netflix aanbod week 22 2016 tips Bloodline seizoen 2 season

Netflix aanbod week 22 2016: tips

Hoi allemaal! Zitten jullie er weer klaar voor? Want hier is weer een nieuw artikel waarin we de leukste/beste/interessantste nieuwe series en films die de afgelopen week op Netflix zijn gekomen even voor je op een rijtje zetten. Op deze manier blijft die Netflixjungle een beetje overzichtelijk en heb je altijd iets te kijken. Dus ga er even goed voor zitten en lees ons nieuwe Netflix aanbod week 22 2016 overzicht met onze tips!

Bloodline (seizoen 2)

Wie ons al een tijdje volgt, weet misschien al dat wij fan waren van het eerste seizoen van Bloodline op Netflix. In deze serie draait het op de Rayburn-familie, een familie met een eigen paradijselijk resort in Florida. Maar wat gebeurt er als het zwarte schaap uit de  familie besluit om terug te keren op het oude nest en hierdoor een duister en begraven familiegeheim opnieuw opgerakeld dreigt te worden? Om een tipje van de sluier te geven en om eufemistisch te blijven:  het zet de verhoudingen op scherp.

We willen geen spoilers geven, maar in Bloodline seizoen 2 zal de Rayburn- familie moeten leven en omgaan met een de gruwelijke gebeurtenis uit het eerste seizoen. En niet alleen naar buiten toe zijn er spanningen, ook binnen de familie speelt er van alles. Kunnen de Rayburns omgaan met het grote geheim of betekent het het einde van de Rayburn-clan? Is blijven liegen een optie? Of begint er ergens, diep in het geweten en hoofd van een gezinslid of meerdere -leden, iets te knagen zoals dat ook bij het personage Raskolnikov uit Schuld en Boete van Fjodor Dostojevski het geval was? Loyaliteit aan je familie, geheimen, geweten, wraak, bloedstollende spanning: we gaan het allemaal krijgen. “Sometimes all there is, is more darkness.” Wij hebben dit weekend in ieder geval geen tijd om sociaal te doen, want Bloodline seizoen 2 staat dan op de planning om gekeken te worden.

netflix aanbod week 22 2016 tips Bloodline seizoen 2
Ohjee! Bron: Bloodline / Netflix

Ocean’s Twelve & Ocean’s Thirteen

Fans van Ocean’s Eleven opgelet, want de broertjes Twelve en Thirteen staan sinds Netflix aanbod week 22 2016 op Netflix! En dat is goed nieuws, want films met zo’n grote en bekende cast zijn altijd welkom. De karavaan van George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Casey Affleck, Catherine Zeta-Jones, Don Cheadle en vele, vele andere, trekt voor Ocean’s Twelve door naar ons aller Amsterdam en zetten daar de boel behoorlijk op stelten. Ze hebben hun zinnen gezet op een VOC-aandeel, welke de oudste van de wereld is, maar krijgen te maken met stevige concurrentie. Leuk om zo opnames vanuit onze hoofdstad te zien, hoewel er hier en daar een klein cliché te bespeuren valt (maar ach, who cares?) Voor Ocean’s Thirteen verlaat de groep Europa en gaan de mannen weer terug naar de VS om daar nieuwe zaken af te handelen. Al met al een leuke en vermakelijke trilogie met een goede cast… goed dat ze er bij zijn gekomen.

Ocean's Twelve Amsterdam
De boys in Amsterdam. Bron: Ocean’s Twelve/Netflix

Remember the Titans

In deze roerige week waarin racisme volop in het nieuws was, verscheen op Netflix een film die sterk aan dit thema gekoppeld is: Remember the Titans met Denzel Washington in de hoofdrol (en o.a. Ryan Gosling en Hayden Panettiere in kleinere rollen). Denzel kruipt in de rol van football-coach Herman Boone, een donkere man die na een uitspraak van de rechter in 1971 samen moet werken met blanke mede-studenten en coaches. De omgeving waarin hij werkzaam is, kende nog een sterke segregatie tussen blank en donker, maar na de uitspraak van de rechter moest deze segregatie opgeheven worden. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het football-team, want ook hier zal nu een etnische mix moeten ontstaan. Dit zal niet zonder slag of stoten gaan; het is erg aftasten en wennen, maar om overwinningen te boeken, zal er toch samengewerkt moeten worden. En dan wordt het eigenlijk des te pijnlijker om te zien dat we anno 2016 dit nog steeds niet goed onder de knie hebben, zowel in de VS als in Nederland (#teamsimons).

Netflix aanbod week 22
Denzel Washington als coach Boone. Bron: Remember the Titans/Netflix.

Netflix aanbod week 22 2016

Dit waren ze weer hoor: de krenten in het Netflixpapje in het Netflix aanbod week 22 2016 overzicht.  Abonneer je hieronder op onze nieuwsbrief en like onze Facebookpagina, om nooit meer iets te missen. Alle series en films op Netflix staan op onze Netflix aanbod pagina. Onderaan dit artikel staan alle nieuwe titels op Netflix van de afgelopen week. Dan wensen we jullie voor nu vooral veel kijkplezier en een goed weekend!

Subscribe voor de nieuwsbrief (zeer de moeite waard!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.