Netflix aanbod week 18 chef's table

Netflix aanbod week 18

Na een zeer magere week 17 was het deze week weer wat beter gesteld met nieuwe titels op Netflix. Er zat weer voor ieder wat wils bij. Zowel voor de kinderen (The Cars 2 en The Smurfs 2), de adolescenten/tieners (The Hunger Games) en de volwassenen (Chef’s Table en Orphan Black). We lichten even de, wat ons betreft, leukste nieuwe titels verder voor je uit in dit onderstaande berichtje. En an passant geven we je ook een paar eettips mee voor bij elke titel.

Chef’s Table

Ga met Netflix mee op een culinair avontuur! Netflix presenteert namelijk een nieuwe culinaire docu-serie genaamd Chef’s Table. In deze reeks van 6 afleveringen wordt er in elke aflevering een internationale topchef gepresenteerd die aan de hand van interviews een kijkje in zijn of haar keuken geeft. Elke meesterkok heeft een eigen unieke visie op eten, voedsel en gastronomie. Van Italië tot Nieuw-Zeeland en van Japan tot Scandinavië, Chef’s Table biedt je een gevarieerd menu! Aflevering 1 begint al fijn met de Italiaan Massimo Bottura, die zijn weg heeft moeten vinden in een traditionele keuken en deze wist aan te passen aan zijn moderne kijk op voedsel. Chef’s Table laat goed zien dat deze topchefs tot in het kunstzinnige aan toe bezig zijn met eten en ook, zeker in het geval van Massimo, beschikken over een flinke dosis lef want dat is zeker nodig in deze wereld. Ook ideologische chefs als Dan Barber en Ben Shewry krijgen ieder een aflevering. Al met al is Chef’s Table een zeer interessante reeks die je versteld doet staan met allemaal eetbare kunst. Voor liefhebbers van Anthony Bourdain: No Reservations, een andere fijne ietwat rauwere culinaire Netflix aanrader.

Eettip: Alles, als het maar lekker is. Want wat is er nu fijner om iets te versnaperen terwijl je je verlekkert aan al die mooie gerechten? Vrij weinig wat ons betreft.

netflix aanbod week 18 chef's table
Still uit Chef’s Table (2015)

Orphan Black

Orphan Black is een unieke Canadese actie/sciencefiction serie. In grote lijnen gaat het over de criminele straathosselaar en wees Sarah Manning (Tatiana Maslany) die in de eerste aflevering getuige is van de zelfmoord van Beth Childs. Uiteraard erg shockerend, maar dit blijkt nog niks te zijn vergeleken met wat ze nog meer gaat ontdekken. Deze Beth Childs lijkt namelijk als twee druppels water op haar. Manning besluit om haar identiteit over te nemen, in eerste instantie puur voor het geld, want Childs lijkt een zeer comfortabel en luxe leventje te leiden. Haar plan is om het spaargeld van haar dubbelgangster te innen en dan samen met haar dochtertje, die ze al bijna een jaar niet meer heeft gezien, een rustig bestaan op te bouwen. Maar waarom pleegde Beth Childs zelfmoord? En zijn er misschien nog meer meisjes die op haar en Sarah Manning lijken? Je voelt het antwoord misschien al aankomen: ja, die zijn er. En ze zijn niet veilig.

Orphan Black kan gekeken worden als een goed gemaakte actievolle, spannende en plotdriven sciencefiction serie, maar (zoals het goede series betaamt ten opzichte van oké series) ook als een studie naar identiteit. Wat houdt het in om ‘mens’ te zijn en welke verantwoordelijkheden gaan daarmee gepaard? De serie heeft qua filosofische inslag ook wel wat gelijkenissen met de The Walking Dead, alleen zijn de zombies nu vervangen door klonen. Goed/fout moreel gedrag krijgt opeens een hele andere betekenis en lading door deze twee series. De eerste drie afleveringen van seizoen 3 zijn op dit moment exclusief bij Netflix te zien en vanaf nu zal elke week weer een nieuwe episode worden toegevoegd aan het Netflix aanbod. Oh en voor de vrouwen: Michiel Huisman, die ook in een aantal afleveringen van seizoen 2 te zien was, zal in seizoen 3 terugkeren.

Eettip: Zwarte spaghetti met inktvis. De kleur vanwege de sfeer in de serie (donker). En de inktvis vanwege zijn vele identieke armen (klonen, leuk!).

netflix aanbod week 18 orphan black netflix
Still uit Orphan Black (2013-); Sarah Manning is getuige van de zelfmoord van Beth Childs

About Time

En dan hele andere koek: About Time van regisseur Richard Curtis, bekend als scriptschrijver van romantische films als Love Actually (2003), Bridget Jones’s Diary (2001) en Notting Hill (1999). Dan is gelijk duidelijk in welke hoek je het een beetje moet zoeken bij About Time, want ook nu weer speelt romantiek de hoofdrol in deze prent. Ditmaal tussen Tim (Domhnall Gleeson) en Mary (Rachel McAdams). Als Tim ontdekt dat hij kan tijdreizen (ja, hij kan het echt) en de dingen kan veranderen wat er in zijn eigen leven is gebeurd, maakt hij daar natuurlijk gretig gebruik van. Maar zo makkelijk blijkt dit allemaal niet te zijn, want zelfs als je dingen elke keer weer opnieuw kan doen, blijft daten met een meisje iets moeilijks. About Time is daarmee een aardige feelgood komedie met een heel klein sciencefiction laagje.

Eettip: een reep van je favoriete chocolade met een pot Jasmijnthee.

Netflix aanbod week 18 about time
Still uit About Time (2013); Mary op de rug van Tim

Netflix aanbod week 18

Dit waren wat ons betreft de krenten in de culinaire Netflixpap van deze week. Hieronder volgt zoals jullie inmiddels misschien gewend zijn nog even een tabelletje met álle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod week 18. Ook is het gehele Netflix aanbod nog altijd hier te vinden (deze tabel wordt elke dag geüpdate, dus favoriet die pagina!). En wil je nou nooit meer iets missen, schrijf je dan hieronder of hier aan de rechterkant in voor onze wekelijkse, altijd stipt om 17 uur verzonden, Wij Kijken Netflix nieuwsbrief en/of abonneer je op onze Facebook pagina. Tot heel snel en veel kijkplezier!

Ontvang onze wekelijkse, prachtige, nieuwsbrief


About Time Fantasie, Romantiek 2013 7.8 05/01/2015
Australia Avontuur, Historie 2008 6.6 05/01/2015
Defiance (2 seizoenen) Actie, Sci-Fi 2013 7.0 05/01/2015
R.I.P.D. Actie, Komedie 2013 5.6 05/01/2015
The Hunger Games Avontuur, Sci-Fi 2012 7.3 05/01/2015
The Last Castle Actie, Thriller 2001 6.9 05/01/2015
Crossing Lines (1 seizoen) Actie, Misdaad 2013 7.4 2015/04/30
Nashville (2 seizoenen + 20 afl. seizoen 3) Drama, Muziek 2015 7.7 2015/04/30
Soul Surfer Biografie, Sport 2011 7.1 2015/04/30
The Returned (8 afleveringen) Drama, Horror 2015 7.3 2015/04/28
Cars 2 Animatie, Familiefilm 2011 6.3 2015/04/27
The Smurfs 2 Animatie, Avontuur 2013 5.4 2015/04/27
Chef’s Table (seizoen 1) Documentaire 2015 9.0 2015/04/26
Orphan Black (2 seizoenen + 2 afl.) Actie, Drama 2015 8.5 2015/04/26

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.