The Wolf of Wall Street Netflix aanbod week 17 2017 tips Netflix NL recensie dicaprio speech

Netflix aanbod week 17 2017: tips

Wil je weten welke nieuwe titels er de afgelopen 7 dagen op Netflix NL zijn bijgekomen? En ben je toevallig ook benieuwd welke films en series hiervan het leukst zijn om te kijken? Dan zit je hier weer helemaal goed. Dus ga er even lekker voor zitten, pak een glas chocomel en voeg misschien weer een paar films en series aan je lijst op Netflix. 

The Wolf of Wall Street

Netflix is de laatste tijd bezig om flink wat van hun verwijderde films weer terug te halen op het digitale platform. Ook voor de toffe film The Wolf of Wall Street zijn de licenties blijkbaar weer binnen geharkt, want het staat sinds deze week weer op Netflix. De film is geregisseerd door Martin Scorsese, een regisseur die wel vaker met succes met -inmiddels Oscarwinnaar- Leonardo DiCaprio heeft gewerkt.

In The Wolf of Wall Street speelt hij de gladjakkerige asshole Jordan Belfort, een beursmannetje dat zich snel opwerkt in de Wall Street hiërarchie. DiCaprio acteert alsof zijn leven er vanaf hangt en zorgt ervoor dat je toch mee gaat leven met Belfort, ondanks dat het dus een gigantisch materialistische rijke eikel is.

The Wolf of Wall Street Netflix NL aanbod tips sexy
Het zware leven van een rijke stinkerd. Bron: The Wolf of Wall Street/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Een van de hoogtepunten van de film is de inmiddels iconische scene met Leonardo en collega Matthew McConaughey, waarin hun personages de gang van zaken op Wall Street bespreken. Mooi ook hoe ‘nederig’ Jordan hier nog is, in vergelijking met hoe hij zich zal ontwikkelen.

Ga de film zeker kijken: het is 3 uur lang genieten van een excellerende DiCaprio, sterke cinematografische beelden, fijne actie en humor om te lachen. Zeker een zeer goede toevoeging aan het Netflix NL aanbod, wat ons betreft! Bekijk hieronder de trailer om een indruk te krijgen.

Carandiru

Carandiru was een film die we nog niet kenden, maar die ons aangenaam verrast heeft. Het is een Braziliaanse misdaad/dramafilm die zich afspeelt in de drukbevolkte Carandiru gevangenis in São Paulo. Er is plek voor 4000 gevangenen, maar met een beetje proppen hebben ze er nu 7000 in ondergebracht. De film is gebaseerd op een heftig waargebeurd verhaal uit 1992.

We volgen de dokter Drauzio Varella die een bezoekje brengt aan de gevangenis om mensen te informeren over aids. Het is een ziekte die veel mensen hebben door bijvoorbeeld drugsgebruik en onbeschermde seks zowel in als buiten de gevangenis. Gaandeweg leert hij de verhalen van de gevangenen en de gevangenis zelf beter kennen en merkt hij dat de omstandigheden om te huilen zijn. En dan loopt het ook nog eens gigantisch uit de hand, zul je net zien.

Wij waren erg gecharmeerd van het vieze, warme en opgefokte  sfeertje van de film. Er zitten een aantal zeer interessante en realistisch geportretteerde karakters in die de film een enorme meerwaarde geven. De manier van filmen is ook lekker rauw wat er voor zorgt dat je het zweet van de Brazilianen haast in je eigen neusgaten voelt prikken.

Bekijk hieronder anders de, jammer genoeg niet zo erg scherpe, trailer van Carandiru om te kijken of het misschien wel iets voor je is. Dit is natuurlijk ook zeker een aanrader als je Cidade de Deus geweldig vindt. Oh, en Wagner Moura (aka Pablo in Narcos) heeft ook een rolletje 😉

Inside Out

Ook Inside Out is terug van weggeweest op Netflix NL en dat is prima nieuws zo vlak voor de meivakantie, want deze Pixar-productie is een ontroerende topper voor jong en oud met een sterk verhaal, mooie visuals en een fijne sfeer.

