Dragons Race to the Edge netflix aanbod week 8 2017 tips

Netflix aanbod week 26 2016: tips

Het was weer een enerverende week van heftige regenbuien, zware donderwolken en Britten die uit de EU gaan stappen. Een bewogen week van de zomer dus! Op Netflix was het daarentegen een stuk rustiger, want er zijn slechts enkele titels bijgekomen deze week. Lees hieronder welke dat zijn en voeg indien gewenst weer wat titels toe aan je watchlist. Dit is het Netflix aanbod week 26 2016!

Salam Neighbor

We beginnen met een documentaire met een zeer actueel en aangrijpend thema, namelijk de wereldwijde vluchtelingencrisis. Deze docu focust op de opvang van Syriërs in een opvangkamp in het aan Syrië grenzende Jordanië, slechts 10 km van waar er hevig gevochten wordt. Hier bevinden zich de twee Amerikaanse filmmakers Chris Temple en Zach Ingrasci, bekend van de documentaire Living on one Dollar die we vorig jaar al kort bespraken, die het leven van vluchtelingen in het opvangkamp willen registreren. Ze hebben een maand met de Syriërs in het kamp geleefd en zijn op zoek gegaan naar de verhalen die deze mensen met zich mee hebben genomen.

Dat oorlog diepe littekens achterlaat, wordt door de vele verhalen aangetoond. Een moeder moet het zien te redden met drie kleine kinderen en een andere moeder heeft überhaupt haar kinderen niet bij haar. Maar behalve trauma’s en littekens laten de vluchtelingen ook overlevingsdrang zien en de wil om door te leven. Hun leven moet immers weer opnieuw opgebouwd worden, zo goed en kwaad als het gaat. Salam Neighbor is een erg fascinerende en aangrijpende documentaire die je wel even stil laat staan. Vluchtelingen krijgen een gezicht en hun verhaal krijgt een podium. We denken dat dit stukje menselijkheid hard nodig is met de grote problematiek rondom vluchtelingen en geven graag de kudos aan Chris en Zach voor hun waardevolle documentatie.

Netflix aanbod week 26
Chris en Zach op onderzoek in het vluchtelingenkamp. Bron: Salam Neighbour / Netflix

Draken: Race naar de rand

En dan nu een leuke titel voor de jongste kijkertjes onder ons. Van de serie Draken: Race naar de rand (in het Engels uitgekomen als Race to the Edge) staan nu nieuwe afleveringen op Netflix! In deze Netflix Original draait het allemaal om Hiccup en Toothless. Ze doen een grote ontdekking en daardoor belanden ze in allerlei magische avonturen en ontdekken ze nieuwe gebieden en ontmoeten ze nieuwe vriendjes/vriendinnetjes en vijanden. Wij zeggen vijanden, want hetgeen ze hebben ontdekt is zo bijzonder dat ook gemene pikkeboeven hier een grote interesse in gaan tonen. Het maakt Draken: Race naar de rand leuk kijkvoer voor de kleintjes onder. Of natuurlijk voor volwassenen die van draken houden, dat mag gewoon. Wij veroordelen je niet.

Netflix aanbod week 26 2016 draken race naar de rand
Verkeerd om op je draak zitten! Bron: Draken: Race naar de rand / Netflix

Netflix aanbod week 26 2016

Deze week kwamen er niet al teveel nieuwe films en series op Netflix, zoals je ook kan zien in onderstaande tabel. Toch hebben we geprobeerd om je weer een aantal tips te geven. Ben je benieuwd naar alle titels die nu op Netflix staan, bekijk dan onze pagina Netflix aanbod. Like ook onze Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor onze zeer handige nieuwsbrief. Een goed weekend iedereen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.