Frozen Netflix aanbod week 16 2017 recensie

Netflix aanbod week 16 2017: tips

Yo, het is weer zaterdag en dus kan je hier weer de tofste nieuwe titels op Netflix verwachten. En onderaan de pagina de tabel met alle nieuwe titels van de afgelopen zeven dagen. Oh en like ook de Facebookpagina, als je dat nog niet gedaan hebt, want zo blijf je altijd op de hoogte wat betreft Netflix tips, nieuws, recensies en veel meer. Zijn we er klaar voor?

Frozen

De animatiefavoriet van veel kinderen, en misschien ook wel hun ouders, is terug op Netflix. Frozen was weer even verwijderd, maar Netflix heeft hem sinds deze week weer in het aanbod staan. Dus zet hem weer gerust op voor je kinderen zodat ze zich weer even koest houden. Althans, als ze niet gaan meezingen met Let it Go of een van de andere meezing liedjes 😉

De makers van Frozen hebben hun stinkende best gedaan om een prachtige film af te leveren en dat is zeker gelukt. Want wat is het koninkrijk Arandelle prachtig geworden! In de film voeren de blauwtinten begrijpelijkerwijs de boventoon en dat zorgt voor het ijskoude sfeertje.

Frozen Netflix aanbod week 16 2017 recensie ijs
Elsa, sneu. Bron: Frozen/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Gelukkig kan prinses Anna met haar persoonlijkheid het koninkrijk warmte geven. Haar zus, prinses en later koningin, Elsa, kan met haar speciale krachten soms wat koeler uit de hoek komen. Als Elsa er per ongeluk voor zorgt dat er een eeuwig durende ijstijd aanbreekt, volgt er een avontuur waarin naast Anna ook een bergbeklimmer, een rendier en een sneeuwman een grote rol spelen. Wat wil je nog meer? Zij moeten er trouwens voor zorgen dat het klimaat weer normaal wordt.

Frozen is wat ons betreft echt een dikke aanrader voor zowel jong als oud. Mooi geanimeerd, een sterk en volwassen verhaal, goede karakters en een hoop leuke nummers die veel mensen zullen aanspreken. Dus je kan Frozen van Disney met een gerust hart (her)kijken.

Frozen Netflix aanbod week 16 2017 recensie hoofdpersonen elsa
Anna, de sneeuwpop, de bergbeklimmer en het rendier. Bron: Frozen/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Better Call Saul seizoen 3

Jongens en meisjes, goed nieuws hoor. Waarschijnlijk weet je het al, maar Better Call Saul seizoen 3 is vanaf deze week te zien op Netflix! Althans de eerste aflevering. Elke week zal er een nieuwe online komen op Netflix. Dat is wel een beetje jammer, maar dat was bij de vorige twee seizoenen ook al en het zorgt er voor dat je weer ouderwets ergens naar uit kan kijken. In plaats van dat je een hele serie in een paar dagen uitkijkt.

Het is een spin-off van het eveneens briljante Breaking Bad. In Better Call Saul volgen we de transformatie van Saul Goodman, die dan nog James ‘Jimmy’ McGill (Bob Odenkirk) heet van een ploeterende en de eindjes aan elkaar knopende advocaat, tot de rijke advocaat voor de criminelen Saul Goodman.

De makers nemen de tijd om het verhaal te vertellen, want nu na twee seizoenen is Jimmy nog steeds Jimmy, maar kruipt er beetje bij beetje, druppel voor druppel steeds wat meer Saul in hem. En die transformatie is best wel heel erg tof om te zien. En het is ook vet om af en toe beelden te zien van de Jimmy ná Breaking Bad, als hij een hele nieuwe identiteit heeft gekregen.

