Netflix aanbod week 16 2016 jane the virgin

Netflix aanbod week 16 2016: tips

Ook deze week verschijnt weer een nieuw overzicht met de recent toegevoegde films en series op Netflix. Deze week zijn we alweer aan week 16 toe en we kunnen alvast verklappen dat er mooie titels bij zijn gekomen. Nieuwsgierig geraakt? Lees dan snel verder! Veel plezier met het Netflix aanbod week 16 2016!

Jane the Virgin

Jullie willen niet weten hoe vaak we de vraag, of variaties op deze vraag, hebben gehad wanneer Jane the Virgin op Netflix zou komen. Nou, nu dus! In oktober vorig jaar maakten we al bekend dat Netflix de rechten had gekocht van deze komedieserie, maar daarna bleef het angstvallig stil. Tot nu dus, want vanaf nu kan je genieten van het eerste seizoen van Jane the Virgin op Netflix. De serie draait om de gelovige latina Jane Villanueva (Gina Rodriguez) en haar belofte aan haar oma om haar maagdelijkheid als iets heiligs te zien. Nu is ze 23 jaar en heeft ze een vriendje (Brett Dier) en is ze nog steeds maagd. Ze zegt hem dat ze wil wachten met het hebben van seks tot ze getrouwd zijn. Maar dan gebeuren er een aantal gekke dingen: zo wordt ze per ongeluk artificieel bevrucht bij een controleafspraak met haar gynaecoloog en alsof dat nog niet mal genoeg is, blijkt het zaad ook nog eens afkomstig van de jongen die haar ooit als eerste zoende. Oei!

Netflix aanbod week 16 2016 tips Jane the Virgin
Jane the maagd als zeemeermin. Bron: Jane the Virgin / Netflix

The Big Lebowski

De cult-komedie uit de jaren ’90, van de hand van de Coen-broertjes, heeft zijn weg naar Netflix gevonden! We hebben het natuurlijk over The Big Lebowski; de film die bowlen tot een iconische bedrijvigheid maakte. Jeffrey -The Dude- Lebowski is een ietwat suffige, luie gast die zichzelf dus The Dude laat noemen. Helaas voor hem loopt er nog een Jeffrey Lebowski rond die blijkbaar wat schuldeisers achter zich aan heeft lopen en deze mannetjes halen de twee mannen door elkaar. Zodoende komen ze bij The Dude terecht en begint een enorm spel van eisen, bedreigen en najagen. Gelukkig voor The Dude heeft hij zijn goede vrienden Walter en Donny aan zijn zijde om hem te helpen van al die maffe figuren af te komen. The Big Lebowski, met dus Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore en Phillip Seymour Hoffman.

Netflix aanbod week 16 2016 The Big Lebowski
Bowlen was nog nooit zo gezellig als in The Big Lebowski! Bron: The Big Lebowski / Netflix

All About Eve

Met All About Eve (1950) is er wederom een mooie klassieker bij gekomen. Misschien zegt de film je iets, misschien niet. Feit is wel dat het met maar liefst 14 Oscar-nominaties (en 6 gewonnen o.a. die voor Beste Film) absoluut een mooie plek in de filmgeschiedenis verdient. Regisseur Joseph L. Makiewicz en producent Darryl F. Zanuck verfilmden het verhaal ‘The Wisdom of Eve’, een kort maar populair verhaal dat in de jaren ’40 in de Cosmopolitan was verschenen. Het is een klassiek verhaal door en over Hollywood. Centraal staat de succesvolle actrice Eve Harrington (Anne Baxter), die in de film een dankspeech houdt nadat ze geëerd en geprezen is voor haar werk. Intussen maken we als kijker kennis met het echte verhaal en karakter van Eve en dit zal de wenkbrauwen doen fronzen. Vooral haar vriendschap met de oudere actrice Margo (Bette Davis) is erg boeiend en zorgt ook geregeld voor spanningen. Daarnaast bespreekt de film ook nog een aantal thema’s die destijds en vandaag de dag nog steeds hout snijden in de filmwereld, zoals de ‘houdbaarheid’ van vrouwen in Hollywood en de rollenpatronen van vrouwen in het naoorlogse Amerika (inclusief Betty Friedan-achtige verwijzingen). Bereid je in ieder geval maar voor op een film vol diva’s, want daar kom je in deze klassieker niet omheen!

Netflix aanbod week 16 2016 All About Eve
All About Eve met echte jaren ’50 diva’s! Bron: All About Eve / Netflix

Unbreakable Kimmy Schmidt (seizoen 2)

Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 2 staat op Netflix! Wij waren fan van het eerste seizoen, dus we keken erg uit naar het tweede seizoen. We hebben nog niks gezien van seizoen 2, maar we denken dat het weer erg leuk gaat worden. Ken je de Netflix Original nog niet? Lees dan vooral onze Unbreakable Kimmy Schmidt recensie van vorig jaar. Ken je de serie al wel, maar wil je nog even je geheugen opfrissen? Lees onze recensie dan ook even! Oké, genoeg gekletst. Wij gaan even kijken en snoep eten als diner.

Netflix aanbod tips Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 2 Netflix
Snoep als avondmaal. Bron: Unbreakable Kimmy Schmidt / Netflix

Trainspotting

Tot slot willen we Trainspotting ook zeker nog even kort noemen in ons Netflix aanbod week 16 2016 overzicht. In deze verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Irvine Welsh, geregisseerd door Danny Boyle, zijn een stel drugs- en alcoholverslaafde vrienden in Edinburgh in de jaren ’90 de hoofdpersonen. Mark Renton (Ewan McGregor) is één van die knakkers. Na een tijdje wil Mark zijn leven beteren en probeert hij afstand te nemen van zijn ongezonde leefstijl, zijn vrienden en zijn woonplaats door naar Londen te verhuizen. Maar als iemand uit zijn oude vriendenkring op een dag op de stoep staat en Mark hem onderdak geeft, is dit het startschot van zijn verval in zijn oude leefgewoontes. Verwacht met Trainspotting een ruige film waarin een hoop drugs wordt gebruikt, een steengoede soundtrack en één van de engste scenes ooit (ja, die met die baby op het plafond).

Netflix aanbod week 16 2016 trainspotting
De boys. Bron: Trainspotting / Netflix

Netflix aanbod week 16 2016

Dit waren ze weer: de leukste nieuwe Netflix films en series van de afgelopen week. Netflix aanbod week 16 2016 was wat ons betreft weer een goed weekje, wel met een stuk minder nieuwe titels dan twee weken terug, maar toch met een aantal klappers. Abonneer je ook zeker even op onze nieuwsbrief door hieronder je email-adres in te vullen en like onze Facebookpagina. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste Netflix nieuwtjes en de nieuwste series en films. Alle titels kan je vinden in de tabel op onze Netflix aanbod Nederland pagina. En hieronder staan alle nieuwe titels van de afgelopen week op een rijtje. Een goed weekend iedereen en veel plezier met Netflixen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.