dave chappelle Netflix aanbod week 13 2017 review recensie

Netflix aanbod week 13 2017: tips

De lente lijkt langzaam op het deurtje te kloppen, de zalmkleurige rakker in de lucht laat zichzelf steeds langer en feller zien en wij hebben weer een artikel voor je waarin we de tofste nieuwe titels op Netflix voor je uitlichten. Wat wil je nog meer? Misschien iets te drinken en wat te knabbelen terwijl je onderstaand bericht leest, maar dat moet je zelf dan maar even pakken. 

Dave Chappelle live (The Age of Spin & Deep in the Heart of Texas)

We beginnen met de terugkeer van de Amerikaanse cabaretier Dave Chappelle. Hij heeft een overeenkomst gesloten met Netflix om twee van zijn optredens als concertspecials uit te zenden. Het gaat om zijn optredens in het Hollywood Palladium (maart 2016) en eentje waarin hij optrad in het Austin City Limits Live theater (april 2015).

Dave Chappelle maakte van 2003 tot 2006 furore op Comedy Central met zijn wekelijkse sketchporgramma Chappelle Show. Hierin parorieerde hij op briljante wijze verschillende raciale stereotyperingen, cultuuruitingen en de politiek afgewisseld met muzikale optredens van voornamelijk soul- en hiphopartiesten. Het maakte hem een wereldster. En gigantisch rijk.

dave chappelle hollywood Netflix aanbod week 13 2017 review recensie
Chappelle is terug! Bron: Dave Chappelle/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar ondanks het grote succes en de roem, vond hij het maken van deze sketches niet erg leuk. Het koste hem teveel tijd. Tijd die hij liever op het podium wilde spenderen om live op te treden. Dat was voor hem de essentie van komedie. En dus besloot hij de stoppen met de Chappelle Show.

Vervolgens volgende een periode van een aantal jaren sporadisch optreden, filmrollen, controverses en weinig doen. Maar vanaf deze week kunnen we gelukkig weer genieten van het briljante brein van Chappelle met twee van zijn volledige optredens.

En dat is weer hilarisch. Zo begint hij een van zijn shows met uit te leggen wat er precies gebeurde tijdens een oude show in Detroit waarin hij, zo zeiden de kranten, “van het podium was af-ge-booed” door het publiek. Dit klopte volgens hem niet. Het was onzin.

Ja, hij was uitgejouwd door het publiek, omdat hij voor het optreden twee halen had gehad van een iets te sterke joint, maar hij was niet van het podium afgegaan. Hij was blijven staan. En naar teruggave van het geld kon het publiek fluiten.

dave chappelle hollywood Netflix aanbod week 13 2017 review recensie pussy
Dave Chappelle met het handje op de buik. Bron: Dave Chappelle/Netflix  –  tekst loopt door onder afbeelding

En toch voelde hij zich achteraf niet goed over dit optreden. Hij voelde nog steeds haat. Hij besloot dan ook iets aan “liefdadigheid” te doen. Hij besloot met de helft van het ontvangen geld, 25.000 dollar, kauwgom te kopen om dat uit te delen aan zwervers in Detroit.

Op deze manier konden ze ergens op kauwen én nog steeds honger hebben. Hij had het dus blijkbaar echt helemaal gehad met Detroit, haha. Alhoewel dit natuurlijk verzonnen kan zijn. Maar het typeert de persoon Dave Chappelle wel.

Dit alles maakt Chappelle tot een hilarische comedian en wij denken nog steeds een van de beste van Amerika. Hoe hij politieke kwesties, zoals politiegeweld op zwarten, typische stereotyperingen als het blanke Hollywood of de eigen zwarte gemeenschap op de hak neemt en toch ontzettend grappig, grof én intelligent blijft, getuigt van een talent en een fijnbesnaardheid wat je maar zelden tegenkomt. Wij zijn blij dat we dus weer van hem kunnen genieten. Check hieronder de trailer van beide shows.

