The Bridge seizoen 3 Netflix aanbod week 19 2017 hendrik saga

Netflix aanbod week 19 2017: tips

Yeah zondag! Dat betekent natuurlijk ook dat er weer een vers overzicht van alle nieuwigheden op Netflix voor je klaarligt. Een dagje later dan normaal, maar daar moet je het zonnige zonnetje van zaterdag maar de schuld voor geven 😉 Deze week is trouwens een alleraardigste week, kunnen we alvast verklappen. Er kwamen namelijk bijna 100 nieuwe titels op Netflix! Dus wat ons betreft is het weer de hoogste tijd om er even lekker voor te zitten om de nieuwe titels door te spitten. Daar gaan we weer!

Dope

Dope dat de film Dope vanaf deze week op Netflix NL te zien is. Althans, dat is onze bescheiden mening. Het is niet echt een hele bekende titel, alhoewel hij wel gewoon in de Nederlandse bioscopen heeft gedraaid. Maar waar gaat Dope over?

De hoofdpersoon gaat door het leven onder de naam Malcolm, fantastisch gespeeld door de Amerikaanse acteur Shameik Moore. Hij speelt trouwens ook in de serie The Get Down. In Dope speelt hij een Afro-Amerikaanse nerd met een liefde voor de 90’s hiphopcultuur, bijpassende kleding, comics en met een fantastisch kapsel waar Edward Sturing een puntje aan kan zuigen.

Dope Netflix aanbod week 19 2017 recensie hiphop ghetto
Malcolm in het midden (slechte pun intended) met zijn vrienden en hun BMX-fietsen. Bron: Dope/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hij woont in een achterbuurt in Inglewood, Los Angeles. Maar zijn focus ligt volledig bij zijn school, hij wilt ooit naar de Harvard universiteit, en bij energievolle punk-rock muziek maken met zijn vrienden. Maar zo makkelijk is het niet op je focus te houden als je leeft tussen de drugsdealers, gang members en ander tuig.

Als hij op een avond uitgenodigd wordt voor een underground hiphopfeest, een feestje waar zijn crush Nakia (Zoë Kravitz) ook naartoe gaat, loopt het gigantisch uit de hand. Er worden schoten gelost en in alle hectiek wordt er een lading MDMA in zijn rugzakje gestopt. Als hij er vervolgens achterkomt dat de eigenaar van de gestolen drugs dezelfde man is die hem afwijst voor Harvard, ontvouwt zich een spannend en bij vlagen grappig avontuur.

Dope Netflix aanbod week 19 2017 recensie punk rock
Het punkrockbandje van Malcolm en zijn vrienden. Bron: Dope/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hoe ver wil Malcolm gaan om zijn droom, om te studeren aan de prestigieuze universiteit, in vervulling te laten gaan? Een tipje van de sluier: redelijk ver. Hij en zijn vrienden veranderen van het ene moment van nerd naar drugsdealer

Dope is fris, spannende en is bij vlagen erg grappig. De soundtrack is lekker en het is knap hoe regisseur Rick Famuyiwa een idee als “nerd wordt zonder dat hij het wil drugsdealer” verfilmt zonder in platte en humorloze clichés te vervallen. En Shameik Moore bewijst met zijn rol als Malcolm tevens dat hij behoort tot een van de interessanste jonge Amerikaanse acteurs. Bekijk hieronder de trailer om een indruk te krijgen van de film Dope op Netflix.

Modern Family seizoen 7

Netflix is weer lekker bezig, want sinds deze week kunnen ook van Modern Family seizoen 7 genieten. En daar zijn we heel blij mee als Modern Family-fans. Het is namelijk weer smullen met de grappigste familie van de VS en omstreken. Lees je even mee?

In het zevende seizoen zetten de Dunphy-kinderen alweer hun volgende stappen in het volwassen leven, terwijl de kleine Joe de boel op stelten zet bij de Pritchett-Delgado’s. Uiteraard hebben Mitchell en Cam ook de nodige perikelen. Dat alles bij elkaar maakt Modern Familiy seizoen 7 weer een seizoen is om fijn van te genieten.

Modern Family seizoen 7 Netflix aanbod week 19 2017
Phil en zoon Luke puin aan het ruimen. Bron: Modern Family/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Onze held Phil Dunphy heeft het bijvoorbeeld druk met het bouwen van een eendendorp en het opvoeden van zijn kleine eendjes, terwijl hij een heerlijke jaloezie vertoont wanneer blijkt dat de eenden aan Phil’s vrouw Claire gehecht zijn. Intussen ontwikkelt Jay’s vijandschap met het bedrijf Closets Closets Closets Closets Closets een nieuw dieptepunt en belandt Cam als drummer in een band met wat opmerkelijke repertoire.

