Netflix aanbod week 23 2016 In the Heat of the Night

Netflix aanbod week 23 2016: tips

Hi beste Netflix-fan, ben je weer benieuwd wat er deze week precies op Netflix is bijgekomen? Wacht niet langer en lees hier snel verder, want dan zul je zien dat we deze week een broeierige klassieker voorgeschoteld krijgen, ’s werelds beroemdste kikker-varkenskoppel tegenkomen en vooral heel veel documentaires op het menu zien. Hier is het Netflix aanbod week 23 2016 overzicht!

The Muppets

Oooooh Kermie…. De Muppets zijn weer terug van weggeweest (zowel op het witte doek als op Netflix). Miss Piggy, Kermit de Kikker en consorten zijn weer als vanouds van de partij bij deze toffe, moderne Muppets-uitvoering. En dat is maar goed ook, want alle Muppets zijn hard nodig om de boel te redden. Het zit namelijk zo: Walter is een doodnormale jongen (in Muppet-vorm weliswaar) in een doodgewoon gezin. Hij is de grootste Muppet-fan die je je kunt bedenken en daarom gaat hij op pad om in de wereld van zijn helden te duiken. Maar dan belandt hij in een avontuur waarin de Muppets hun hachje moeten redden omdat er een kwaadwillige oliemagnaat het Muppet-imperium wil vernietigen. Als dat maar goed gaat… Bereid je in ieder geval voor op een licht neurotische kikker, een modegevoelig varken dat een  fashionblad leidt, een drummer die niet helemaal ‘in control’ is en een Zweedse kok die nog steeds onverstaanbaar praat.

Netflix aanbod week 23 2016 The Muppets
Miss Piggy en Kermit zijn weer terug van weggeweest! Bron: The Muppets/Netflix

In the Heat of the Night

Ooit een film met Sidney Poitier bekeken? Nee? Dan is dit je kans om daar verandering in te brengen want sinds deze week staat ook de klassieker In the Heat of the Night (1967) op Netflix. Met  uiteraard deze klasbak in de hoofdrol. En net als Remember the Titans vorige week, past ook deze film bij de recente verhitte discussies rondom racisme. Sidney speelt namelijk de rol van Virgil Tibbs, een donkere rechercheur uit het noorden van de VS die doorreist naar het zuiden van het land. Daar belandt hij in merkwaardige omstandigheden in een -niet zo heel tolerante, laten we gewoon zeggen racistisch- stadje in Mississippi. Hier is een moord gepleegd en de blanke rechercheur Gillespie is met deze zaak belast. Gillespie en Tibbs komen met elkaar in contact en men komt erachter dat Tibbs een goede kijk op de zaak heeft. Dit gebeurt echter wel pas nadat Tibbs werd opgepakt als verdachte van de moord, puur omdat hij zwart is. Lijkt ons een gevalletje etnische profilering, zoals de afgelopen week ook werd benoemd door rapper Typhoon. Hoe dan ook, de blanke man uit het zuiden en de donkere man uit het noorden moeten dus met elkaar samenwerken. Dit gaat niet gelijk van harte, maar naarmate het verhaal zich ontpopt, zie je dat Gillespie en Tibbs elkaar toch erg gaan waarderen (let wel, we zitten dus in het zuiden van de VS uit de jaren ’60, dus dat is best bijzonder). Sidney Poitier won voor deze rol als eerste zwarte acteur een Oscar voor Beste Acteur en dat lijkt ons niet meer dan logisch, want hij speelt deze rol heel doordringend en hij laat je als kijker af en toe een behoorlijk beklemmend gevoel ervaren.

Netflix aanbod week 23 2016 in the heat of the night
Rechercheur Tibbs was alleen op doorreis, maar wordt toch opgepakt. Rotzakken! Bron: In the Heat of the Night/Netflix

Call the Midwife

Call the Midwife seizoen 4 staat inmiddels tevens op Netflix. De serie draait om een Britse groep verloskundigen en nonnen eind jaren ’50 en begin jaren ’60 van de vorige eeuw in een achterstandswijk in East End Londen. Ze krijgen per maand een hoop zwangere vrouwen langs, dus het is flink aanpoten. In hun klooster proberen ze zo goed mogelijk hun verpleegkundige werk te doen, maar zo makkelijk is dat nog niet als er in de wijk al bijna honderd bevallingen per maand zijn. Tel daar het feit bij op dat ze ook nog allerlei andere taken willen vervullen voor de gemeenschap en je kan je wel een beetje inbeelden wat een chaos het daar soms is in dat klooster. Ben je een liefhebber van historische BBC kostuumdrama’s en hartbrekende situaties en ken je deze serie nog niet, of ben je ooit gestopt bij het derde seizoen? Geef dan zeker Call the Midwife seizoen 4 een kans.

Netflix aanbod week 23 2016 call the midwife
De nonnen aka verpleegkundigen op de foto! Bron: Call the Midwife / Netflix.

Netflix aanbod week 23 2016

Lekker weekje als je het ons vraagt. Wij zijn altijd blij als er weer een filmklassieker op Netflix komt en als het dan ook nog eens zo’n steengoede film als In the Heat of the Night is, dan zijn wij helemaal content. Hiermee eindigen we ons Netflix aanbod week 23 2016 tips overzichtje met daarin de leukste nieuwe films en series op Netflix. Onderaan de pagina staan álle nieuwe titels die de afgelopen week op Netflix zijn gekomen. Schrijf je hieronder ook zeker even in voor de nieuwsbrief en like onze Facebookpagina: leuk! Een goed weekend en tot snel.

Subscribe op de nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.