netflix aanbod week 21 2016 attacking the devil last nazi war crime documentary

Netflix aanbod week 21 2016: tips

Deze Netflix week zit stampensvol humor. Dus als je daar op z’n tijd wel van kan genieten, zou ik zeker even verder lezen. Qua films en series was het een rustiger weekje. Oke, daar gaan we weer met ons nieuwe Netflix aanbod week 21 2016 overzicht waarin we de leukste en beste nieuwe Netflix titels van de afgelopen week voor je op een rijtje zetten. Ben je trouwens benieuwd naar de overzichten van de afgelopen weken? Check dan zeker even onderaan dit artikel de Misschien ook leuk om te lezen-suggesties.

Netflix Nederlandstalig cabaret

Vorig jaar schreven we el eens een artikel over de leukste cabaretshows op Netflix en deze week zijn er weer een hoop leuke nieuwe, ditmaal alleen maar Nederlandstalige, shows bijgekomen. Wat te denken van De R van Ronald van de Brabander met Italiaanse roots Ronald Goedemondt, de voorstelling Spijtig Spijtig Spijtig van de Belg Wim Helsen, of Daniël Arends, de uit Indonesië geadopteerde en in Het Gooi opgegroeide cabaretier, met zijn show De Zachte Heelmeester, en dan hebben we Jochem Myjer met Even Geduld Aub! nog niet eens genoemd of een best of show van het Genie uit Krommenie aka Najib Amhali. Bekijk in de tabel onder aan de pagina welke shows er nog meer op Netflix zijn bijgekomen.

netflix aanbod week 21 2016 ronald goedemond daniel arends jochem meyer, najib amhali, wim helsen, paul de leeuw Netflix
v.l.n.r. Jochem Meyer, Ronald Goedemondt, Daniel Arends.

Attacking the Devil: Harold Evans and the Last Nazi War Crime

Een interessante documentaire op Netflix is Attacking the Devil: Harold Evans and the Last Nazi War Crime. Hierin zien we het effect van het verslavende geneesmiddel thalidomide, een middel dat eerst door Nazi Duitsland werd ontwikkeld als tegeneffect voor sarin-gas en in 1957 op de markt kwam als slaapmiddel, pijnstiller en tegen ochtendmisselijkheid. In 1961 werd het middel al door vrijwel alle landen te wereld van de markt gehaald vanwege de gruwelijke complicaties achteraf bij de nog niet geboren baby’s. Als de moeder het middel gebruikte tijdens haar zwangerschap of binnen een maand na het gebruik alsnog zwanger raakte, dan was de kans op focomelie, het ontbreken of de onderontwikkeling van ledematen bij de baby, vrijwel 100%. Vier op de tien baby’s werden helemaal niet geboren en stierven in de moeder. De documentaire Attacking the Devil: Harold Evans and the Last Nazi War Crime vertelt dit schokkende verhaal en laat ons de strijd zien van journalist Harold Evans op zoek naar gerechtigheid en een schadevergoeding voor de slachtoffers. Maar bovenal gaat deze documentaire over de rol en de kracht van journalistiek of althans wat haar rol eigenlijk altijd zou moeten te zijn.

Netflix aanbod week 21 2016 Attacking the Devil Harold Evans and the Last Nazi War Crime
Het effect van het middel. Bron: Attacking the Devil: Harold Evans and the Last Nazi War Crime/Netfl

Netflix aanbod week 21 2016

Tot zo ver het nieuwe Netflix aanbod week 21 2016 overzicht. Like onze Facebookpagina ook zeker even en schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief: dan heb je altijd iets te kijken op Netflix. Het gehele aanbod is op onze Netflix aanbod pagina te vinden en te sorteren/doorzoeken. We sluiten af met alle nieuwe films en series die de afgelopen week aan de streamingsdienst zijn toegevoegd. Bekijk deze tabel gerust even rustig door, want misschien zit er nog wel iets tussen voor je. Een goed weekend iedereen en tot een volgende keer!

Onze nieuwsbrief ontvangen? De moeite waard hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.