Netflix aanbod week 13 2016: tips

Ook op deze Goede Vrijdag staat er weer een overzichtje klaar met de nieuwste titels op Netflix. De paashaas is speciaal voor jullie door de titels gaan spitten om te kijken of er nog leuke paas-tips te vinden zijn, en heeft ze daarna netjes op een rijtje gezet ;-). Het is allemaal hier te lezen, want hier is alweer het Netflix aanbod week 13 2016. Fijne paasdagen!

Belle en het Beest & De Kleine Zeemeermin

We beginnen met twee Disney-klassiekers, te weten Belle en het Beest en De Kleine Zeemeermin. Wie heeft deze films nou niet gezien? Je kunt ze nu weer terugvinden op Netflix, en -mocht je kinderen hebben- deze Disney-pareltjes doorgeven aan de jongste generatie Netflix-kijkers. In Belle en het Beest draait het om het meisje Belle dat in contact komt met een woest, eng en verwilderd beest, maar zoals het wel vaker in sprookjes gaat, krijgen ze desalniettemin een bijzonder contact. In de Kleine Zeemeermin wordt zeemeermin Ariel dolverliefd op prins Erik en ze ruilt zelfs haar watervin in voor een paar mensenbenen om maar bij Erik te kunnen zijn. Ze moet dan van de gemene Ursula wel haar stem opgeven. Hoe dan ook, Disney geeft natuurlijk als kernwaarde mee dat liefde prevaleert in elke moeilijke situatie, en dat is in deze bijzonder onstuimige wereld waarin we zitten, absoluut geen overbodige boodschap. Muzikaal hoogtepunt: Krab Sebastiaan’s ode aan de zee in ‘Diep in de Zee’!

Netflix aanbod week 13
Krab Sebastiaan met Surinaams accent is een van onze Disney-favorieten! Bron De Kleine Zeemeermin/Netflix

Dr. Strangelove, or: How I learned to stop worrying and love the bomb

En het feestje gaat nog even door, want ook deze film is echt een te gekke toevoeging op Netflix. Dr. Strangelove, or: How I learned to stop worrying and love the bomb (laten we het voor het gemak afkorten tot Dr. Strangelove), is een van Stanley Kubrick’s bekendste films en groeide in de Koude Oorlog uit tot een waar succes. Kubrick heeft met deze film een politieke,  sciencefictionachtige, zwarte komedie gemaakt, waarin hij een mogelijke vernietiging door wapens aan de kaak stelt. Let wel, deze film stamt uit 1964, slechts enkele jaren hiervoor dreigde een Derde Wereldoorlog toen de Koude Oorlog op zijn heetst liep tijdens de Cuba-crisis en er met kernwapens gedreigd werd. Geen grote verwondering dus dat in deze film de relatie tussen de VS en de Sovjet-Unie weer op de proef wordt gesteld. Een Amerikaanse generaal wil namelijk een kernaanval doen op de Sovjet-Unie, terwijl de president hier halt wil roepen. De film zit boordevol knotsgekke personages, zoals de gekke, dementerende Dr. Strangelove, de oorlogszuchtige en achterdochtige generaal Ripper en de vreemde majoor Kong. Soms kom je ogen en oren te kort in deze film. Bij deze nog een speciale vermelding van  acteur Peter Sellers, die in maar liefst drie goed gespeelde rollen kroop en daarmee een grote bijdrage had aan het succes van de film. En hoe oud deze film ook moge zijn, de thematiek van Dr. Strangelove is nog steeds pijnlijk actueel en dat laat tegelijkertijd ook de kracht van de film zien. Ga ‘m snel zien, deze Dr. Strangelove, of zoals het destijds in het Nederland uitkwam ‘Dr. Vreemdelust of: Hoe ik mijn twijfel overwon en de bom leerde liefhebben’ (Prachtig toch?).

Dr Strangelove
Gentleman, you can’t fight here. This is the War Room! Bron: Dr. Strangelove / Netflix

Taxi Driver

Oef,  nog zo’n toffe (oudere) film. Ditmaal Taxi Driver van de hand van Martin Scorsese en met Robert De Niro in de hoofdrol. Het is wel een film met een zware invalshoek en is nou niet een  luchtig tussendoortje te noemen. We zien Robert als de New Yorkse taxichauffeur Travis Bickle. Deze meneer is oorlogsveteraan en dwaalt ’s nachts door de straten van New York City. Daar komt hij (wederom) heftige dingen tegen en zien we hoe New York ook een hele duistere zijde heeft. In een film noir-achtige stijl portretteert Scorsese hoe Bickle, dwalend door de stad, steeds verder vervreemdt van de maatschappij en welke gevolgen dat heeft voor zijn acties en ontwikkeling. Rauw, intrigerend en heftig, dat zijn wel indrukken die we van de film krijgen. Robert De Niro weet in ieder geval een bijzondere acteerprestatie neer te zetten en ook de piepjonge Jodie Foster (14 jaar!) mag niet ongenoemd laten. Ook een van de beroemdste zinnen uit de filmgeschiedenis, komt uit Taxi Driver: “You talkin’ to me?!”

Taxi Driver
De fenomenale Robert De Niro in Taxi Driver. Bron: Taxi Driver/Netflix

The Hangover

Dan heeft de paashaas ook een tip voor de wat oudere Netflix-kijker ;-): The Hangover. Even een wat luchtiger onderwerp dan zijn voorgangers hoor.  The Hangover, tja, de titel zegt het eigenlijk al he? Wat gebeurt er als je veel gezopen hebt? Dan volgt die onvermijdelijke kater! Het overkomt in ieder geval een groepje mannen (waaronder een karakter gespeeld door Bradley Cooper), van wie eentje broodnodig een vrijgezellenfeest moest vieren voordat hij in het huwelijksbootje zou stappen. Zo gezegd, zo gedaan, maar de mannen worden totaal gedesillusioneerd wakker. Wat is er toch gebeurd die nacht, waarom ligt er een baby bij hen op de kamer en waar is de bruidegom plotseling gebleven? Een hachelijk avontuur volgt en de heren komen zelfs Mike Tyson tegen, die een episch stuk uit Genesis’ ‘In the air tonight’ imiteert! Gewoon een leuke en lekkere film, zonder dat er al te veel zware thematiek aan bod komt. En ook daar hebben we soms behoefte aan, toch?

The Hangover
De heren ontmoeten Mike Tyson (rechts). Altijd lachen. Bron: Hangover/Netflix

Netflix aanbod week 13 2016

Poeh! Lekker weekje, al zeggen we het zelf. Netflix heeft weer een aantal fijne filmklassiekers aan het Netflix aanbod toegevoegd. Wil je nog even struinen door alle Netflix films en series, dan verwijzen we je graag door naar onze pagina Netflix aanbod Nederland. Alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen week kan je hieronder vinden in het tabeltje. En dan zijn we nu toch echt aan het einde gekomen van ons Netflix aanbod week 13 2016 overzichtje. Like zeker ook even onze Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief: dan blijf je altijd op de hoogte. Een fijn weekend en fijne paasdagen!

Nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.