Barbapapa

Jeugdsentiment hier met de toevoeging van de animatieserie Barbapapa. Wie kent deze bekende familie niet? Wij keken het in ieder geval erg graag. Want het was niet zomaar een gezin. Nee, zeker niet. Maar wat was er nu zo bijzonder aan dit gezin?

Welnu, om te beginnen zagen ze er natuurlijk grappig uit (check foto hieronder). Maar dat was niet het tofste. Want wat konden deze wezens, zowel de ouders als de kinderen? Nou, ze konden in elke vorm veranderen die ze maar wilde! Hoe hard is dat. En vlak voordat ze dit deden, riepen ze vaak ook nog eens “Huup, huup, Barbatruc”. Wat wil je nog meer? Oh en ze beleefden ook nog eens allemaal absurde en spannende avonturen.

Barbapapa was origineel trouwens een boekserie uit de jaren ’70, getekend door de Franse Annette Tison en de Amerikaan Talus Taylor. Op een gegeven moment zijn de boeken in 30 talen vertaald, dus aan populariteit geen gebrek. Vanaf 1973 maakte het verhaal de overstap naar het witte doek en werden er korte afleveringen van gemaakt die je vanaf deze week dus weer op Netflix kan gaan aanschouwen, of je kindjes natuurlijk, want het is nu nog steeds leuk.

barbapapa Netflix aanbod week 13 2017
De hele familie van Barbapapa. Bron: Barbapapa/Netflix

Straight Outta Compton

Als je een film- en een hiphop/muziekliefhebber bent, dan ken je vast de film Straight Outta Compton al. Hierin wordt het verhaal verteld van de rapcrew N.W.A. (Niggaz Wit Attitude) met onder bekende leden als Dr. Dre, Eazy-E en Ice Cube.

Het is 1986. De locatie: Compton, California. Een plek waar je elke dag neergeschoten kan worden door bendes, drugsdealers en anders gespuis. Geen veilige plek dus.

Maar het is wel de plek waar vijf talentvolle jongens dit “geluid van de straat” transformeren tot rauwe en harde hiphopnummers op minimalistische beats. De nummers spreken direct een hoop mensen aan, vanwege de eerlijkheid over drugs, straatgeweld, racisme en leven in de achterstandswijk. Het was het begin van de stijl die we nu kennen als gangsterrap.

Maar dan komt er een manager in het spel, worden de optredens en het verdiende geld steeds groter en meer, krijgen ze een grote fanbase en komen de eerste barstjes. Jaloezie, geldkwesties en een verschil in toekomstvisie binnen de groep zijn maar een aantal problemen die beginnen te spelen. Uiteindelijk komt de neergang van de band net zo snel als hun opgang.

Straight Outta Compton is een indrukwekkende film met een goede soundtrack over de kracht van muziek, over racisme, ambitie en verraad. Het laat de stormachtige opkomt én neergang zien van N.W.A., hun invloed op de muziekwereld en dat veel problemen die toen speelden nog steeds niet zijn opgelost. Verre van zelfs. Denk aan het politiegeweld op Afro-Amerikanen, drugsgebruik in achterstandswijken en de nog steeds allesoverheersende armoede in grote delen van de VS.

straight outta compton Netflix aanbod week 13 2017
De mannen van N.W.A. in hun karakteristieke zwarte kledij. Bron: Straight Outta Compton/Netflix

Netflix aanbod week 13 2017

We zijn weer aan het einde gekomen van ons Netflix aanbod week 13 2017 artikel bomvol nieuwe Netflix NL titels, dus je kan hopelijk weer even vooruit. We vragen je om open te staan voor nieuwe dingen en niet alleen vast te houden aan de titels die je kent. Dan zal je ontdekken dat er toch wel een hoop moois staat op Netflix (ruim 2500 titels!). Like ook zeker even onze Facebookpagina, schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en bekijk hieronder de tabel met alle nieuwe titels op Netflix die de afgelopen 7 dagen online zijn gekomen. Benieuwd naar het hele Netflix aanbod? Neem dan even een kijkje op de Netflix Aanbod Nederland pagina, alwaar je kan zoeken op titel, genre, iMDB cijfer en meer. Een goed weekend iedereen!