netflix aanbod week 20 Nieuwe helden marcel kittel argos shimao documentaire tour de france

Netflix aanbod week 20

De nieuwste televisieprogramma’s en films op Netflix van de afgelopen week op een rijtje en dan niet alleen droog de titels en een copy paste stukje van IMDB erbij zoals bij andere Netflix aanbod websites, nee. De meesten van jullie weten inmiddels wel dat we zo niet rollen. Wij geven je elke week een persoonlijke, subjectieve, maar toch goed onderbouwde keuze van titels waarin je jezelf kan gaan verliezen. Wat is de moeite waard om te gaan kijken en waarom? Hier lees je het dus elke week. En af en toe vind je bij ons ook goed geschreven recensies, achtergrondverhalen en nieuws, dus vergeet je na het lezen van dit artikel vooral niet in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief (zie rechterkolom of onderaan dit stukje dus) of om onze Facebookpagina te liken, om nooit meer iets te missen. Daar gaan we weer!

Nieuwe Helden – In het Hart van de Tour

Op dit moment wordt de Giro de Italia gereden en over een aantal weken begint de Tour de France weer, dus de wielrenkriebels beginnen langzaam aan weer te komen. Om je net dat extra zetje in je rug te geven om in de stemming te komen om naar het wielrennen te gaan kijken, of om zelfs zelf op die racefiets te stappen, staat nu de NTR documentaire Nieuwe Helden – In het hart van de Tour op Netflix.

We volgen de Nederlandse ploeg Argos-Shimano in 2012/2013, de ploeg die op dit moment door het leven gaat als Team Giant-Alpecin. De Tour bestond in dat jaar exact 100 jaar en deze ploeg wilde laten laten zien dat het wielrennen nog steeds een mooie sport is, ondanks de vele dopingverhalen die toen bekend werden gemaakt.

Het jonge Argos Shimano wordt op een cinema vérité manier gevolgd door regisseur Dirk Jan Roeleven. Dat wil zeggen dat de maker gewoon de waarheid wilden laten zien of zelfs uitlokken. De camera registreert, zit dicht op de renners, wat ervoor zorgt dat je het zweet af en toe ruikt.

We krijgen dus een kijkje achter de schermen bij de ploeg, tijdens races, gedurende het eten, op de massagetafel etc. Het resultaat is een eerlijk portret van een wielrennersploeg die probeert de bewijzen dat het nu anders is, althans bij hun in de ploeg. Dat zij geen doping nodig hebben om beter te presteren of eerder te recupereren.

Het maakt Nieuwe Helden – In het hart van de Tour erg de moeite waard. Het helpt ook wel dat Argos-Shimano met een sprinter als Marcel Kittel echt een dijk van een Tour de France reed in dat jaar.

netflix aanbod week 20 Nieuwe helden
Still uit Nieuwe Helden (2014); de jongens lekker aan het eten

Elysium

Van de maker van Chappie, alwaar we al eerder een recensie over schreven, staat nu Elysium op Netflix. Het is een snelle actievolle science fiction film van de Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp, met hoofdrollen voor Matt Damon, Diego Luna, Jodie Foster en de lievelingsacteur van de regisseur de Zuid-Afrikaan Sharlto Copley.

Door een sprong in de tijd, bevinden we ons in het jaar 2154. Zoals wel vaker in sciencefiction films, is de situatie op aarde penibel want er is veel chaos, armoede, honger en dus weinig goede perspectieven. Daarom zoeken de welgestelden op aarde hun heil op Elysium, een groot ruimtestation waar een goed leven mogelijk is. Hier staat dan tegenover dat dit alleen voor de rijke populatie weggelegd is,  arme gelukszoekers worden met keiharde hand buiten Elysium gehouden.

Matt Damon kruipt in de rol van Max Da Costa, een man die door een plotselinge gebeurtenis dringend naar Elysium moet. Wanneer zijn oude vriendin hem vraagt om haar doodzieke dochter ook naar Elysium te brengen voor medicatie, ontstaat er een hachelijke en schrijnende missie. 

Elysium is een prima en vermakelijke film om te kijken, maar is op een bepaalde manier ook pijnlijk omdat de situatie in deze film min of meer ook in onze huidig tijdperk voorkomt. In Elysium zijn het Max, het dochtertje en vele anderen die de oversteek willen maken, bij ons zijn het de bootvluchtelingen die de oversteek naar Europa willen maken. Iedereen is op zoek naar een beter leven, maar dat recht is in Elysium en hier niet voor iedereen weggelegd. Schrijnend. 

netflix aanbod week 20 elysium blomkamp damon south africa
Still uit Elysium (2013); Matt Damon met een groot wapen en een kaal hoofd

Babe

Als afsluiter een vrolijkere film die hartstikke leuk is voor de jeugdige Netflix-kijkers. Aangezien films met dieren het altijd goed doen bij de kleintjes, is Babe zeker een aanrader want dit lieve en slimme varkentje is een waar hartendiefje. Opnieuw een fijne jeugdklassieker uit de jaren ’90. Over dit tijdperk gesproken…voor alle 90ies kids onder ons: we schreven deze week ook een nieuw artikel over dingen die we in onze jeugd keken. Check die vooral ook even, want er staan een hoop leuke dingen in. Bring back the memories!

netflix aanbod week 20 Babe varken pig
Still uit Babe (1995); Babe met een oudere man met een wandelstok en een pet

Netflix aanbod week 20

Dit waren wat ons betreft andermaal de krentjes in de dikke Netflix pap. Alle toevoegingen aan het Netflix aanbod week 20 staan hieronder in een handig tabelletje. Wil je nou nooit meer wat missen wat betreft Netflix, en dat kunnen wij begrijpen, schrijf je dan hieronder of in de rechterkolom van deze site in voor onze wekelijkse nieuwsbrief of like hier onze Facebookpagina. Zo weet jij altijd wat er in het Netflix aanbod staat en heb je altijd iets leuks/interessants/spannends/grappigs/ontroerends etc. te kijken. Veel kijkplezier weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.