el chapo Netflix aanbod week 25 2017 tips leukste narcos

Netflix aanbod week 25 2017: tips

Lekker hoor: het is zaterdag! En zoals je allicht weet, betekent dit dat we weer een vers overzicht hebben van de films en series die deze week zijn toegevoegd op Netflix. We lichten er weer een paar voor je uit. Maar mocht je zelf nog dikke aanraders hebben, laat het dan zeker even weten via bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Ben je meer benieuwd naar onze tips van de afgelopen weken, check dan onze week 24, week 23 of week 22 artikelen. Maar genoeg introductiegezwets voor nu, laten we snel beginnen!

What the Health

We trappen af met What the Health op Netflix, een documentaire van Kip Andersen en Keegan Kuhn. Je kunt deze mannen al kennen van de bekende documentaire Cowspiracy. Als je deze documentaire hebt gezien, weet je dat ze al eerder het veld van veeteelt en landbouw verkenden, en hoe deze industrieën een grote impact hebben op het milieu.

In What the Health blijven ze enigszins in dezelfde hoek hangen, maar kijken ze nu naar de effecten op de gezondheid en de kwalijke rol die farmaceutische bedrijven hierin spelen . De documentaire op Netflix heeft dan ook niet voor niets de tagline “The Health Film That Health Organizations Don’t Want You To See” meegekregen.

In de VS, en de rest van de wereld, zijn er steeds meer mensen die te dik zijn, last hebben van hart- en vaatziektes, kanker of diabetes krijgen. Onderzoekers leggen steeds vaker een link tussen deze aandoeningen, en de consumptie van (rood, bewerkt) vlees en zuivel.

Tegelijkertijd staat hiermee de winst van miljarden dollars van farmaceutische bedrijven en ontwikkelaars op het spel, want hoe meer aandoeningen de bevolking heeft, hoe groter de markt en dus de industrie wordt. Het is dus van belang dat we als normale, onwetende burger behoefte blijven hebben aan medicijnen, want hiermee is groot geld te verdienen.

Met de hulp van artsen, onderzoekers en journalisten, geeft What the Health een kijkje in een machtige industrie waar we allemaal mee te maken hebben, maar die ons tegelijkertijd allemaal afhankelijk probeert te houden.

Dat maakt What the Health een interessante toevoeging aan het arsenaal van socio-maatschappelijk kritische documentaires. Check hieronder de trailer. Mocht je overigens ook interesse hebben in Cowspiracy, dan kun je deze ook op Netflix bekijken!

El Chapo

Nog amper bijgekomen van het overweldigende Narcos, lees hier onze 10 redenen waarom je deze serie moet kijken, heeft Netflix alweer de volgende Netflix Original over een leider van een drugskartel voor je klaarstaan: El Chapo.

In plaats van het broeierige Colombia, speelt het zich nu af in het klamme Mexico, waar Joaquín Guzmán -beter bekend als El Chapo-  het Sinaloa-kartel leidde. Misschien ken je El Chapo ook van het nieuws, toen hij spectaculair ontsnapte uit een zwaarbewaakte gevangenis, zo’n twee jaar geleden.

Net als Narcos, is El Chapo gebaseerd op waargebeurde verhalen die natuurlijk voornamelijk om de gevaarlijke drugskartels draaien. En net als Pablo Escobar, is ook El Chapo een uiterst gevaarlijke man die een merkwaardige antiheld blijkt in de serie waarin hij centraal staat.

We zijn er als kijker blijkbaar dol op! Daarom kunnen we niet wachten om ook deze serie snel op te zetten, want voor zowel Narcos als El Chapo geldt dat het buitengewoon boeiende verhalen zijn in een wereld waar wij als leek (gelukkig!) geen weet van hebben.

Hoe kan iemand van eenvoudige komaf zo machtig en rijk worden? Waarom zou je overstappen naar een business waarin criminele activiteiten centraal staan? En hoe kan El Chapo jarenlang uit handen van de autoriteiten blijven? Dat zijn vragen die nu al bij ons opborrelen. Dus gracias Netflix, voor het aanbieden van El Chapo!

Seizoen 1 van El Chapo is nu dus te bekijken op Netflix. En mocht je het nieuws gemist hebben; het derde seizoen van Narcos komt er ook aan later dit jaar. Dan wordt het Pablo vs. El Chapo; dat belooft dus een verhit aanbod op Netflix te worden!

Check hieronder trouwens de, uiterst sfeervolle en smaakvolle, teaser van Chapo seizoen 1 en laat je overhalen. Wij gaan binnenkort in ieder geval zeker kijken naar deze serie. Misschien schrijven we er nog wel een recensie over, dus houdt de site en onze social media kanalen als Facebook eInstagram in de gaten.

Jochem Myjer cabaretvoorstellingen

Deze week kwamen er ook een aantal voorstellingen van de Nederlandse cabaretier met ADHD Jochem Myjer op Netflix. Je kan ze met een gerust hart opzetten als je even niet weet wat je moet kijken.

Het gaat om de shows Adéhadé, Yeeehaaa!, De Rust Zelve en Even Geduld aub! Altijd fijn om even te ontspannen na een stressvolle werkdag. Niet nadenken en gaan. Verwacht geen diepgaande komedie, maar hij heeft altijd wel een aantal leuke grappen. En zijn imitaties zijn natuurlijk van een heel hoog niveau.

jochem myjer Netflix aanbod
Jochem.

Netflix aanbod week 25 2017

Wil je weten welke titels er allemaal op Netflix kwamen de afgelopen week? Loer dan even naar onderstaande tabel. Daar staan ze allemaal voor je op een rijtje.

Alle series en films op Netflix vindt je nog altijd op onze Netflix aanbod pagina. Favoriet die pagina en breng hem af en toe een bezoekje, want we updaten hem elke dag met verse nieuwe titels.

Op onze Binnenkort op Netflix pagina kan je trouwens zien welke films en series er binnenkort op Netflix komen, inclusief de datum van toevoeging.

En schrijf je ook zeker hieronder in op de nieuwsbrief en like onze Facebookpagina. Zo blijft je altijd op de hoogte van de tofste nieuwe, en minder nieuwe, films en series op Netflix. Of te wel: dan heb je altijd iets te kijken 😉 Een fijn weekend iedereen!