Netflix aanbod week 24 2016 Trash

Netflix aanbod week 24 2016: tips

Nu het weekend (en het EK!!) weer voor de deur staat, is het tijd om te kijken naar wat er de afgelopen week op Netflix is bijgekomen. Welke films en series kunnen weer aan je kijklijst toegevoegd worden? Lees verder en snuffel tussen de titels. Hier is het Netflix aanbod week 24 2016! 

Trash

Als je graag naar films kijkt die zich afspelen buiten de Angelsaksische wereld, is Trash wellicht een aanbeveling voor je, want deze film nodigt je uit een kijkje te nemen in de Braziliaanse favela’s. Dat is an sich natuurlijk geen pretje, want er is veel criminaliteit en armoede, maar het biedt wel altijd een blik op een fascinerende plek. We volgen de tieners Raphael, Rato en Gardo, die vaak op de afvalberg van zo’n favela te vinden zijn. Daar gaan ze op zoek naar waardevolle spullen die door andere mensen zijn weggegooid. Op een dag stuiten ze op een portemonnee waarin onverhoopt waardevolle zaken in zitten. Ze besluiten het niet af te geven aan de politie , maar houden het lekker zelf in hun bezit. Dat zal ze later in een nogal broeierig en spannende situaties brengen, want ze zitten per slot van rekening in een gebied waar veel criminaliteit en corruptie is. Kuddo’s voor de jonge acteurs Rickson Tevez, Gabriel Weinstein en Eduardo Luis, want ze zetten hun rol op mooie wijze neer. Tevens zijn ook Rooney Mara, Martin Sheen en Wagner Moura (you know, die baas van de Netflix Original Narcos) te zien. En als we het toch over Braziliaanse favela’s hebben: ga ook zeker Cidade de Deus kijken (jammer genoeg staat deze film niet op Nefflix). Dit is namelijk een film die al jaren in onze top tien van beste films ooit staat.

Netflix aanbod week 24 2016 Trash
De jonge hoofdpersonen in Trash. Bron: Trash / Netflix

8 Mile

En van de Braziliaanse favela’s gaan we door naar de achterbuurten van Detroit. Ook niet de meest gezellige plek op aarde, maar wel broedplaats van de opkomst van de witte rapper Jimmy. Jimmy (gespeeld door rapper Eminem), ook wel Rabbit genoemd, heeft de ambitie om als witte rapper door te breken in het door donkere jongens gedomineerde circuit. Maar dat is niet makkelijk; Jimmy heeft moeite zijn weg te vinden in dit wereldje, hij heeft een aan alcohol verslaafde moeder en zit financieel erg krap. Ook moet hij zijn kleine zusje zoveel mogelijk behoeden voor slechte invloeden die in hun leefmilieu te vinden zijn. 8 Mile is een boeiende film, zeker voor rap- en hiphopliefhebbers, en Eminem komt als acteur eigenlijk prima voor de dag. Maar dat is ook geen vreemde zaak; het verhaal van Jimmy sluit dicht aan op het verhaal van Eminem als artiest. De film sluit af met een epische rapbattle en met, het met een Oscar en 2 Grammy’s bekroonde nummer, ‘Lose yourself’.

8 Mile

Netflix aanbod week 24 2016

Het Netflix aanbod week 24 2016 weekje was er één waarin er niet veel nieuwe Netflix films en series bijkwamen (zie tabel onderaan de pagina voor alle nieuwe dingen). Hopelijk heb je toch iets gehad aan ons artikeltje. Like ook zeker onze Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief die je elke maandag op je digitale deurmat kan verwachten. Zo blijf je altijd op de hoogte van o.a. de nieuwste titels op Netflix. Bekijk ook zeker even het hele Netflix aanbod, als je toch zin hebt om iets te kijken, maar je niet goed weet wat. Je kan daar bijvoorbeeld op titel sorteren, maar ook op IMDb cijfer, genre en meer! Een fijn weekend iedereen en een leuk EK voetbal!

Ontvang onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.