netflix aanbod week 2 dangerous method

Netflix aanbod week 2

Week 2 van 2015 zit er weer op, dus tijd voor een week update met alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod week 2! Wil je weten hoe het hele Netflix aanbod eruit ziet, dan kijk je hier. Wil je lezen wat er in week 1 aan het Netflix aanbod werd toegevoegd, klik dan hier en hier. Oké, houd je vast, want daar gaan we.

A Dangerous Method

Wij vinden A Dangerous Method één van de leukere toevoegingen deze week. Dit is een biopic over de driehoeksverhouding tussen de psychiaters Sigmund Freud (Viggo Mortensen) en Carl Jung (Michael Fassbender) met Sabina Spielrein (Keira Knightley). De gespannen relatie tussen Freud en Jung heeft uiteindelijk grote invloed gehad op het ontstaan van de psychoanalyse. Tel daar het bijna uitbreken van WOI en een seksueel gefrustreerde patiënt (rol van Vincent Cassel) bij op en je hebt een aardig plot voor een historische drama film, iets dat regisseur David Cronenberg ook gedacht moet hebben. Keira Knightley bewijst weer eens dat ze haar beste rollen speelt als ze iemand uit het verleden moet vertolken. Deze rol en haar rol in bijvoorbeeld The Imitation Game (Tyldum, 2015) waarin ze een krachtige, soms zelfs een tikkeltje mannelijke vrouw speelt tijdens de WOII, onderstrepen dit.

netflix aanbod week 2 dangerous method2
Still uit A Dangerous Method (2011)

Silver Linings Playbook

Een andere film die is toegevoegd aan het Netflix aanbod week 2 waar wij van Wij Kijken Netflix erg van hebben genoten, is de af en toe zeer geestige dramafilm Silver Linings Playbook. De film vertelt het verhaal van de bipolaire Pat (Bradley Cooper) die na een zenuwinzinking zowel zijn vrouw, zijn huis als werk heeft verloren. Hij is, gelukkig voor hem en mede door zijn bipolaire stoornis, op sommige momenten een ras optimist en daarom denkt hij dat alles wel weer goed gaat komen. Pat besluit, nadat hij weg mocht uit het psychiatrische ziekenhuis waar hij na zijn inzinking enige tijd vertoefde, weer bij zijn ouders Pat Sr. (Robert De Niro) en Dolores (Jacki Weaver) te gaan wonen. Vanuit deze situatie wil hij zijn leven weer op een betere manier gaan vormgeven, zodat zijn inmiddels ex-vrouw hem misschien weer terug wil. Maar alles loopt anders. Hij ontmoet Tiffany, fenomenale rol van Jennifer Lawrence waarvoor ze een Oscar kreeg, een meisje met ook de nodige problemen en verliezen. Zij besluit hem uiteindelijk te helpen met het terugveroveren van zijn ex-vrouw als hij haar helpt trainen voor een naderende danswedstrijd.

Silver Linings Playbook is geregisseerd door David O. Russell die vooral bekend is van, het eveneens op Netflix beschikbare en aan te bevelen, The Fighter en van het vorig jaar verschenen en wel vermakelijke American Hustle (ook met Jennifer Lawrence en Bradley Cooper). Silver Linings Playbook is prachtige film geworden over twee mensen met de nodige problemen die elkaar vinden en die op elkaar verliefd worden. Het is een pamflet over echte liefde en haar onvoorspelbaarheid, iets dat je moet accepteren en waaraan je je, ondanks alle misère in de wereld en in je eigen leven, gewoon aan moet overgeven.

netflix aanbod week 2 silver linings playbook
Still uit Silver Linings Playbook (2012)

My Sassy Girl

En als laatste een film die deze week is toegevoegd aan Netflix Nederland die je vooral NIET moet gaan kijken: My Sassy Girl. Dit is een slappe remake van een Zuid-Koreaanse film genaamd Yeopgijeogin Geunyeo. Lees hier onze recensie waarom we de film zo slecht vonden.

Netflix aanbod week 2

Dit waren wat ons betreft de twee uitschieters (en de niet-gaan-kijken film) die deze week werden toegevoegd aan Netflix. Hieronder staan alle toegevoegde titels aan het Netflix aanbod week 2 op een rijtje, gesorteerd op datum van toevoeging. En als jullie niks te doen hebben, wijzen we jullie graag op ons artikel over aankomende Netflix Originals 2015 en dat het volledige aanbod hier te vinden is. Fijne Netflix-zondag!

Silver Linings Playbook Drama, Komedie 2012 7.9 2015/01/10
Stan Lee’s Mutants, Monsters & Marvels Documentaire 2002 7.1 2015/01/10
Chernobyl Diaries Horror, Thriller 2012 5.0 2015/01/09
Preservation Horror, Thriller 2014 5.3 2015/01/09
My Sassy Girl Komedie 2008 6.3 2015/01/08
Don’t Be Afraid of the Dark Horror, Fantasy 2010 5.6 2015/01/07
A Dangerous Method Biografie, Drama 2011 6.5 2015/01/05
Forensic Files (1 collectie) Documentaire 2000 8.8 2015/01/05
Teacher’s Pet Animatie, Kinderfilm 2004 5.8 2015/01/05

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.