netflix aanbod week 27 2016 tips gilmore girls

Netflix aanbod week 27 2016: tips

Goedendag beste mede-Netflixfans. Zoals gewoonlijk spitten we samen met jullie de nieuwste toevoegingen op Netflix van deze week door en we kunnen alvast verklappen, er zitten weer hele fijne titels bij. Aangezien de zomer toch op zich laat wachten, kunnen we ons lekker gaan vermaken met Netflix. Nestel je op de bank, doe je comfortabele huiskleding aan, zet een pot thee en pak die koekjes erbij, want hier is Netflix aanbod week 27 2016 waarin maar liefst 77 nieuwe titels zijn toegevoegd aan Netflix!

Jagten

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: Geweldig dit! Jagten is een hele goede toevoeging aan het Netflix-aanbod en wel om de volgende redenen: Het verhaal is uitermate aangrijpend, het zet je constant aan het denken, laat je maag zo nu en dan omdraaien, opperbaas Mads Mikkelsen schittert in de hoofdrol en de kleine Annika Wedderkopp is erg aandoenlijk. Jagten (internationaal ook wel The Hunt genoemd) is geregisseerd door Thomas Vinterberg en als je bekend bent met de Deense cinema, weet je dat ook films als Festen en Kollektivet van zijn hand kwamen. In Jagten komen we terecht in een klein, slaperig Deens dorpje. Lucas is een gescheiden veertiger die als kleuterleider op een school werkt. Hij heeft plezier in het werk en heeft een goede band met de kinderen. Zo ook met de kleine Klara, maar wanneer ze na een onschuldig voorvalletje met Lucas een gesprek heeft met een andere leider, worden Klara’s verhalen helemaal verkeerd opgevat en gaan de collega’s van Lucas vermoeden dat hij haar seksueel heeft misbruikt. En dan heb je de poppen aan het dansen, helemaal in zo’n klein dorp waar iedereen elkaar kent. Er begint een ware jacht op Lucas en niemand wil in zijn onschuld geloven. Een klein kind kan zo’n verhaal toch niet verzinnen? Dat de zaak een hele andere toedracht kent dan dat iedereen denkt, zul je in Jagten met verbijstering zien. En natuurlijk draagt daar ook het acteerwerk van Mads sterk aan bij (wat kan die man toch puik werk neerzetten!). Je snapt ‘m wel, verwacht geen luchtige wegkijkfilm maar wat is het toch een dikke aanrader! Ohja mede-Madsfans, deze week is ook A Royal Affair met ons aller Mads aan het Netflix-aanbod toegevoegd. Daarin speelt hij een 18e-eeuwse arts die een geheime affaire krijgt met de Deense koningin. Die man kan werkelijk elke rol spelen!

Jagten zal je niet koud laten. Bron: Jagten/Netflix

Intouchables

Ou la la, net als Jagten een hele goede productie van Europese bodem. Ditmaal refereren we naar het Franse Intouchables, een heerlijke en ontroerende film waarin een op het eerste gezicht onmogelijke vriendschap ontstaat. Philippe (François Cluzet) is een man van goede komaf, hij woont in een kast van een huis en het ontbreekt hem bepaald niet aan geld. Driss (Omar Sy) is een jonge knul die zijn roots in de banlieu heeft liggen, een gevangenisverleden heeft en momenteel van uitkeringen leeft. Driss komt op een dag bij Philippe om een  (niet erg gemotiveerde) sollicitatie te doen om maar aan zijn sollicitatieplicht te voldoen. Philippe heeft door zijn verlamming een verzorger nodig, en geeft Driss de kans om deze verzorgende taken bij hem uit te voeren. Dat blijkt een goede zet te zijn; Driss krijgt bij Philippe structuur en zekerheid en andersom krijgt Philippe met Driss veel plezier door diens ongebruikelijke manier van verzorgen. En wij krijgen als kijker ook veel plezier, want hun vriendschap is zeker bijzonder en grappig te noemen. Zo zien we de Fransen graag. Vooral de scene van onderstaand screenshot was uitermate hilarisch. Wederom een hele goede toevoeging aan het Netflix-aanbod dus! Ga ‘m vooral kijken als je zin hebt in het verhaal van een fijne, warme en ontwapende vriendschap.

Intouchables
Deze scene is erg hilarisch. Kijk Intouchables waarom ;-). Bron: Intouchables/Netflix

Mud

Als je van de serie Bloodline houdt, zoals wij, dan ga je ook genieten van de film Mud. De film is geregiseerd door Jeff Nichols, bekend van het eveneens fantastische Take Shelter. In Mud uit 2012 voegt ex-foutekomedie-acteur-en-knapste-man-van-de-wereld Matthew McConaughey weer een rol toe aan zijn steeds langer wordende lijst met serieuze films. Hij speelt hierin de crimineel Mud, een zwijgzaam type met een charisma van heb ik jou daar. Hij is op de vlucht voor de politie en voor premiejagers en is op dit moment neergestreken op een eilandje bij de Mississippi rivier. In het begin van de film raakt hij bevriend met de veertienjarige knullen Neckbone (Jacob Lofland) en Ellis (Tye Sheridan). Hij besluit de twee om hulp te vragen en dat heeft verregaande gevolgen. Spanning, drama, goede acteerprestaties en schitterende locaties maken van Mud een film om je vingers bij af te likken.