Better Call Saul seizoen 3 Netflix aanbod week 16 2017 gloves off
Jimmy denkt na, in een stoel, met artificieel licht. Bron: Better Call Saul/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En voor de mensen die Breaking Bad kennen, zitten er gelukkig genoeg herkenningspunten in Better Call Saul; de New Mexico sfeer, oude bekenden in de vorm van Mike Ehrmantraur (als parkeermedewerker) en Tuco, het trage en dreigende tempo van de serie en de typerende Breaking Bad cinematografie (onconventionele Point of View shots etc.). Oh, en in Better Call Saul seizoen 3 komt zelfs publieksfavoriet, drugsbaas en restauranteigenaar van Los Pollos Hermanos Gus Fring terug als we de geruchten mogen geloven.

Better Call Saul is echt een hele toffe, spannende, af en toe grappige en goede spin-off. De absurde scènes, het goed geschreven plot, de dialogen en de sfeer doen ons allemaal (gelukkig) denken aan Breaking Bad, maar het is meer een leuke herinnering dan een “ik wou dat die serie nog bezig was”. Want Better Call Saul staat op zichzelf en we zijn dus benieuwd hoe zijn transformatie verder verloopt: van verbaal sterke en zich met kleine zaken bezighoudende advocaat naar Saul Goodman, de gladde advocaat voor de criminelen.

Better-Call-Saul-seizoen-3-Netflix-aanbod-week-16-2017
Jimmy aan het chillen, net als wij als we de serie kijken. Bron: Better Call Saul/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Jane the Virgin seizoen 2

Een vraag die we vaak kregen was de volgende: wanneer kunnen we Jane the Virgin seizoen 2 op Netflix zien? Nou, vanaf deze week  dus. Dus mocht je een fan zijn, maak dan even je agenda leeg dit weekend en ga lekker kijken naar deze serie.

Jane the Virgin draait om de gelovige latina Jane Villanueva (Gina Rodriguez) en haar belofte aan haar oma om haar maagdelijkheid als iets heiligs te zien. Nu is ze 23 jaar en heeft ze een vriendje (Brett Dier) en is ze nog steeds maagd. Ze zegt hem dat ze wil wachten met het hebben van seks tot ze getrouwd zijn.

jane-the-virgin netflix aanbod week 17 2017 tips
Jane kijkt vol verbazing naar een hand. Bron: Jane the Virgin/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar dan gebeuren er een aantal gekke dingen: zo wordt ze per ongeluk artificieel bevrucht bij een controleafspraak met haar gynaecoloog en alsof dat nog niet mal genoeg is, blijkt het zaad ook nog eens afkomstig van de jongen die haar ooit als eerste zoende. Oei!

Jane the Virgin ziet er zeer over de top uit. Als je de Zuid-Amerikaanse telenovela’s kent, dan snap je wat we bedoelen, want de serie heeft hier soms wel wat van weg. En dat is ook niet zo gek, omdat het origineel ook een telenovela is met de naam Juana la virgen.

En in Jane the Virgin seizoen 2 gaat het allemaal vrolijk verder, in hetzelfde sfeertje als het eerste seizoen. Er wordt alleen wat meer humor toegevoegd en ook het verhaal wordt wat verder uitgediept en wat gecompliceerder gemaakt.

gina rodriguez jane the virgin netflix aanbod week 17 2017 tips
Jane met een kroontje, want waarom the hell ook not. Bron: Jane the Virgin/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Netflix aanbod week 16 2017

De hierboven uitgelichte titels zijn het meest de moeite waard van de titels die de afgelopen zeven dagen zijn toegevoegd. Althans volgens Wij Kijken Netflix. Ben je benieuwd naar de overige nieuwe titels die we NIET hebben behandeld? Check dan even onderstaande tabel. Als je nieuwsgierig bent naar álles films en series op Netflix en wil je bijvoorbeeld kunnen zoeken op genre, titel, iMDB cijfer, of jaartal, dan verwijzen we je door naar onze pagina Netflix Aanbod Nederland. Oh, en like ook zeker even onze Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor de (vaak wekelijkse) nieuwsbrief: zo blijf je op de hoogte van al het Netflix nieuws. Een fijn weekend iedereen.