love seizoen 2 netflix aanbod week 11 2017 tips recensie beach

Netflix aanbod week 11 2017: tips

Zijn we er een beetje klaar voor? Het is immers zaterdag en dus tijd om het kaf van het koren te scheiden wat betreft de nieuwste films en series op Netflix. Welke kan je met een gerust hart op je lijstje zetten en welke kan je beter links laten liggen? Check ook zeker de tabel onderaan de pagina uit voor álle nieuwe titels van de afgelopen week. Oh en like ook onze Facebookpagina, als je dat nog niet gedaan hebt, want zo blijf je fijn op de hoogte wat betreft Netflix tips, nieuws, recensies en veel meer. Laten we maar gewoon beginnen!

Love (seizoen 2)

We waren al vanaf minuut één van het eerste seizoen van Love, een Netflix Original die ongeveer een jaar geleden uitkwam, fan van de serie. En nu is er dus Love seizoen 2 en dat is goed nieuws! We volgen de zoektocht naar liefde van de alternatieve, lieve, lesgevende nerd Guss (Paul Rust) en de coole,  knappe, losbandige en ironische Mickey (Gillian Jacobs, bekend van haar rol als Britta Perry in de komedieserie Community)

De twee hebben net hun relatie beëindigd en weten niet goed hoe ze verder moeten met hun leven. Komt liefde vanzelf als je het maar hard genoeg wilt, of moet je er keihard voor werken en is zelfs dat vaak niet genoeg? En hoe eerlijk en hoe snel moet je eerlijk zijn naar je nieuwe partner?

Love kijkt heerlijk relaxt weg. Mede door de realistische en grappige dialogen, de fijne muziekselectie en het kiezen van Los Angeles als zonnige locatie. De herkenbare en ongemakkelijke date-scenes zijn daarnaast best wel vaak hilarsich te noemen. Leedvermaak. Altijd goed.

In Love seizoen 2 zien we hoe het verder gaat met de relatie tussen Guss en Mickey. Zullen ze hun eigen bagage een plekje kunnen geven en vol voor elkaar kunnen gaan? Zal Mickey haar destructieve kanten kunnen kanaliseren? Of strandt ook deze liefdesgeschiedenis in ellende en zelfhaat?

Love is een dikke aanrader voor liefhebbers van films als (500) Days of Summer (liefde is lastig als je jong bent), Adventureland (het indie randje), Girls, Freaks & Geeks (beide gemaakt door executive director Judd Apatow)de Netflix Original Masters of None (het dagelijks leven van de dolende Dev aka Aziz Ansari) en Lost in Translation (zin van het leven en twee lotgenoten die elkaar vinden).

En wil je nog meer romantische films zien, check dan ook zeker onze tips met de leukste romantische liefdesfilms met een randje.

love seizoen 2 Netflix aanbod week 11 2017 tips recensie beach boys
Lekker bekvechten met het bekkie. Bron: Love/Netflix

Eastern Promises

Een nieuwe actiefilm op Netflix is nooit verkeerd, toch? Daarom ook even de aandacht voor Eastern Promises van regisseur David Cronenberg en met hoofdrollen voor Viggo Mortensen, Naomi Watts en Vincent Cassel. Een jong Oekraïens meisje komt tijdens haar bevalling te overlijden in bijzijn van verloskundige Anna Khitrova (Naomi Watts). Het kindje wordt gelukkig gered, maar over de identiteit van de overleden vrouw is niks bekend. Als Anna in haar handtas kijkt, vindt ze een dagboek dat ze besluit mee te nemen om erachter te komen wie ze is.

Ze gaat op onderzoek uit en langzaam aan ontvouwt zich een spannend verhaal dat haar leidt naar de Russische maffia. En nee: daar moet je je inderdaad niet mee gaan bemoeien als je nog lekker wilt slapen. Misschien had ze toch maar beter het boekje, en de geheimen die erin staan, samen met haar rechtmatige eigenares mee moeten begraven? Want er staan dingen in die bepaalde mensen niet leuk vinden. Eastern Promises is een spannende en harde psychologische dramafilm van de meesterhand van regisseur Cronenberg.

eastern promises netflix aanbod week 11 2017 tips naomi watts
Vroedvrouw Anna (Watts) in het lichtblauw. Bron: Eastern Promises/Netflix

Turkse films op Netflix

Als je straks de tabel onderaan bekijkt, zie je dat er deze week echt ziek veel Turkse films op Netflix zijn toegevoegd. Goed nieuws voor de liefhebbers van Turkse entertainment. Persoonlijk kennen we bijna geen Turkse films, dus als er lezers zijn die leuke kijktips hebben, laat het zeker even weten!

Een titel kenden we echter wel (of nou ja, 4 titels) en dat is Recep Ivedik (en deel 2, 3 en 4). Dat komt omdat momenteel Recep Ivedik 5 in de bios draait en deze het vrij goed doet. In de filmreeks, die erg populair is in Turkije maar dus ook in Nederland, staat het personage Recep Ivedik centraal die voor de meest komische situaties zorgt. Komiek Şahan Gökbakar is verantwoordelijk voor dit typetje en doet dat met verve.

Op NOS.nl verscheen al een artikel waarom het recente vijfde deel zo populair is, waarin gesteld wordt dat de film platte humor heeft, het typetje Recep Ivedik zich als een soort onbeschaafde, Trump-achtige man voordoet en elementen van Turkse trots heeft. Wij zijn eigenlijk wel benieuwd naar dit fenomeen en gaan ons eens wagen aan de voorgangers van het vijfde deel, onder het genot van een bord heerlijke çiğköfte.

Recep Ivedik met de beste unibrow van Turkije en omstreken. Bron: Recep Ivedik 4/Netflix

Netflix aanbod week 11 2017

De hierboven benoemde titels zijn wat ons betreft het meest de moeite waard van de titels die de afgelopen zeven dagen aan Netflix zijn toegevoegd. Ben je benieuwd naar de overige nieuwe titels die we NIET hebben behandeld? Bekijk dan onderstaande tabel. Ben je nieuwsgierig naar álles films en series op Netflix en wil je zoeken op genre, titel, iMDB cijfer, datum van toevoeging of jaartal, dan verwijzen we je graag naar onze pagina Netflix Aanbod Nederland. Wij raden je ook van harte aan om onze Facebookpagina te liken en je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief: zo blijf je op de hoogte van al het Netflix nieuws. Een goed weekend en veel kijkplezier!

Abonneer je op onze propaganda, uhm we bedoelen nieuwsbrief