Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 3 titus beyonce

Netflix aanbod week 21 2017 – de leukste nieuwe titels

Ziezo, het is weer weekend. Fijn. In het komende overzichtje lees je weer haarfijn welke nieuwe titels er op Netflix zijn bijgekomen en welke je zeker niet moet missen. Heb je zelf nog een dikke aanrader uit het onderstaande lijstje? Schroom niet en laat van je horen, want hoe meer Netflix-tips, hoe meer vreugd! Dit kan via de comments hieronder, of via onze Facebookpagina. Of per postduif, vinden we ook leuk. Nou, laten we maar gelijk beginnen met het Netflix aanbod week 21 2017. Let’s go!

Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 3

Afgelopen februari las je hier al dat Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 3 op Netflix zou verschijnen, en zie daar! Daar is ‘ie dan eindelijk. Even een korte reminder over waar de serie precies over gaat.

Unbreakable Kimmy Schmidt is een Netflix Original komedie die draait om Kimmy Schmidt (Ellie Kemper), een vrouw die vijftien jaar lang in een bunker bij een ondergrondse sekte heeft geleefd in Indiana. Samen met drie andere vrouwen leefde ze hier afgezonderd van de buitenwereld. Hun leider (Jon Hamm) vertelde hen dat de wereld was vergaan en dat zij de enige overlevenden waren.

Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 3
Staren met de gang. Bron: Unbreakable Kimmy Schmidt/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Gelukkig worden ze bevrijd en kan Kimmy haar nieuwe leven opbouwen in New York City. Maar dat is niet zo makkelijk als je een verleden als die van Kimmy hebt. Gelukkig ontmoet ze de leukste en mafste mensen, waardoor we een serie vol vreemde en hilarische situaties krijgen.

Een van onze favoriete personages uit Unbreakable Kimmy Schmidt is toch wel Titus Andromedon (Tituss Burgess), de flamboyante en homoseksuele vriend van Kimmy. Gezien zijn gevoel voor het theatrale en het dramatische, doet hij ons regelmatig denken aan een ander favoriet komediepersonage, namelijk Cam Tucker uit Modern Family.

We zijn benieuwd wat hij dit seizoen weer zal doen om de spotlights naar zich toe te trekken. In een teaser verscheen hij in ieder geval al met het bekende geelgoude Beyonce-kostuum -inclusief honkbalknuppel- en pareerde hij daarmee op de straten van New York. Check hieronder de trailer van Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 3.

Oh en mocht je van komedie houden, dan raden we je ook aan om ons artikel van een paar dagen terug te lezen over Arrested Development seizoen 5 😉

https://www.youtube.com/watch?v=WwiVPkwY2ZE

The Keepers

Deze week verscheen ook de nieuwe Netflix Original The Keepers op Netflix, en nee, het is geen serie over Edwin van der Sar of André Onana (Ajax keepers, ja leuk grapje…). Het is namelijk een serie die een beetje in de lijn ligt van Making a Murderer, want ook hier wordt in documentairevorm ingegaan op een oude moordzaak. The Keepers legt alleen geen focus op het (falen van het) justitiële systeem, maar kijkt meer naar wat er in deze moordzaak allemaal gebeurd is.

The Keepers neemt je mee naar het Maryland van de jaren ’60 en ’70. Eind 1969 raakt daar namelijk de jonge non Cathy Cesnik vermist en een paar weken later wordt ze levenloos en vermoord teruggevonden. Sindsdien is de overheersende vraag in Baltimore wat er toch gebeurd is met de non en wie dit misdrijf op zijn geweten heeft.

The Keepers laat interviews zien met oud-leerlingen van de Archbishop Keogh High School zien. En dan blijkt dat iedereen zijn hersenen heeft gebroken over dit mysterie. Ook schijnt er een zeer beruchte priester op deze katholieke school te hebben gewerkt, die een aantal leerlingen heeft misbruikt en verkracht.

The Keepers Netflix aanbod week 21 2017 non
Een krantenkop uit de jaren ’70 over wie non Cathy vermoorde. Bron: The Keepers/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Heeft dit een verband met de moord op de non Cathy? Wist zij misschien van deze kwalijke praktijken en dreigde ze dit publiekelijk kenbaar te maken? Het zijn ieder geval theorieën die altijd rondom deze cold case zaak zijn blijven hangen. En ook al is het bijna een halve eeuw geleden gebeurd, met een productie als The Keepers komt er misschien weer een nieuwe prikkel in het onderzoek naar de moord op Cathy Cesnik.

Met The Keepers is Netflix in ieder geval weer een interessante serie rijker, die ook nog eens goed beoordeeld wordt op iMDB! Eentje voor liefhebbers van Casting JonBenet en Making a Murderer. Bekijk hieronder the trailer van Netflix Originals The Keepers.

Ken Burns: The War

Wij denken stiekem dat iemand op de Netflix-aanbod-aanvul-afdeling fan is van oorlogsfilms en -documentaires. Want ook deze week is er weer een mooie serie bijgekomen die de Tweede Wereldoorlog als centraal onderwerp stelt. En dat is deze week Ken Burns: The War geworden.

Nadat we twee weken geleden al lieten zien welke boeiende oorlogsfilms op Netflix staan, krijgen we deze week dus een documentairereeks van Ken Burns in het aanbod voorgeschoteld. En dat is niet mis, want de beste man heeft een flinke reputatie als documentairemaker opgebouwd. Hij heeft zelfs zijn eigen effect gekregen, wie kan dat nou zeggen? Nou alleen grootheden als Lev Kuleshov en Burns dus (als we niet iemand anders vergeten).

Ken Burns the war Netflix oorlogsfilms
Still uit een van de films. Bron: Ken Burns: The War/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

The War focust in 7 afleveringen op de Amerikaanse belevingen van de Tweede Wereldoorlog. In chronologische volgorde neemt Burns ons mee van de aanval op Pearl Harbor, tot aan de bevrijding en het einde van de oorlog in de Pacific. We horen heel veel getuigenissen van mannen en vrouwen, die uit doodnormale Amerikaanse towns komen. Daaruit blijkt ook wel dat de oorlog het leven van iedereen beïnvloed heeft.

Met The War krijgen we wederom een boeiende serie met een pak aan getuigenissen, beelden en fragmenten. En naar onze bescheiden mening is dat alleen maar een verrijking voor ons aller Netflix. Bekijk hieronder de trailer van Ken Burns: The War.

En ben je na het zien van The War fan geworden van Ken Burns? Check dan ook zijn andere documentaire op Netflix Ken Burns: Prohibition, over de drooglegging in de VS en over lekker zelf stiekem gin stoken. Want wat is er nou leuker dan dat?

https://www.youtube.com/watch?v=LEfQHvyddLI

Netflix aanbod week 21 2017

Dit waren de beste nieuwe films en series in het Netflix aanbod week 21 2017. Hopelijk heb je weer iets aan je lijst kunnen toevoegen. En als je slim bent, like ook de Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van alles.

Het gehele Netflix aanbod vind je op de pagina Netflix Aanbod Nederland. Wil je weten welke titels binnen afzienbare tijd op Netflix komen? Check dan onze Binnenkort op Netflix pagina. Een goed weekend!

 

Treedt toe tot de +800 geluksvogels die updates ontvangen over Netflix tips