Netflix aanbod week 11 2016 better call saul

Netflix aanbod week 11 2016: tips

Op deze vrijdagmiddag hebben we hier weer een overzichtje met de nieuwste titels op Netflix. Hoewel we nog een beetje in vorige week zijn blijven hangen (House of Cards seizoen 4!), werpen we graag toch weer een blik op het nieuwe Netflix aanbod week 11 2016 overzicht. Wat is er deze zoal bijgekomen? Wordt het weer een weekendje bingewatchen? Je leest het hier bij ons: bij Wij Kijken Netflix!

M*A*S*H

We beginnen deze week weer met een klassieker uit de jaren ’70, getiteld M*A*S*H*. Deze oorlogskomedie vertelt het verhaal van Amerikaanse soldaten en zusters in de Koreaanse oorlog. Ondanks de komische noten (of eigenlijk juist door komedie), geeft de film een kritische blik naar oorlog en alle ellende die daarbij komt kijken. Destijds waren de Amerikanen verwikkeld in de Vietnam-oorlog en regisseur Robert Altman weerspiegelde de anti-oorlogsentimenten door de onzinnigheid en dwaasheid van een oorlog te belichamen met zwartgallige komedie. Om te voorkomen dat er vanuit filmstudio’s of vanuit de overheid met de productie werd bemoeid, hield Altman het min of meer geheim dat de film een anti-oorlogboodschap had. Toen M*A*S*H uitkwam, werd het erg goed ontvangen want het sloot goed aan bij de anti-oorlogssentimenten bij de bevolking. Ook sleepte het verschillende Oscar-nominaties in de wacht en er werd een succesvolle, gelijknamige televisieserie van gemaakt. Een mooie toevoeging aan het Netflix-aanbod dus!

Netflix aanbod week 11 2016 MASH
Humor en komedie zijn prima middelen om iemands visie op oorlog te weergeven. Bron: M*A*S*H/Netflix

Mr Selfridge (3 seizoenen)

Seizoen 3 van de BBC dramaserie Mr Selfridge is op Netflix gekomen. In deze serie, die op een waargebeurd verhaal is gebaseerd, volgen we de Amerikaanse ondernemer Harry Gordon. Een mannetje met allure, extravagantie en een droom: een groot warenhuis openen in het Verenigd Koninkrijk in het begin van de 20e eeuw. Maar zo makkelijk is dat nog niet als je ook nog eens een gezin hebt te onderhouden. Elk seizoen laat een andere periode zien in het leven van Gordon. Zo laat seizoen 1 bijvoorbeeld het begin zien van het warenhuis: van 1908 tot 1910. Seizoen 2 focust zich dan weer op het jaar 1914 als het warenhuis al een een aantal jaar bestaat en de wereld kennismaakt met de eerste van de twee wereldoorlogen. Seizoen 3 speelt zich af in de jaren 1918/1919. Dit gegeven zorgt en dan ook voor dat je een mooi beeld krijgt van het Verenigd Koninkrijk voor, tijdens en na WOI.

Dus houd je van kostuums/kostuumdrama’s/mooigemaakteBBCseries en/of Downtown Abbey, dan kan je Mr Selfridge, waarvan het derde seizoen nu dus in het Netflix aanbod week 11 2016 overzicht een plekje heeft gekregen, zeker even een kans geven.

Netflix aanbod week 11 2016 mr selfridge
Mr. Selfride met mooie snor onder zijn neus. Bron: Mr Selfrigde / Netflix

Better Call Saul (aflevering 4 van seizoen 2)

En net als de vorige dinsdagen is ook deze week weer een nieuwe aflevering van Better Call Saul online gekomen en daar zijn wij uiteraard heel erg blij mee, want wij volgen de serie al vanaf het begin. Kijk jij nog niet en wil je weten wat wij van de serie vinden? Lees dan even onze Better Call Saul recensie van vorig jaar. Wij staan nog steeds vierkant achter ons stuk. En afgelopen dinsdag is dus aflevering 4 met de titel Gloves Off op Netflix verschenen en we moeten zeggen dat het één van de beste afleveringen is van Better Call Saul tot nu toe. Jimmy  (Bob Odenkirk van o.a. W/ Bob and David) krijgt hierin op z’n falie van zijn nieuwe werkgever, zijn vriendin Kim door hem weer van haar werkgever en ook het verhaal van Mike krijgt een prachtige nieuwe wending. Tevens komt er nog een oude bekende uit Breaking Bad voorbij! En meer vertellen we niet.

Netflix aanbod week 11 2016 better call Saul Gloves Off
Kim krijgt strafwerk vanwege Jimmy. Bron: Better Call Saul / Netflix.

Netflix aanbod week 11 2016

De bovenstaande titels vonden wij het meest de moeite waard uit het nieuwe Netflix aanbod week 11 2016. Wil je weten welke films en series er nog meer nieuw op Netflix zijn? Kijk dan even in onderstaande tabel waarin we ze allemaal even voor je op een rijtje hebben gezet. Vergeet ook niet onze Netflix aanbod pagina te bezoeken om door het gehele aanbod te neuzen. Als laatste willen we jullie nog wijzen op onze Facebookpagina en hieronder op onze nieuwsbrief (ruim 400 dolgelukkige mensen gingen je al voor). Op deze manier mis je nooit meer enige Netflixnieuws. Veel kijkplezier en tot snel! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.