netflix aanbod week 11 house M.D.

Netflix aanbod week 11

“Hela, het is pas vrijdag!” horen wij jullie denken, “waarom verschijnt het wekelijkse Netflix aanbod berichtje nu al online?” Dat is waar. Toen we begonnen, op 14 december 2014 alweer (nu bijna drie maanden geleden dus), besloten we om op elke zondag een overzicht te geven van de afgelopen week. Wat was er allemaal bijgekomen? Wat waren wat ons betreft de aanraders en waarom? Maar een paar weken terug kregen we een tip van iemand die zei: “mensen kijken Netflix vaak in het weekend, dus waarom posten jullie het aanbod van de afgelopen week niet op vrijdag?”

De gedachte is dat de lezer op deze manier op vrijdag al weet wat er zoal bij is gekomen en dat hij of zij dan in het weekend lekker kan gaan kijken. En verhip, daar zit natuurlijk gewoon wat in! Dus vanaf vandaag even een klein “experiment” en dus het Netflix aanbod week 11 op vrijdag in plaats van op zondag.

Wat vinden jullie van deze gedachte? We horen het graag.

Maar genoeg randverschijnselen, terug naar het aanbod! Ook deze week selecteren we weer de tofste nieuwe toevoegingen voor je, dus lees snel verder. Oh en aflevering 6 van Better Call Saul, afgelopen dinsdag toegevoegd, is echt legendarisch met een hoofdrol voor Michael “Mike” Ehrmantraut, dus ga deze Breaking Bad spin-off kijken, als je dat nu nog steeds niet doet (lees hier waarom).

Family Guy seizoen 12

We moesten lang wachten maar EIN-DE-LIJK is er weer een nieuw seizoen van onze favoriete animatie komedieserie toegevoegd aan het Netflix aanbod en wel seizoen 12 van Family Guy. We schreven er gisteren al een kort berichtje over, maar mocht je dit gemist hebben dan kan je hem hier nog eens lezen. Family Guy gaat over een vrij abnormaal gezin in het stadje Quahog in Road Island. Hoofd van de familie is Peter Griffin, een man waar een hoop mee mis is en die zich nog wel eens als een groot kind wil gedragen, maar desalniettemin een vent met het hart (uiteindelijk) op de juiste plek. In Family Guy volgen we de avonturen die de gezinsleden meemaken, een gemêleerd gezelschap bestaande uit (huis)vrouw Lois, zoon Chris, dochter Meg en hond Brian.

netflix aanbod week 11 family guy nieuw seizoen Netflix
Still uit Family Guy seizoen 12 (2013) – Peter met een miniversie van zichzelf op z’n schouder bij een kampvuur zingend met een lachende beer.

House M.D.

House M.D. is zonder twijfel de grootste klapper die aan het Netflix aanbod is toegevoegd deze week. De eerste vier seizoenen zijn op Netflix gekomen, maar we verwachten binnen niet al te lange tijd dat de overige seizoenen (5 t/m 8) ook worden toegevoegd.

In deze serie staat Dr. George House (Hugh Laurie) centraal, een geniale maar ietwat (en dat is een understatement) antisociale dokter met een mank been. Hij haalt zijn voldoening uit het herkennen en oplossen van de meest vreemde en mysterieuze ziektes. Zijn botheid en directheid maken hem niet altijd even geliefd bij zijn collega’s maar als hij daarna weer op onnavolgbare wijze een, op het eerste én tweede gezicht, ongeneselijke ziekte bij een patiënt weet te diagnosticeren en te behandelen, waarderen ze hem toch wel weer.