Mocht je nog niet bekend zijn met Modern Family, ga zeker starten met het kijken van het eerste seizoen want een gekkere, modernere en vermakelijkere familie ga je niet snel ergens anders vinden. Wist je trouwens dat er een aantal grappige Nederlandse referenties in de serie zitten? Je leest ze in ons artikel 10 knipoogjes naar Nederland.

Modern Family seizoen 7
Phil maakt een brievenbus voor zijn eend Quack Nicholson! Bron: Modern Family/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Oldeuboi (aka Oldboy)

The Handmaiden stond in veel lijstje met beste films van 2016. Het is een film geregiseerd door Zuid-Koreaan Chan-wook Park. Maar over deze film willen we het nu niet hebben. Dat doen we wel als die op Netflix komt. Neen. We willen het hier hebben over de film waarmee hij internationaal doorbrak: Oldeuboi, in het Engels uitgebracht als Oldboy uit 2003. 

We volgen de wraakactie van Oh Dae-Su (Min-sik Choi) die, zonder dat hij enig idee heeft waarom, vijftien jaar lang wordt opgesloten. In een kleine ruimte, compleet afgesloten van de buitenwereld, met alleen een klein televisie’tje, wordt hij langzaam helemaal crazy. Dat is niet zo gek. Er zijn mensen voor minder gek geworden. En dan hoort hij in een nieuwsreportage ook nog eens dat zijn vrouw is vermoord.

Oldeuboi Oldboy Netflix aanbod week 18 2017 tips dak roof
Niet kutten met Oh Dae-Su. Bron: Oldboy/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En dan, van de ene op de andere dag, wordt hij zomaar vrijgelaten. Hij kijkt om zich heen en merk dat hij bovenop een dak van een appartementencomplex wakker is geworden. Vrij. In mooie kleding, met een mobieltje en wat geld. En wat doe je dan? Juist. Wraak. Op alles en iedereen.

Het verhaal van Oldboy, die sinds deze week dus op Netflix NL staat, is redelijk rechtlijnig, zoals je kan lezen. Tevens is Oldboy overladen met geweld, wapens en organen. Daar moet je tegen kunnen. En toch is het geen platte film. Verre van zelfs. Het geweld voelt soms zelfs poëtisch en ook de cinematografie is echt prachtig. Liefhebbers van The Raid zullen genieten.

Het is een intrigerende, slimme en visueel zeer sterke film over geweld, wraak, destructie en isolatie. Een film die geschreven had kunnen zijn door de Zuid-Koreaanse Fjodor Dostojevski. Dostojev-kim. Hmm, dit is wel een dieptepunt, deze woordgrap. Hoe dan ook: check Oldboy, of Oldeuboi zoals ie in Zuid-Korea uitkwam, zeker uit.

Oldeuboi Oldboy Netflix aanbod week 18 2017 tips na het vechten
Na een gevecht waarbij hij een aantal mannetjes heeft neergehaald. Bron: Oldboy/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Sense8 seizoen 2

‘Hoppa’, moet Netflix gedacht hebben. ‘We gooien gewoon het nieuwe seizoen van nog een fijne serie online’. En zie daar, Sense8 seizoen 2. Dit nieuwe seizoen is vanaf deze week te zien op Netflix NL. van  is nu te bekijken. We schreven al eens een recensie over Sense8 seizoen 1, maar nog even in het kort waar de serie over gaat. Om het geheugentje op te frissen.

Het draait in Sense8 om 8 personen (ah, de titel!) van over de hele wereld, die op alle acht op dezelfde dag geboren zijn. Zo heb je bijvoorbeeld Will (een politieagent uit Chicago), Capheus (een Keniaanse buschauffeur én groot fan van de Belg en vechtersbaas Jean-Claude van Damme), Riley (een DJ uit IJsland) en Kala (een Indiaanse wetenschapper).

Maar we zeiden dat er acht persoon waren, toch? Dat klopt. We hebben namelijk ook nog Nomi (een transgender-activiste uit Californië), Sun (een zakenvrouw uit Seoul), Wolfgang (een Duitse badboy) en Lito (een knappe Mexicaanse acteur).

Sense8 seizoen 2 Netflix aanbod week 19 2017
De hoofdpersonen. Bron: Sense8/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Zoals je ziet, komen ze uit alle windstreken. En ze hebben zo op het eerste gezicht ook niets met elkaar te maken. Maar niets is minder waar! Ze bezitten namelijk een bijzondere gave en zijn ‘sensate’. Dit betekent dat ze op telepathische wijze met elkaar verbonden zijn en zo met elkander kunnen spreken, elkaars emoties kunnen voelen, elkaars taal kunnen spreken en elkaars talenten kunnen gebruiken.

