Anne with an E Netflix aanbod week 20 2017 tips ginger redhead

Netflix aanbod week 20 2017: tips

Beste meisjes, jongens, dames en heren. Het is zaterdag en dat kan eigenlijk maar één ding betekenen: een artikel met de beste nieuwe titels op Netflix! De afgelopen 7 dagen waren qua aantal nieuwe titels niet spectaculair, maar we hebben ons best weer gedaan om hier toch een mooie selectie uit te maken. Maar voordat we beginnen, willen we jullie nog even wijzen op onze Facebookpagina (inmiddels 8671 likes, dus op naar de 10K!). Onze pagina vindt het altijd erg fijn als je hem een like geeft. Anders moeten wij hem weer troosten en daar hebben we niet altijd zin in. Maar goed, laten we van start gaan. 

Kramer vs Kramer

We beginnen met een klassieker uit de jaren ’70: Kramer vs. Kramer, naar het gelijknamige boek van Avery Corman. Twee van Hollywood’s grootste acteurs/actrices -Meryl Streep en Dustin Hoffman- schitteren in deze aangrijpende dramafilm. Dus lees zeker even verder.

We kennen het ideaalbeeld van een (Amerikaans) gezin wel: vader en moeder en een lief leuk kindje. Dit is een beeld dat we veelvuldig zien in de populaire cultuur. Maar toch kan het soms behoorlijk fout gaan, zelfs wanneer je aan dit ideaalbeeld voldoet.

Zo ook bij de familie Kramer. Ted Kramer (Hoffman) is een drukke zakenman en steekt veel tijd in zijn werk. Dat vindt zijn vrouw Joanna (Streep) minder geslaagd, want ze voelt dat dit ten koste gaat van hun gezin. Daarom besluit ze op een dag weg te gaan van Ted en hun zoontje Billy.

kramer vs kramer Netflix aanbod week 20 2017 tips bike fiets
Zo moeilijk is het toch niet?! Bron: Kramer vs. Kramer/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En dan moet Ted zijn leven enorm gaan aanpassen, want hij moet nu ook het huishouden en de opvoeding van Billy regelen. Oef…Hoe dan ook, Ted doet zijn best en hij leert op een andere manier zijn tijd en aandacht te besteden aan zijn zoon.

Enige tijd later besluit Joanna weer van zich te laten horen om de voogdij over hun zoon op te eisen en dat zal leiden tot een indrukwekkende rechtszaak, waarbij Billy de trieste inzet van de strijd wordt.

Is een kind sowieso het beste af bij de moeder, of moeten we meer waardering geven aan vaders als het op opvoeding aankomt? Kramer vs Kramer is in ieder geval een film die in 1979 de klassieke gedachte dat de moeder de meest vanzelfsprekende opvoeder is, ter discussie stelde.

En dat werd gewaardeerd in de kritieken. In 1980 ontving Kramer vs Kramer 5 Oscars, waaronder die voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Regisseur. Check Kramer vs. Kramer op Netflix dan ook zeker even uit!

kramer vs kramer Netflix aanbod week 20 2017 tips milk
Lekker een eitje klutsen met wat melk. Bron: Kramer vs. Kramer/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Utopia

De serie Utopia stond een hele tijd terug al op Netflix, maar werd er toen vanaf gehaald. Erg jammer, want het is een vrij briljante Engelse sciencefiction serie op Netflix. Twee jaar geleden schreven we trouwens een artikel over de beste Netflix sciencefiction titels, mocht je daar interesse in hebben.

Maar Utopia dus. Laat je niet afschrikken door het label sciencefiction, want ook mysterie-, complot- en thrillerliefhebbers komen stevig aan hun trekken bij deze serie.

Utopia Netflix aanbod week 20 2017 tips quiet stil
Stil jij, poes. Bron: Utopia/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Centraal staat een groep mensjes en stripboekfanaten die elkaar via het internet hebben ontmoet. Als ze in het bezit komen van een heel bijzonder editie van de graphic novel The Utopia Experiments, zijn ze hun leven niet meer zeker. Hoezo dat, vraag je je af? Wel, omdat een duistere organisatie, The Network genaamd, het exemplaar van ze af wil pakken en ze achterna gaat zitten.

Maar waarom dan? Omdat er vanuit wordt gegaan dat het stripverhaal globale rampen zou kunnen voorspellen. En wie wil dat nu niet weten? Het is dus een zeer machtig boek. En dat wil je natuurlijk in je bezit hebben.

