pulp fiction Netflix aanbod week 23 2017 tips tarantino

Netflix aanbod week 23 2017: tips

Welke nieuwe titels op Netflix zou je dit weekend eens een kans moeten geven? Je leest het hier, in ons Netflix aanbod week 23 2017 tips overzicht. Onderaan de pagina staat, zoals altijd, ook de tabel met alle nieuwe titels die de afgelopen 7 dagen op de streamingsdienst zijn gekomen. Spoiler: dat zijn er een heleboel deze week! Oh, en we hebben ons Instagram account even afgestoft, dus als je het leuk vindt om ons daar te volgen, net als op Facebook, dan zou dat tof zijn. 

House of Cards seizoen 5

We beginnen dit overzicht met de klapper van de week: House of Cards seizoen 5!

De afgelopen maanden dachten we regelmatig naar een nieuwe politieke serie te kijken, wanneer we de toeren van president Trump voorgeschoteld kregen. Het opzeggen van het klimaatverdrag, het ontslaan van het hoofd van de FBI James Comey, mogelijk betrokken zijn in een geheime samenwerking met de Russen.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.  Dat zijn toch al aardig wat ingrediënten voor een serie waar politieke waanzin centraal staat?

En mocht president Donald nog naar inspiratie zoeken voor nog meer gekkigheid, dan kan hij sinds deze week, net als ons, kijken naar een nieuw seizoen van House of Cards. In House of Cards seizoen 5, gaan de Underwoods weer verder waar ze mee bezig waren: de macht behouden en laten zien dat er met hen niet te spotten valt.

Nadat het land te maken kreeg met binnenlandse terroristen, is het aan president Underwood om de oorlog tegen hen in te zetten. Intussen zal ook zijn vrouw Claire meer en meer een bepalende rol gaan spelen.

Zet de popcorn klaar en de cola koud, want het belooft weer een crazy en tof seizoen te worden. One nation, Underwood!

Check hieronder de trailer van House of Cards seizoen 5. En lees daarna verder om nog meer Netflix tips te lezen!

Sling Blade

Sling Blade is ook een grote aanrader om te zien op Netflix. Sling Blade is geschreven en geregisseerd door Billy Bob Thornton en hij speelt er ook zelf de hoofdrol in. Gewaagd, maar het pakt uitmuntend uit in deze dramafilm met een excellerende Thornton die hiermee een Oscar-nominatie voor Beste Hoofdrol in de wacht sleepte. Sling Blade won wel de Oscar voor Best Adapted Screenplay. En dat is meer dan terecht.

Hoofdpersoon is de niet zo snuggere, en mentaal ietwat dun bedeelde, zuiderling Karl Childers (Billy Bob Thornton). Hij heeft het grootste deel van zijn leven in een psychiatrisch ziekenhuis moeten doorbrengen. Dit omdat hij op twaalfjarige leeftijd, in een vlaag van ultieme woede en razernij, zijn moeder en haar vriend vermoordde.

Sling Blade Netflix aanbod week 23 2017. Thornton bekkie
Karl Childers met zijn kenmerkende bekkie. Bron: Sling Blade/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

We volgen hem als bij vrijkomt, inmiddels een man van middelbare leeftijd. Hij keert terug naar z’n geboortedorp om daar zijn leven weer op te pakken. Maar hoe doe je dat, leven? Als je eigenlijk je hele leven niet in vrijheid hebt kunnen leven? Hij maakt er nieuwe vrienden, krijgt een baantje als monteur en hij bestelt en eet voor het eerst in zijn leven frietjes.

Maar is hij inmiddels ‘genezen’? Is hij geen bedreiging meer voor de gemeenschap? Is hij dat überhaupt ooit geweest? Zoals Childers zelf tegen een reporter zegt nadat hij is vrijgelaten: ““I reckon I got no reason to kill no one. Uh. Huh”.

