Netflix aanbod week 10 2017: tips

Hoi iedereen! Het is weer weekend en dat betekent natuurlijk dat je wekelijkse overzicht van nieuwe Netflix-toevoegingen weer klaar ligt. Pak een kop thee of warme choco, neem een lekkere versnapering erbij en spit door deze lijst met nieuwe films en series op ons aller Netflix. Klaar? Lezen maar! Niet klaar! Ook lezen maar. 

Finding Dory

We beginnen deze week in de oceaan. Dat voelt een beetje vreemd om te zeggen, maar aan de titel te zien, heb je vast wel een idee waarover het gaat. De leukste vis van de oceaan, genaamd Dory, kreeg vorig jaar van Pixar haar eigen animatiefilm en deze staat nu al op Netflix. Finding Dory dus. En daar zijn we blij mee want ten eerste zijn Pixar-films bijna altijd tof en ten tweede zijn we al sinds voorloper Finding Nemo een groot fan van de vergeetachtige, maar sympathieke, vis Dory.

Dory dus. In Finding Nemo maakten we kennis met haar; ze is vrolijk, expressief, vergeetachtig, avontuurlijk en in Finding Dory op zoek naar haar ouders. Het probleem is alleen dat ze (uiteraard) het een en ander is vergeten en dat bemoeilijkt de zoektocht. Gelukkig zijn er in de oceaan genoeg wezens te vinden die haar kunnen helpen, waardoor je als kijker een heerlijk avontuur voorgeschoteld krijgt. Een echte aanrader voor jong en oud!

Modern Family-fans gaan ook wat bekende stemmen horen. Ed O’Neill (Jay in) is te horen als de ietwat grumpy octopus Hank en Ty Burrell (Phil) is onmiskenbaar te horen als de vrolijke witte dolfijn. Ook zijn Ellen DeGeneres (Dory) en Idris Elda (Fluke) van de partij als stemacteurs.

Finding Dory Netflix
Dory ontmoet octopus Hank in Finding Dory. Bron: Finding Dory/Netflix

American Crime Story: The people vs O.J. Simpson

Afgelopen Oscaruitreiking hebben we kunnen zien hoe het verhaal van O.J. Simpson nog altijd de gemoederen bezighoudt. De documentaire O.J. Made in America sleepte de Oscar voor beste documentaire in de wacht. En dat was niet het laatste wat we aan O.J. Simpson-verhalen gekregen hebben deze week, want sinds deze week staat ook de gedramatiseerde docu American Crime Story: The people vs. O.J. Simpson online op Netflix.

American Crime Story is een spin-off van American Horror Story en is een serie waarin waargebeurde misdaadverhalen tot een spannend drama worden gemaakt. In dit seizoen staat uiteraard het fascinerende verhaal van O.J. Simpson centraal, die beschuldigd wordt van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend en daarvoor een geruchtmakend proces aan de broek krijgt.

Acteurs als Cuba Gooding Jr. (als O.J.), David Schwimmer (als Robert Kardashian, advocaat van O.J.) en John Travolta (Robert Shapiro) kruipen in de huid van echt bestaande karakters. Met name Cuba heeft hiermee natuurlijk een onwijs boeiende rol te pakken, die hij heel goed invult. Dit gecompliceerde en beruchte verhaal wordt in 10 afleveringen op spannende wijze verteld.

De serie is verpakt in de vorm van een dramaserie en is uitermate boeiend om te volgen omdat dit bizarre verhaal zoveel ongelooflijke elementen kent: de moord, het proces, de vlucht van O.J., de celebrity status van O.J., de rol die etnische afkomst speelde bij de uitspraak… In de VS werd er in ieder geval met heel veel belangstelling naar gekeken.

American Crime Story Netflix aanbod week 10 2017
O.J. (Cuba Gooding Jr.) komt aan bij het huis van zijn vermoorde ex-partner. Bron: American Crime Story/Netflix

Netflix aanbod week 10 2017

Dit waren ze weer: de leukste nieuwe titels op Netflix van de afgelopen week. Benieuwd naar alle films en series die de afgelopen zeven dagen zijn toegevoegd? Bekijk dan onderstaande tabel. Wil je weten wat het hele Netflix aanbod is? Check dan de pagina Netflix Aanbod Nederland. Oh en like ook zeker onze Facebookpagina (als je dat nog niet gedaan had) en schrijf je hier beneden in voor de wekelijkse nieuwbrief om op de hoogte te blijven van al onze artikelen. Een heel goed weekend en just keep swimming.

Abonneer je op de nieuwsbrief