Utopia Netflix aanbod week 20 2017 tips ondervraging
Weinig subtiele ondervraging. Bron: Utopia/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In Utopia seizoen 2 gaan onze helden, want dat zijn het dan inmiddels, verder met hun tocht om The Network kapot te maken en te vernietigen. Want zo’n smerige en agressieve organisatie mag natuurlijk niet blijven bestaan. Tegelijkertijd moeten ze zelf natuurlijk ook uit handen blijven van dit clubje ongeregeld.

Utopia zal zeker in de smaak vallen als je van de fantastische serie The Walking Dead houdt (groepje mensen op de vlucht) of van Lost (weer een groep, maar dan met meer de nadruk op het mysterieuze deel). En qua stijl en sfeertje moesten we bij Utopia een beetje denken aan Mr. Robot.

Utopia Netflix aanbod week 20 2017 tips explosion
BIEM! Bron: Utopia/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De serie won trouwens de International Emmy award in 2004, een prijs voor producties van buiten de Verenigde Staten, voor Beste Drama serie. Wat ons betreft terecht is dit meer dan terecht.

Want Utopia is originele, schurende, rauwe, mysterieuze en experimentele televisie zoals je vandaag de dag niet vaak meer ziet. En tevens met prachtige cinematografie. Dus wij raden je Utopia op Netflix zeker aan! Geef het een kans en verruim je horizon! Check hieronder de trailer.

Anne with an E

Anne with an E is een nieuwe Netflix Original gebaseerd op de boekenserie Anne of Green Gables van schrijfster L.M. Montgomery. De hoofdpersoon is het dertienjarige meisje Anne Shirley (een prachtige rol van AmyBeth McNulty), een welbespraakte en vriendelijke girl met een grote fantasie en een eigen willetje. Oh, en ze is wees.

Het is eind 19e eeuw. Het roodharige en met sproeten overladen meisje komt door een fout te leven bij een oudere zus en broer op Prince Edward Island. Ze heeft in haar jonge leven al verschillende weeshuizen van binnen gezien en ze is niet overal erg goed behandeld.

Anne with an E Netflix aanbod week 20 2017 tips ginger hoedje serie
Hou wel je hoedje vast, mi girl. Bron: Anne with An E/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Sterker nog: ze is zelfs vaak mishandeld. Het is een periode waar ze veel aan terug denkt en die we zien door middel van flashbacks. Ze hebben ook invloed op hoe Anne probeert haar eigen weg in het leven te vinden.

Maar Anne is een bijzonder meisje dat niet snel, ondanks de omstandigheden, bij de pakken neer gaat zitten. Ze zit vol energie en is erg slim, wat er voor zorgt dat ze langzaamaan iedereen om haar heen verandert: van haar pleegbroer en -zus tot aan de andere dorpsbewoners.

Anne with an E Netflix aanbod week 20 2017 tips ginger
Anne met haar sproeten. Bron: Anne with An E/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar ze moet tegelijkertijd wel blijven vechten tegen de gebeurtenissen en de herinnereingen uit haar verleden. Ze moet ze een plek geven, om verder te kunnen met haar eigen leven. Het is erg mooi om te zien dat ze ondanks alle ellende toch zo energiek, avontuurlijk en vriendelijk kan blijven.

Anne with an E is een donkere doch hartverwarmende coming-of-age kostuumdrama serie op Netlfix waarin we Anne zien opgroeien. Een ode aan de liefde, verbeeldingskracht, optimisme en aan de hoop, ondanks dat het leven vaak geen pretje is. Bekijk hieronder de Anne with an E trailer. 

Netflix aanbod week 20 2017

We hebben weer ons best gedaan om een smakelijke selectie voor je te maken uit de nieuwe titels op Netflix. Hopelijk is dat weer een beetje gelukt. Hieronder, in de Netflix aanbod week 20 2017 tabel, kan je alle nieuwe films en series bekijken. Wil je trouwens onze tips van de vorige weken lezen? Check dan onze artikelen Netflix aanbod week 19 en Netflix aanbod week 18.

Onze Facebookpagina wacht trouwens nog altijd met smart op je like. En wij vinden het dan weer leuk als je dit berichtje deelt. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat steeds meer mensen altijd iets te kijken hebben op Netflix NL.

Schrijf je hieronder ook zeker in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Hierin krijg je een overzicht met al onze artikelen van de afgelopen week. 843 mensen gingen je al voor. En op onze Netflix aanbod Nederland pagina is het gehele aanbod te vinden. Een fijn weekend 🙂