Bovendien hebben ze alle acht hetzelfde visioen waarin een vrouw zelfmoord pleegt. Tevens krijgen ze steeds bezoek van een mysterieuze man genaamd Jonas (Naveen Andrews, die we kunnen kennen als Said uit Lost). Bijzondere lui dus. Zo bijzonder dat er vanuit een dubieuze, medische hoek jacht wordt gemaakt op Nomi.

In Sense 8 seizoen 2 is de jacht nog niet over en zullen de sensates elkaars krachten weer heel hard nodig hebben. We schatten in dat dit ongetwijfeld weer gepaard gaat met mooie plaatjes van alle delen van de wereld, de nodige grappige momenten en een dosis amoureuze dilemma’s. Naar horen zeggen, zit er ook meer interactie tussen de personages in het nieuwe tweede seizoen én kunnen we ook meer actie verwachten.

De cast heeft zich trouwens ook uitgesproken over waarom de serie, in hun ogen, op dit moment extra belangrijk is in deze onzekere tijden onder de heerschappij van president Trump. Maar goed, check hieronder anders even de trailer van Sense 8 seizoen 2. Dan zetten wij de popcorn en cola alvast klaar!

The Bridge seizoen 3

Potverdikkie Netflix, jullie hebben er zin in deze week! Want ook het geweldige The Bridge heeft een nieuw seizoen toegevoegd gekregen. En JA, ook dit is een dikke aanrader! Misschien heb je ons eerdere gedweep met deze Scandinavische serie al meegekregen, zo niet, dan kun je ons artikel met 10 redenen waarom je The Bridge moet kijken even teruglezen. Dat varieert van de heerlijke intro met muziek van Choir of Young Believers, tot de vette auto van rechercheur Saga Noren.

The Bridge seizoen 3 verschilt t.o.v. de eerdere seizoenen omdat er een nieuwe rechercheur in het spel is door de ontwikkelingen uit seizoen 1 en 2. Gelukkig is het een goed personage en past deze nieuwe Deense knakker met de naam Hendrik (Thure Lindhardt) uitstekend in het nieuwe seizoen. Ook hij heeft een interessant achtergrondverhaal.

The Bridge seizoen 3 Netflix aanbod week 19 2017.jpg
Hendrik en Saga aan het wandelen. Bron: The Bridge/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Anderzijds zijn andere zaken weer ouderwets vertrouwd: de ietwat vreemde Saga is weer lekker op dreef, een gestoorde gek maakt Denemarken en Zweden weer onveilig, de auto van Saga doet het gelukkig nog en er zijn weer weerzinwekkende climaxen in de afleveringen gestopt.

We waren benieuwd of het ontbreken van Martin de serie kapot zou maken, maar niks is minder waar. Het geeft juist de ruimte aan verdieping van het karakter en de persoonlijkheid van Saga. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de finale van dit derde seizoen tot de aangrijpendste en emotioneelste behoort tot nu toe.

We willen je op voorhand alvast waarschuwen voor een hoog bingewatch-gevaar. Omdat het ontzettend spannend is en omdat de makers het gebruik van de cliffhangers tot kunst hebben verheven. Gelijk opzetten dus, The Bridge seizoen 3! Check hieronder de trailer. Oh, en een kleine spoiler: The Bridge seizoen 4 is inmiddels al aangekondigd, waarschijnlijk komt dat seizoen in 2018! 🙂

Netflix aanbod week 19 2017

Ziezo, we gaan er een eind aan breinen, aan ons Netflix aanbod week 19 2017 artikel. De bovenstaande titels waren wat ons betreft dus de tofste nieuwe titels die onlangs zijn toegevoegd aan Netflix NL. Eigenlijk wilden we ook de films Fargo, Lord of War en The Ghost Writer nog benoemen, maar er waren al zoveel nieuwe vette dingen bijgekomen. Nou ja, bij deze dan een eervolle vermelding.

In de tabel hieronder zie je trouwens alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen 7 dagen, waaronder dus alle titels die we NIET behandeld hebben. En op de pagina Netflix Aanbod Nederland vindt je het gehele aanbod.

Geef ons ook even een like op Facebook, want daar worden we erg blij van. En schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo bleef je op de hoogte van al het nieuws rondom Netflix en van onze tips. Zo heb je altijd iets te kijken. Een goed weekend iedereen!