netflix aanbod week 27 2016 Mud jeff nichols
Mud en de twee boys. Bron: Mud / Netflix

Gilmore Girls (7 seizoenen)

Gilmore Girls behoeft weinig introductie. Iedereen die nu 20 jaar of ouder is, kent de serie vast wel, ook al is het alleen van naam. Hoofdrolspelers zijn moeder Lorelai Victoria Gilmore (Lauren Graham) en haar zestien jaar jongere dochter Lorelai Leigh (Alexis Bledel), beter bekend onder haar roepnaam Rory. De serie draait vooral om hun relatie. Gilmore Girls is een fijne dramaserie over familiebanden en vriendschap, waarin ook de nodige humor zit. Netflix werkt op dit moment zelfs aan een vervolg van Gilmore Girls. Het zou een soort miniserie moeten worden van vier afleveringen die elk exact de duur van een voetbalwedstrijd zonder verlenging zouden hebben. Een heerlijke toevoeging aan Netflix deze serie, als je het ons vraagt. En nu ook snel Friends op Netflix als het aan ons ligt!

netflix aanbod week 27 2016 tips Gilmore girls
Moeder met haar dochter aan een meertje. Bron: Gilmore Girls / Netflix

American Horror Story seizoen 4

We willen ook nog even kort melden dat American Horror Story seizoen 4 inmiddels ook op Netflix staat. In deze horror/thriller/drama serie waarin verschillende locatie een rol spelen die op de een of andere manier niet erg prettig zijn om in te vertoeven. Elk seizoen staat los van de andere seizoenen, maar sommige karakters komen wel in meerdere seizoenen voor. Maar wat je altijd wel kan verwachten zijn de elementen bovennatuurlijke krachten, enge situaties en bloedstollende spanning. En vanaf deze week kan je dus naar American Horror Story seizoen 4 kijken op Netflix.

netflix aanbod week 27 2016 tips american horror story seizoen 4
Gabourey Sidibe (Precious!) die Regina Ross en Queenie speelt in de serie. Bron: American Horror Story / Netflix

Snowpiercer

Nu nog een aantal titels die we even heel kort willen behandelen, omdat dit Netflix aanbod week 27 2016 bericht anders zo lang wordt. Snowpiercer is een hele toffe actie sciencefiction film die zich volledig afspeelt in een trein in de toekomst. Hoofdrollen zijn er voor Chris Evans en Tilda Swinton. Alle mensen buiten de trein zijn allemaal gestorven en de enige groep mensen, en dus maatschappij met allerlei klassen, die de onbekende catastrophe heeft overleefd, zit in deze trein genaamd de Snowpiercer. Wij vonden vooral de combinatie tussen Westerse acteurs en Aziatische, het sciencefiction verhaal en de actie zeer de moeite waard.

netflix aanbod week 27 2016 tips Snowpiercer
De trein waar het allemaal om draait. Bron: Snowpiercer / Netflix

Before Midnight

Before Midnight is het derde deel in de bijzondere romantische drama trilogie van de hand van Richard Linklater (bekend van Boyhood) met telkens hoofdrollen voor Ethan Hawke en Julie Delpy.

Before-Midnight netflix
Hawke & Delpy. Bron: Before Midnight / Netflix

Un Prophète

Un Prohète is één van onze favoriete films van de afgelopen tien jaar, waarin de jonge Arabrische knul Malik El Djebena voor zes jaar naar de bak in Frankrijk moet en daar langzaam uitgroeit tot een grote crimineel. Un Prohète heeft een diepte die we niet vaak zien bij gangsterfilms en daarom een fantastische ervaring en film.

un prophete netflix
Malik El Djebena gespeeld door Tahar Rahim. Bron: Un Prophète / Netflix

Ray Donovan seizoen 3

Ray Donovan seizoen 3 staat sinds deze week ook op Netflix. Hierin draait het om het personage met dezelfde naam als de titel van de serie, een professionele “klusjesman” voor beroemdheden met problemen in Los Angeles. Hij zorgt ervoor dat deze problemen worden opgelost, alleen heeft hij zelf ook een boel problemen die hij niet kan oplossen.

netflix aanbod week 27 2016 tips Ray Donovan seizoen 3
Hoofdpersoon hier zonder pistool. Bron: Ray Donovan / Netflix

Netflix aanbod week 27 2016

Wow. Dat was ons het weekje wel. Omdat er echt zoveel bij is gekomen (77 titels!), konden we niet alles behandelen wat we wilden. Bekijk hieronder dan ook zeker even de tabel met álle nieuwe films en series die deze week op Netflix zijn gekomen. Schrijf je hieronder ook zeker in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebookpagina om nooit meer iets te missen. Een goed weekend en hopelijk tot snel!

Abonneer je op onze nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.