Inside Out Netflix aanbod week 12 2016 tips

Netflix aanbod week 12 2016: tips

Met het weekend vlak voor de deur, is het weer tijd voor een overzichtje met nieuw toegevoegde films en series op ons aller Netflix. Dan kun je de rest van het weekend weer lekker achter Netflix spenderen. Hoewel, vergeet niet om af en toe buiten een frisse neus te halen he! Hier is het Netflix aanbod week 12 2016, met deze week een heerlijke Pixar-topper en nog veel meer, dus lees snel verder!

Inside Out

En die Pixar-topper is Inside Out, de animatiefilm die een Oscar, Golden Globe én BAFTA Award voor beste animatiefilm in de wacht sleepte. Fijn dat Netflix deze film relatief zo snel aan het aanbod heeft weten toe te voegen, want deze film is zowel voor jong als oud zeer de moeite waard om te gaan kijken.

In Inside Out volgen we de 11-jarige Riley. Het meisje is door een noodgedwongen verhuizing, omdat haar vader ander werk kreeg in de grotere stad San Francisco, in een totaal nieuwe omgeving gekomen. Ze moet hier erg aan wennen. In de film zien we wat er in haar hoofd gebeurt, want vijf van haar basis emoties zien we als figuurtjes terug.

Zo hebben we bijvoorbeeld Joy (Amy Poehler), Fear (Bill Hader), Disgust (Mindy Kaling), Sadness (Phyllis Smith) en Anger (Lewis Black). Samen zien we ze de hele tijd in een soort controlekamer, in het hoofd van de jonge Riley. We zien ze anticiperen en reageren op allerlei, voor Riley, nieuwe situaties in een nieuwe omgeving. Hierdoor krijgt Inside Out een gelaagdheid die we niet vaak tegenkomen in animatiefilms.

Verder is Inside Out gemaakt met het vertrouwde Pixar-stijltje en krijgen je ogen hierdoor goed de kost. Maar dat niet alleen, want het verhaal zelf is dus ook dik in orde. Prima toevoeging dus wat ons betreft!

Netflix aanbod week 12 2016 inside out pixar animatie
Inside Out is wederom een topper uit de Pixar-familie. Bron Inside Out/Netflix.

Daredevil (seizoen 2)

Jongens en meisjes: Daredevil seizoen 2 staat in z’n geheel op Netflix! Wij hebben de serie al eens eerder besproken en zijn dan ook erg bij met het nieuwe seizoen. Daredevil draait om Matt Murdock (Charlie Cox). Overdag is hij een blinde advocaatje, maar ’s nachts transformeert hij in superheld Daredevil, om de misdaad te bestrijden op de nachtelijke straten van Hell’s Kitchen, New York. Aan deze transformatie kunnen de personages uit Jambers nog een puntje zuigen.

In Daredevil seizoen 2 denkt Matt dat hij eindelijk even rust heeft, omdat hij in seizoen 1 al het nodige tuig in elkaar heeft weten te timmeren. Maar het is de schijn die bedriegt, want opeens komt er een nieuwe schurk in beeld, namelijk Frank Castle aka The Punisher (gespeeld door Jon Bernthal van o.a. het eerste seizoen van The Walking Dead). En met zo’n naam kan je natuurlijk geen goede bedoelingen hebben. En dat heeft hij ook niet, blijkt al snel.

Seizoen 2 is weer even donker als we gewend zijn van het eerste seizoen Daredevil en ook de zeer mooi gefilmde gevechtsscenes – in de stijl van Aziatische vechts- en achtiefilms als The Raid en Oldboy – zijn weer van de partij. Al met al een hele goede en spannende serie!

Daredevil seizoen 2 Netflix Netflix aanbod week 12 2016
The Punisher geniet op een bankje van een kermisattractie. Bron: Daredevil / Netflix

Reign over me

Een andere film die we hier uitlichten die aan het Netflix aanbod week 12 2016 is toegevoegd is Reign over me, de uit 2007 afkomstige film met Adam Sandler en Don Cheadle in de hoofdrol. Zij kruipen in de huid van respectievelijk Alan en Charlie, twee oude studiemakkers die elkaar na lange tijd weer zien.

Alan heeft zijn leven redelijk goed op de rit; hij is getrouwd (hoewel het soms wel verstikkend kan zijn), heeft twee dochters en een goede baan als tandarts (maar met lastige patiënten). Charlie leidt een ander bestaan en besteedt zijn dag aan gamen, drummen en met een scootertje door New York crossen. Zijn familie is hij kwijtgeraakt na de aanslagen van 11 september en sindsdien is hij erg eenzaam en verward.

Charlie, ondanks dat hij zelf ook problemen krijgt, zal Alan proberen te helpen om weer lol en structuur in het leven te krijgen. We denken dat er best wel veel liefhebbers voor Reign over me zullen zijn, want de film kijkt lekker weg, Adam Sandler kruipt in een -eigenlijk- a-typische rol en Don Cheadle laat gewoon weer zien een fijne acteur te zijn.

Netflix aanbod week 12 2016 Reign over me sandler
Alan en Charlie aan een Hollands biertje. Bron Reign over me/Netflix

Netflix aanbod week 12 2016

Ziezo: de leukste nieuwe Netflix aanbod week 12 2016 toevoegingen voor je op een beargumenteerd bordje. Hopelijk zit er weer wat voor je bij. Like onze Facebookpagina om nooit meer iets te missen (op naar de 2000 likes!) of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief. Onderaan het artikel staan álle nieuwe Netflix toevoegingen van de afgelopen week, zodat je daar nog even op je gemakje naar kan kijken. Het gehele Netflix aanbod is nog altijd op onze Netflix aanbod pagina te vinden. Een goed weekend iedereen!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.