film een steentje bijdragen aan het bespreekbaar maken van pesten op school, zodat het ooit helemaal kan stoppen. Spijt won maar liefst 29 prijzen in binnen- en buitenland en verkreeg in Nederland de status platina-film. Prima scores dus. Mooie hoofdrollen  zijn weggelegd voor Stefan Collier en Robin Boissevain (ja, zoon van Daniel Boissevain; een ware held uit Wie is de Mol? – over WIDM gesproken, morgen begint de jacht op de Mol weer!).

Spijt Netflix
David (l) en Jochem (r) in gesprek. Bron Spijt Netflix

Netflix aanbod week 1 2016

Dit waren onze tips wat betreft de nieuwste Netflix releases van het Netflix aanbod week 1 2016. Wil je nooit meer wat missen, dan raden we je aan om onze Facebookpagina te liken en je hieronder in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Tip ook vooral je vrienden, vriendinnen, kennissen en familieleden over onze site! We eindigen zoals altijd met de tabel waarin alle nieuwe titels die aan het Netflix aanbod week 1 2016 zijn toegevoegd op een rijtje staan en we willen jullie er nog op attenderen dat het gehele Netflix aanbod onder de volgende link te doorzoeken is. Gelukkig nieuw jaar en tot snel!

DE NIEUWSBRIEF


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.