Casting JonBenet Netflix aanbod week 18 2017 cowgirl

Netflix aanbod week 18 2017: tips

Het is weer weekend! Koning Willy komt bij van zijn 50e verjaardag en kijkt even wat er deze week zoal op Netflix is bijgekomen. En dat lijkt ons een goed plan! Als jij dat ook ziet zitten, ben je hier aan het juiste adres want bij ons vind je de nieuwste toevoegingen op Netflix NL. Wat moeten we deze week zeker aan onze lijstjes toevoegen? Lees hier verder!

Dear White People

Een van de opvallendste toevoegingen deze week is ongetwijfeld Dear White People. Al was het alleen al om de ophef die rondom deze productie is ontstaan. Een paar maanden geleden werd de trailer van Dear White People vrijgegeven door Netflix, waarin we de Afro-Amerikaanse studente Samantha White (what’s in a name?) een monoloog horen geven van wat wel en wat niet een geschikte Halloweenkostuum is.

Wat moet je niet dragen volgens haar? “Me”, oftewel, ikke, oftewel een karikatuur van donkere mensen a la Zwarte Piet. En net zoals in Nederland, raakten veel mensen hierdoor gepikeerd, voelden ze zich aangevallen en neergezet als racist. De trailer heeft ‘as we speak’ bijna 5 miljoen views en 420.000 duimpjes omlaag. Bekijk hem anders hieronder.

Een ander gevolg was dat veel mensen zelfs hun Netflix-abbo stopten of dreigden stop te zetten. Daarbij moet wel gezegd worden dat deze dreigingen uit de Alt-right hoek kwamen. Dezelfde groep mensen die Trump hielpen om president te worden door allerlei fake news te verspreiden via social media. Maar goed, het prikkelt wel om even verder naar deze serie te kijken. Zeker omdat we in Nederland ook zo’n gevoelige discussie hebben (lees: o.a. zwarte piet).

Dear White People Netflix aanbod week 18 2017 recensie zwarte piet black face
De ironische Black Face party op de universiteit waarmee de serie opent. Bron: Dear White People/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Voortbordurend op de film Dear White People uit 2014, laat de komedieserie met een scherp randje het verhaal zien van Afro-Amerikanen op een voornamelijk witte universiteit. Daar heeft de donkere Samantha White een radioshow waarin ze spreekt tot de luisteraars en waarin ze het geluid van een ondervertegenwoordigde groep wil laten horen. En dat roept blijkbaar nogal wat reacties op in de fictieve en non-fictieve wereld.

Wij zouden zeggen, ga er met een open mind naar kijken. Is de satire in Dear White People een aanval op de blanke identiteit? Of springt het juist op een goede manier in de bres voor donkere mensen, die (zeker in de VS) achtergesteld zijn geweest, en nog steeds zijn, qua rechten en emancipatie? Oordeel zelf.

Hoe dan ook, producer Justin Simien had er nog het volgende over te zeggen: “To see the sheer threat that people feel over a date announcement (het YouTube-filmpje, red.) video featuring a woman of color (politely) asking not to be mocked makes it so clear why I made this show.”

Casting JonBenet

Ook verscheen deze week op Netflix deze interessante productie. Casting JonBenet is een documentaire met een experimentele inslag van documentairemaakster Kitty Green, waarin ze de gebeurtenissen en theorieën rondom de moord op het 6-jarige schoonheidskoninginnetje JonBenet onderzoekt.

JonBenet werd op 26 december 1996 in haar huis in Colorado vermoord aangetroffen. Al snel passeerden de wildste geruchten de revue over de moordenaar(s); is ze wellicht omgebracht door haar eigen ouders? Hoe dan ook, deze zaak heeft altijd de volle aandacht van de Amerikaanse media gekregen.

En het is waarschijnlijk zo’n grote zaak geworden omdat het een klein, mooi, blond meisje was, a.k.a. het missing-white-woman-syndrome. Dit is een bekend mediafenomeen. Google maar.

Casting JonBenet Netflix aanbod week 18 2017
Hannah Cagwin als JonBenet Ramsay. Bron: Casting JonBenet/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In Casting JonBenet worden allerlei mensen uit de omgeving van Colorado uitgenodigd om auditie te doen voor de rol van de hoofdrolspelers in dit verhaal, om zo uiteindelijk alles te kunnen construeren.

Maar wat er eigenlijk gebeurt, is dat de acteurs en actrices voor de camera gezet worden om een vraaggesprek aan te gaan, over wat zij denken wat er allemaal is gebeurd in die onopgeloste moordzaak. Wat is er exact gebeurd? Wie is er schuldig?

Kortom, een hele interessante documentaire, zeker als je de achtergronden van deze zaak kent. En dan bedoelen we behalve de moordzaak zelf, ook onder andere die bizarre cultuur van de Miss-verkiezingen in de VS die we misschien kennen van Honey Boo Boo. Een aanrader dus, Casting JonBenet. Check hieronder de trailer.

Netflix aanbod week 18 2017

Er kwamen niet heel veel nieuwe titels op Netflix de afgelopen week. Toch hebben we er, in dit Netflix aanbod week 18 2017 artikel, weer een paar voor je uitgelicht. Hopelijk heb je er iets aan. Like ook zeker de Facebookpagina en deel dit bericht als je het leuk of handig vond. Daar wordt iedereen beter van 😉 Oh en hieronder kan je je ook inschrijven op de nieuwsbrief . Hierin staan altijd alle artikelen van de afgelopen week of soms weken.

Als je benieuwd bent naar de titels die onlangs zijn toegoegd aan Netflix, dan moet je even de tabel die nu volgt bekijken. En ben je benieuwder naar het gehele Netflix aanbod, dan verwijzen we je graag door naar de Netflix aanbod Nederland pagina. Daar is ook een tabel te vinden en kan je zoeken en sorteren op titel, genre, iMDB-cijfer en datum van toevoeging.

Nou ja, dit was het weer voor deze week. We gaan er dus een eind aan breien. Iedereen een goed weekend gewenst! Veel leuke dingen doen en opladen voor maandag. En hopelijk wordt het snel warmer, want het schijnt al bijna mei te zijn. Adios.