In Inside Out volgen we de 11-jarige Riley. Het meisje is door een noodgedwongen verhuizing, omdat haar vader ander werk kreeg in de grotere stad San Francisco, in een totaal nieuwe omgeving gekomen. Ze moet hier erg aan wennen.

In de film zien we wat er in haar hoofd gebeurt, want vijf van haar basis emoties zien we als figuurtjes terug. Zo hebben we bijvoorbeeld Joy (Amy Poehler), Fear (Bill Hader), Disgust (Mindy Kaling), Sadness (Phyllis Smith) en Anger (Lewis Black).

Inside Out Netflix aanbod week 17 2017 tips
De prachtig geanimeerde wereld. Bron: Inside Out/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Samen zien we ze de hele tijd in een soort controlekamer, in het hoofd van de jonge Riley. We zien ze anticiperen en reageren op allerlei, voor Riley, nieuwe situaties in een nieuwe omgeving. Hierdoor krijgt Inside Out een gelaagdheid die we niet vaak tegenkomen in animatiefilms.

Verder is Inside Out gemaakt met het vertrouwde Pixar-stijltje en krijgen je ogen hierdoor goed de kost. Maar dat niet alleen, want het verhaal zelf is dus ook dik in orde. Prima toevoeging dus wat ons betreft! Inside Out is een intelligente animatiefilm. Bekijk hieronder de trailer.

Fargo seizoen 3

De fantastische, soms absurde, spannende en droogkomische serie Fargo is weer begonnen! Vanaf deze week staat aflevering 1 van Fargo seizoen 3 in ons Netflix aanbod week 17 2017 lijst als nieuwe titel op Netflix NL en kunnen we dus weer genieten van een nieuwe seizoen en een heel nieuw verhaal. Want de seizoenen staan allemaal redelijk op zichzelf. Er zijn wel kleine raakvlakken en terugkerende personages, maar dit zijn maar minuscule elementen die overlappen.

Ditmaal speelt het verhaal zich af in 2010. De hoofdrol wordt nu vertolkt door Ewan McGregor die de rol van Ray Stussy speelt, een kalende reclasseringsambtenaar die altijd een beetje in de schaduw staat van zijn succesvolle broer Emmit. Emmit wordt trouwens ook gespeeld door McGregor. Het altijd tegen elkaar opboksen en hun broederlijke rivaliteit ontspoort op een gegeven moment gigantisch.

fargo season 3 seizoen Netflix aanbod week 17 2017 tips Netflix NL recensie
Een lelijke McGregor. Bron: Fargo/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Uiteraard staat hier, net als in de andere twee seizoenen van Fargo, weer iemand van de lokale politie tegenover om het verhaal diepte te geven en de nodige kneuterigheid. Ditmaal is dat Gloria Burgle, gespeeld Carrie Coon, die we kunnen kennen van haar rol als Nora Durst in The Leftovers. Ze is een pas gescheiden vrouw die het lastig vindt om zichzelf te verhouden tot de veranderende wereld waarin steeds meer belang wordt gehecht aan technologie dan aan menselijk contact.

Bekijk de trailer van Fargo seizoen 3 hieronder om alvast fijn in de stemming te komen. En dan vanavond gewoon lekker gaan kijken naar aflevering uno. Je krijgt er geen spijt van. Elke week zal er trouwens een nieuwe aflevering online komen, op dezelfde uitzenddag als op de Amerikaanse televisie.

https://www.youtube.com/watch?v=bm-5HwIR7hM

Netflix aanbod week 17 2017

Dit waren de leukste nieuwe films en/of series op Netflix NL die de afgelopen 7 dagen zijn toegevoegd. Hopelijk heb je er iets aan gehad. Zo niet: check dan even onderstaande tabel waarin alle nieuwe titels van de afgelopen week op een rijtje staan. Misschien staat er wel wat voor je tussen wat we hierboven niet hebben behandeld. Like ook zeker de Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte wat betreft het laatste Netflix nieuws en de nieuwste Netflix aanbod toevoegingen. Wil je het hele Netflix aanbod in een handige tabel? Dan heb je mazzel, want dan hoef je alleen maar te kijken op de Netflix aanbod Nederland pagina. Een fijn weekend en attendeer al je vrienden op onze website 😉