new girl seizoen 5 Netflix aanbod

Netflix aanbod week 27 2017: tips

Hoi daar! Het is zaterdag en dat betekent natuurlijk dat je hier weer de nieuwste titels op Netflix kunt zien en onze tips kunt lezen. Zou er deze week weer iets tof voor je bijzitten? En als je zelf nog goede tips hebt, laat het dan weten op de Facebookpagina (bijna 10.000 likes! Jeetje). Let’s go. 

Okja

Deze week beginnen we met een bijzondere film van Zuid-Koreaanse makelij. Regisseur Bong Joon Ho heeft al aardig wat aan populariteit gewonnen, via films als Snowpiercer en Madeo, en zijn naamsbekendheid zal er niet minder op worden na de release van Okja.

In deze Netflix-productie, die overigens aardig wat duiten heeft gekost, wordt het verhaal verteld van een gigantisch varken dat een bijzondere vriendschap heeft met het Koreaanse meisje Mija.

Het varken heet Okja en is groot, aandoenlijk en vriendelijk. Maar Okja is ook deel van een programma van multinational Mirando, waar Lucy Mirando (Tilda Swinton) de scepter zwaait.

Jaren geleden werden er een aantal biggen over de wereld verspreid met als bedoeling dat er supervarkens van werden gemaakt, die het milieu minimaal belasten, minder voedsel nodig hebben en uiteraard ook verdomd lekker smaken.

Okja Netflix aanbod week 27 2017 tips
Mija voert Okja. Bron: Okja/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En je raadt het al, Mirando wil nu achter Okja aan om aan dit idee verder gestalte te geven. En hiermee krijgt het verhaal een serieuze wending, waarmee de regisseur gelijk zijn boodschap over de vleesindustrie, en kapitalisme in het algemeen, afgeeft.

Een opmerkelijke film is Okja dus zeker te noemen. Is het niet om het verhaal zelf, of de knotsgekke personages (Jake Gyllenhaal iemand?), dan is het wel om de mooie visuals die van de Nederlander Erik-Jan de Boer afkomstig zijn.

Deze laatstgenoemde was ook verantwoordelijk voor de Oscarwinnende animatie tijger in The Life of Pi, dus dan weet je dat het wel snor zit.

De premiere van Okja beleef je dus sinds deze week op ons aller Netflix! Ga hem zien. Althans, als je daar zin in hebt. Wij raden hem in ieder geval aan.

Okja Netflix aanbod week 27 2017 tilda
Lucy Mirando en Mija. Bron: Okja/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hans Teeuwen – Real Rancour

Zes jaar naar zijn shows in Engeland waarin hij, volgens hemzelf, werd uitgejouwd, probeert Hans Teeuwen het opnieuw op Engelse bodem. Ditmaal met een Engelse versie van zijn show Echte Rancune, waarmee hij vorig jaar en begin dit jaar door de Nederlandse theaters trok. De pers was verdeeld. Het eerste uur werd vaak fantastisch genoemd, het einde wat minder.

Teeuwen vertaalde deze show naar het Engels, maakte wat aanpassingen zodat het beter zou aansluiten bij het Engelse publiek en trok hiermee van september tot en met november 2016 naar Groot-Brittannië.

Deze aanpassingen worden direct in het begin duidelijk als hij zegt dat hij nooit slecht over mede-cabaretiers praat, in tegenstelling tot zijn moeder. Zij zou ooit gezegd hebben dat er nooit genoeg bloed kan zitten in de poep van comedian Russell Brand. Teeuwen zegt vervolgens iets in de trant van “dat kan je toch niet maken? Waarom zou je zoiets zeggen? Dat is niet eens grappig!” Waarna hij zegt dat hij natuurlijk niet gekomen is om over zijn moeder te praten. En dan voel je het absurde bruggetje al aankomen. Hij is gekomen om te praten over… moreel leiderschap.

Dat doet Teeuwen vaker in zijn nieuwste show. Hij rijgt de absurde scenes aan elkaar als een reiger met naald en draad. Dat zijn we natuurlijk ook van hem gewend. Het absurde viert altijd hoogtij en op dat soort momenten is hij dan ook op zijn best.