Thornton geeft Childers een diepte en complexiteit die je niet snel zal vergeten als kijker. Ja, de man is niet de slimste, maar toch merk je aan alles dat hij niet alleen maar dom is. Hij is gelaagd en denkt veel na over wat hij moet doen. Een soort Forrest Gump, maar dan donkerder. Check hieronder de trailer van Sling Blade, die je nu dus op Netflix kunt zien.

Pulp Fiction

Pulp Fiction is weer terug van weggeweest op Netflix. En dat is natuurlijk goed nieuws. Want hoe vaak je deze misdaadklassieker van Quentin Tarantino uit 1994 ook kijkt, hij blijft fantastisch. De popular culture referenties vliegen je om de oren, de dialogen zijn hilarisch, de humor git en gitzwart en de actie en het geweld heerlijk overdreven.

Maar waar ging Pulp Fiction ook alweer over? Vincent (John Travolta) en Jules (Samuel L. Jackson) zijn in dienst van een beroemde misdadiger die luistert naar de naam Marsellus Wallace (Ving Rhames). Als Vincent de opdracht krijgt om de vrouw van Marsellus een avondje te vermaken, loopt het gigantisch uit de hand.

En aan de andere kant heb je ook nog de bokser Butch (Bruce Willis) die er met de money van Wallace vandoor gaat. Genoeg voer dus voor een spannend en hilarisch verhaal.

Pulp Fiction blijft een van de meest invloedrijke films van de laatste 25 jaar. Zet hem dit weekend dus met een gerust hart weer eens op en geniet van de vele iconische scenes die deze postmoderne film rijk is.

Life, Animated

Life, Animated, een documentaire die veelvuldig in de prijzen is gevallen, gaat over Owen Suskind. Het is een jongetje dat op driejarige leeftijd, van de ene op de andere dag, zijn vermogen om te praten en zijn motoriek verliest. Bizar, omdat er geen directe aanleiding valt aan te wijzen. Zijn ouders zijn dan ook zeer in de war en weten niet wat ze ermee aan moeten.

Doktoren noemen het autisme en ze denken dat hij nooit meer zal gaan praten. Nou, lekker dan. Het zal je maar overkomen als ouder. Maar dan gebeurt er opeens iets wonderbaarlijks. Zo plotseling en onverwacht als zijn spraakvermogen was verdwenen, zo opeens begint hij weer lange zinnen te praten.

life animated Netflix aanbod week 23 2017 tips documentaire documentary disney
Owen met brede en blije mond. Bron: Life, Animated/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Wat blijkt? Door het obsessief kijken naar Disney animatiefilms leerde hij, zonder dat iemand het doorhad, de wereld te begrijpen. En op deze manier vonden zijn ouders een manier om toch met hem te kunnen communiceren.  Hele film dialogen bleek hij uit zijn hoofd te kennen, van alle bekende animatieklassiekers.

Het maakt Life, Animated een fijne documentaire waarin hedendaagse beelden worden afgewisseld met beelden uit het familiearchie van de familie Suskind en animaties. De toon en boodschap zijn soms wel erg Disney, net als de films die Owen dus altijd keek, maar dat mag de pret niet drukken. Het bijzondere verhaal en het karakter van Owen zorgen er namelijk voor dat het een interessante documentairefilm is geworden.

Netflix aanbod week 23 2017

Dit waren onze Netflix tips van deze week! Op de pagina Netflix Aanbod Nederland vind je het hele aanbod in een handige tabel, inclusief genre/titel/iMDB-cijfer/jaar/datum van toevoeging. Erg handig. En op onze pagina Binnenkort op Netflix vind je data van films en series die binnenkort op Netflix komen.

Bekijk onderaan het artikel de tabel met alle nieuwe titels die de afgelopen zeven dagen op ons aller Netflix zijn gekomen. Schrijf je tevens in voor onze nieuwsbrief. Zo ontvang je elke week een mailtje met daarin al onze artikelen van de week ervoor. Like onze Facebookpagina om NOOIT meer iets te missen. Oh, en we hebben sinds kort ook Instagram, dus volg ons daar ook als je dat leuk vindt!