Netflix aanbod week 20 2016: tips

Daar zijn we weer! Voor je ligt weer een nieuw overzicht met de recente toevoegingen op ons aller Netflix, en de bijbehorende highlights. Deze week gaan we lekker naar het strand (hoewel…), krijgen we een fijne flashback naar de jaren ’90 en hebben we een serie over een Japanse modehuis. Installeer je weer vanouds op de bank, doe je pijnlijke hakken of vervelend zittende werkkleding uit en chill mee op Netflix. Hier is het Netflix aanbod week 20 2016!

Jaws (en Jaws 2)

We beginnen dit Netflix aanbod week 20 2016 artikel op het strand, waar Steven Spielberg ons uitnodigt voor een bloederig avontuur in Jaws. Jaws is een film die twee dingen teweegbracht: 1. Haaien kregen na de release van Jaws een verdraaid slechte reputatie en 2. De blockbuster-film werd booming! Het verhaal over een haaienaanval op Amity Island (zeg maar een soort Zandvoort aan Zee) bracht maar liefst 100 miljoen dollar op en wordt daarom gezien als de film die het startschot gaf voor het fenomeen blockbusters (films die zorgvuldige marketing kennen en veel geld moeten opleveren, een big release dus). Zo ook Jaws, de film werd gigantisch goed gehypet en veel mensen gingen de film zelfs vaker dan 1x in de bioscoop kijken. Maar los van het economische aspect van Jaws, zijn er nog meer zaken die door Jaws veroorzaakt zijn. Na de release van de film durfden heel veel mensen niet meer in de zee te zwemmen omdat ze toch bang werden voor die bloeddorstige monsters. Dat laatste verdient een kleine kanttekening, want niet elke haai is een moordmachine. Vraag maar aan Bruce uit Finding Nemo. Maar dankzij de opgebouwde spanning door cameravoering en de muziek van John Williams, zitten deze beesten waarschijnlijk voor altijd opgescheept met deze stereotypering ;-).

Netflix aanbod week 20 2016 jaws spielberg
Oh oooh…. haaitje gespot! Bron: Jaws/Netflix

Full House

Als je een trouw Netflix-kijker bent, weet je wellicht wel dat onlangs de Netflix Original Fuller House online kwam. Dit was het vervolg op de razendpopulaire sitcom uit de jaren ’90 Full House. En je raadt het al, sinds deze week staat ook de originele Full House op Netflix! Goed nieuws dus voor iedereen die de serie graag wil terugzien en zich onder wil laten dompelen in een nostalgisch jaren ’90 sfeertje. Full House in het kort: Danny Tanner is een weduwnaar en heeft 3 jonge dochters. Hij woont in San Francisco en krijgt voor de opvoeding van zijn dochters hulp van zwager Jesse en huisvriend Joey. Tel hierbij het knotsgekke buurmeisje Kimmy bij op en je krijgt een bont gezelschap dat de boel draaiende houdt. Tof dat Full House terug is, leuke toevoeging!

Netflix aanbod week 20 2016 Full House
Uncle Jesse en Uncle Joey zijn natuurlijk van de partij! Bron: Full House/Netflix

Atelier (aka Underwear)

Atelier is een productie van de Japanse Netflix en is sinds deze week ook in Nederland te bekijken. In deze serie draait het om een Japanse modehuis dat zich richt op het maken van lingerie. We volgen de jonge Mayuko Tokito (Mirei Kiritani), een Japans vrouwtje met een passie voor stof. Ze is opgegroeid op het platteland, maar na haar studie Textielkunde krijgt ze een baan aangeboden bij een luxe lingerie atelier in Ginza, Tokio. Daar gaat ze werken voor Mayumi Nanjo, die in het begin weinig heeft met het plattelandse van Tokito, maar langzaam aan beginnen ze in te zien dat ze elkaar nodig hebben om de veranderende Japanse tijden aan te kunnen. Desalniettemin worstelt de jonge Tokito met emoties als verwarring, onbegrip, woede en opgroeien, obstakels veroorzaakt door zowel haar achtergrond als haar leeftijd. Ruw gezien zou je Underwear kunnen zien als een Japanse The Devil wears Prada, maar dan met meer nadruk op de dramakant dan het komedie-deel. Tevens is het een kijkje in de Japanse geest waarin service nog steeds een van de belangrijkste aspecten is van de Japanse maatschappij. Weer eens wat anders, zo een Japanse coming-of-age serie!

Netflix aanbod week 20 2016 atelier underwear Japan
Knuffelen met een paspop. Bron: Atelier / Netflix.

Netflix aanbod week 20 2016

Dat was alweer het nieuwe Netflix aanbod week 20 2016 overzicht. Maak er weer een mooie week van, krijg niet te veel nachtmerries van Jaws en vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief onderaan de pagina en like onze Facebookpagina. Zo krijg je elke week een reminder met de nieuwste Netflix-titels. In de tabel onderaan zie je trouwens alle nieuwe films en series op Netflix van de afgelopen week en op onze pagina Netflix aanbod staat het gehele aanbod in een handig doorzoekbare tabel, voor als je op zoek bent naar een leuke film of serie om te kijken. Tot volgende week!

Subscribe op onze nieuwsbriefGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.