House M.D. is een tour de force van acteur Hugh Laurie die met zijn rol als Dr. George House een iconisch personage heeft neergezet, een dokter zoals we ze niet vaak tegenkomen.

netflix aanbod week 11 house M.D. fisheye
Still uit House M.D. (2004-2012)

Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire is een met prijzen overladen liefdesverhaal dat zich afspeelt in de straten van Bombay. De film, geregisseerd door Danny ‘Trainspotting‘ Boyle,  won in 2009 maar liefst acht (!) Oscars, namelijk: Best Film, Beste Geluid, Beste Originele Lied, Beste Soundtrack, Beste Filmmontage, Beste Regie, Beste Bewerkte Script en Beste Camerawerk. En het moet gezegd worden: de film stelt niet teleur.

We zien het verhaal van Jamal Malik (een rol van Dev Patel, dit jaar ook te zien in Chappie), een arme knul en straatventje uit de getto’s van Bombay en zijn grote liefde, de mooie Latika (Freida Pinto). Jamal doet mee met de Indiase versie van Weekend Miljonairs, jammer genoeg niet gepresenteerd door een Indiaas sprekende Robert ten Brink.

Hij doet het zo goed dat hij de laatste vraag haalt, maar deze vraag wordt de volgende dag pas uitgezonden. Omdat een straatschoffie zoals hij nooit al deze antwoorden kan weten, verdenken ze hem van valsspielerei (straattaal voor valsspelerij) en daarom ondervragen ze hem op een harde en intimiderende manier.

Hij houdt echter vol dat hij eerlijk is en vervolgens krijgen we als kijker, via een aantal flashbacks, zijn levensverhaal te zien en de reden dat hij alle antwoorden steeds weet. Het leven van de straat werpt hier zijn vruchten knoeperhard af.

Slumdog Millionaire is een maatschappijkritische film over misstanden in India (kinderhandel etc.), maar ook een film die laat zien dat liefde je niet altijd maar komt aanwaaien, dat het iets is waar je voor moet vechten.

netflix aanbod week 11 slumdog millionaire
Still uit Slumdog Millionaire (2008)

Netflix aanbod week 11

Dit waren wat ons betreft de krenten in de pap deze week. Nu volgt zoals jullie gewend zijn nog even een tabelletje met álle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod week 11. Zit er iets bij wat toch de moeite waard is, maar hebben wij hier geen aandacht aan besteed? En wat vinden jullie ervan als we vanaf vandaag elke vrijdag in plaats van op zondag een update plaatsen? Vertel het ons! Ook is het gehele Netflix aanbod nog altijd hier te vinden (deze tabel wordt elke dag geüpdate, dus favoriet die pagina!). En wil je nou nooit meer iets missen, schrijf je dan hieronder of hier aan de rechterkant in voor onze wekelijkse, altijd stipt om 17 uur verzonden, Wij Kijken Netflix nieuwsbrief. Tot snel!

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Actie 2007 5.7 2015/03/12
Rita (2 seizoenen) Komedie, Drama 2012 7.6 2015/03/12
After Earth Actie, Sci-Fi 2013 5.0 2015/03/11
Couples Retreat Komedie 2009 5.5 2015/03/11
The Eiger Sanction Actie, Avontuur 1975 6.3 2015/03/11
The Jackal Actie, Misdaad 1997 6.3 2015/03/11
Better Call Saul (6 afleveringen) Misdaad, Drama 2015 9.3 2015/03/10
Pretty Little Liars (4 seizoenen + 22 afleveringen) Drama, Mysterie 2015 8.0 2015/03/10
The Returned (2 afleveringen) Drama, Horror 2015 7.4 2015/03/10
Family Guy (seizoen 8 t/m 12) Komedie 2008 8.5 2015/03/09
House M.D. (4 seizoenen) Drama, Mystery 2008 8.9 2015/03/09
Slumdog Millionaire Drama, Romantiek 2008 8.0 2015/03/09
The Da Vinci Code Mystery, Thriller 2006 6.5 2015/03/09
Tinker Bell: de Verloren Schat (aka Tinker Bell and the Lost Treasure) Animatie, Familiefilm 2009 6.7 2015/03/09

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Zéér de moeite waard!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.