Netflix aanbod week 19

Netflix aanbod week 19 2016: tips

Bonjour Netflix-fans! Deze week verkeren we in Franse sferen door de toevoeging van -alweer- een spiksplinter nieuwe Netflix Original, genaamd Marseille. Ook is er een nieuw seizoen van een oude favoriet van ons toegevoegd op Netflix. Lees verder om er achter te komen welke nieuwe titels er nog meer zijn bijgekomen deze week. Hier is alweer Netflix aanbod week 19 2016: veel plezier!

Marseille

Voila, we beginnen dus met deze nieuwe Franse rakker op Netflix. Met in de hoofdrol de tot Rus genaturaliseerde Gérard Depardieu in de hoofdrol (je leraar Frans heeft vast wel eens een van zijn vele Franse films in de les afgespeeld). Depardieu speelt de rol van burgemeester Robert Taro van Marseille, deze meneer is al vele jaren aan de macht in de stad en krijgt te maken met een jongere uitdager die aan zijn macht toornt. Hee…politiek, macht, strijd…Dat klinkt als een Franse variant van House of Cards! Toch moet je je wel even behoeden voor verdere vergelijkingen, want Marseille is geen Washington en een burgemeester is geen president van de USA. Maar het biedt natuurlijk wel perspectief om hier weer een boeiende Netflix Original van te maken. De Franse pers scheen niet bijzonder enthousiast te zijn over de serie, maar dat zal ons ieder geval er niet van weerhouden om deze serie op te zetten (stiekem zijn we natuurlijk wel benieuwd of meneer Taro gelijkenissen met F. Underwood heeft).

Netflix aanbod week 19 2016 Marseille
De burgervader in zijn stad Marseille. Geen makkelijke taak! Bron: Marseille/Netflix

Family Guy seizoen 13

Dan een serie van een heel andere orde: Family Guy! Na -weten wij hoeveel- maanden is er eindelijk weer een nieuw seizoen van deze maffe animatieserie van Seth McFarlane op Netflix verschenen. In dit nieuwe seizoen staan de belevenissen uit het alledaagse leven van de familie Griffin weer centraal. Natuurlijk is de typische en absurde Family Guy-humor in dit seizoen terug te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van baby Stewie die een baby probeert te krijgen met hond Brian, om zo hun band te versterken? Of de dubbelaflevering waarin de Griffins eindelijk hun animatie-collega’s uit The Simpsons ontmoeten? Peter Griffin en Homer Simpson, dat is natuurlijk een bron van verlichting, wijsheid en bedachtzaamheid :-).  Check it out in seizoen 13 van Family Guy!

Netflix aanbod week 19 2016 Family Guy
Nieuwe en gekke belevenissen met de familie Griffin. Bron: Family Guy/Netflix

Road House

Nog een grappige toevoeging voor Family Guy-fans. Jullie weten vast wel dat Road House de lievelingsfilm van Peter is. Wel, toevallig staat deze nu ook sinds deze week op Netflix. Kunnen we nu eindelijk zien waar zijn obsessie vandaan komt!

Gomorra – La serie

Wie de film Gomorra, de verfilming van het gelijknamige boek van Roberto Saviano, uit 2008 heeft gezien, weet dat hierin een realistisch en bij vlagen gruwelijk beeld van de Camorra wordt geschetst, de maffia in Napels. De film laat vijf door elkaar kruisende verhalen zien die zich allen afspelen in het hedendaagse Italiaanse Napels. Gomorra toont ons op een erg realistische wijze de invloed en de activiteiten van de grote Napolitaanse maffiabende, de Camorra, in de Italiaanse stad Napels. De film is erg realistisch in beeld gebracht. De regisseur schuwt het bijvoorbeeld niet om bloederige taferelen te laten zien. Hij wil laten zien hoe het er echt aan toe gaat in een stad die eigenlijk totaal in handen is van de maffia. Dat je eigenlijk niet kan ontsnappen aan de macht die zij hebben en aan de wetten die ze opstellen. Als plaatselijke bevolking is het eten of gegeten worden, dus ze moeten wel meedoen met allerlei illegale praktijken om het hoofd (soms letterlijk) boven water te houden.

En nu is er dus een serie van deze film en dit boek gemaakt en wij moeten zeggen: die is nog beter. Meer verhaal in plaats van losse verhalen, waardoor het fijn doorkijken is. En de acteurs en actrice zijn dit keer niet gewoon van de straat geplukt, zoals in de film, maar zijn gewoon professionals. Natuurlijk boet je daarmee iets aan realisme in, maar daar staat tegenover dat de kijkervaring stukken prettiger is. De vergelijking met The Sopranos is natuurlijk snel gemaakt, en aangezien we zo snel mogelijk nog in de zon willen gaan zitten, maken we hem graag. Spanning, machtsstrijd, intriges, lekker eten bloed in de warme Italiaanse zon: het zit er allemaal in. Het eerste seizoen van Gomorra is echt een hele fijne, spannende en qua plot sterk seizoen dat ons al doet uitkijken naar het tweede seizoen.

Netflix aanbod week 19 2016 gomorra
Eten en drinken met de maffia. Bron: Gomorra / Netflix

Netflix aanbod week 19 2016

Dit waren ze weer: de beste titels uit het Netflix aanbod week 19 2016. Bekijk hieronder op je gemakje alle nieuwe films en series deze week op Netflix zijn gekomen. En op onze Netflix aanbod pagina álle titels, makkelijk doorzoekbaar op bijvoorbeeld genre of IMDb cijfer. Hieronder kan je je tevens inschrijven op onze nieuwsbrief en vergeet ook zeker niet onze Facebookpagina te liken. Een goed en zonnig weekend iedereen!

Subscribe op de nieuwsbrief


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.