Een sterke scene is bijvoorbeeld die waarin hij vertelt dat hij jagen niks vindt en zeker geen sport. Het is volgens hem oneerlijk. Hij en zijn vrienden gaan vaak op ezel-jacht. Met hun blote handen. In een stal. En dan draaide het om strategie. Soms won je, maar het doden van de ezel was maar een klein onderdeel van de sport en daar draaide het dan ook niet om. Maar ssoms verloor je van de ezel en droop je af naar huis. Dat is sport.

hans teeuwen netflix aanbod week 27 2017 Real Rancour tips nederland
Hans als zichzelf. Bron: Real Rancour/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Jammer genoeg moet hij ook weer even politiek geëngageerd zijn en haalt hij zijn stokpaardje, de kritiek op de Islam, ook weer  van stal. Hij doet dit dan wel weer redelijk geestig  door alles om te draaien. Hij zet deze religie neer als iets fantastisch, vrij, vol humor en met zelfrelativering en vraagt zich daarom ook af waarom mensen het zo nodig vinden om de Islam belachelijk te maken.

Hoe dan ook, het is een redelijk goede show geworden. In ieder geval een stuk beter dan het slappe en op de makkelijke lach leunde Spiksplinter uit 2011. Wat wel opvalt is dat hij veel meer zingt dan normaal. Zijn carrière als (Jazz) zanger heeft blijkbaar toch zijn sporen achtergelaten.

Een hoogtepunt is zijn nummer dat hij schreef voor de film 12 Years a Slave. Hij begint met te zeggen dat hij het belangrijk vindt dat deze film gemaakt wordt omdat er volgens hem een hoop misverstanden bestaan over de slavernij. Zou zouden slaven een flink salaris krijgen, wat niet waar was volgens hem. Vervolgens maakt hij een heel frivool nummer dat heel specifiek inspeelt op het aantal jaar dat de hoofdpersoon een slaaf was.

De mensen van de film vonden de toon alleen niet passen bij het serieuze onderwerp en hij wordt dan ook verzocht weg te gaan. Zonder betaald te worden dus. “Dus zo voelde het dus voor de slaven”, bijt hij de producenten vervolgens toe. Maar dat dit geen handige opmerking was, besefte hij zich later, na het zien van de film.

Je kan dus wel stellen dat Hans Teeuwen altijd zichzelf blijven, of hij nu in het Nederlands of het Engels speelt. De absurditeiten, de vunzigheden, de typetjes, de liedjes, de anarchie, de energie, het blijft allemaal intact. En dat is maar goed ook, want er is niemand, zowel in Nederland als in het buitenland, die hem dit nadoet.

hans teeuwen netflix aanbod week 27 2017 Real Rancour tips
mondje. Bron: Real Rancour/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

New Girl seizoen 5

Wij zijn fan van New Girl en daarom maar wat blij dat het vijfde seizoen van deze komedieserie vanaf deze week op Netflix staat!

We zullen het kort houden, maar als je wilt weten waarom je New Girl zou moeten kijken, dan raden we je aan ons artikel met de lading dekkende titel 10 redenen waarom je New Girl moet kijken eens te lezen.

Mad Men seizoen 7

Ook nieuw sinds deze week is het zevende en laatste seizoen van de serie Mad Men. Nu is het alweer een tijdje geleden dat er toevoegingen van Mad Men waren op Netflix, en de serie zelf is alweer enkele jaren afgelopen, dus bij deze nog even een snelle reminder van deze creatie van Matthew Weiner.

We gaan een paar decennia terug in de tijd (jaren ’50 en ’60) en we belanden in het New York van gladde reclamemannen, verveelde huisvrouwen en glamoureuze dames. Daar vinden we een groot reclamebedrijf waar onder andere Don Draper naam maakt als reclameman. Daar biedt hij ons samen met zijn collega’s een kijkje in de harde wereld van adverteren, zaken doen en winst maken. En seks hebben. En drinken. En roken.

Het is nogal simplistisch uitgelegd, maar de serie zit in werkelijkheid een stuk complexer en gedetailleerder in elkaar. Mad Men heeft behoorlijk veel krediet gekregen om zijn waarheidsgetrouwe weergave van dit wereldje en deze tijdsgeest.

Bovendien krijgen we een interessante context waarin sociale veranderingen een prominente rol speelden, denk aan de vrouwenemancipatie en de burgerrechtenbeweging in de jaren ’60.

Mad men seizoen 7 Netflix aanbod week 27 2017 tips
Op het vliegveld lekker aan het wachten met een krantje en de oogjes. Bron: Mad Men/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Door de seizoenen heen gaan we van de keurige Eisenhower-jaren, naar een glamoureuze Kennedy-periode, om bij de rumoerige Johnson- en Nixon-jaren uit te komen. Dat is een hoop geschiedenis dus, en dit krijgen we op een fijne manier via de personages voorgeschoteld.

Mad Men is dus een serie vol geschiedenis. Dit komt ook op fijne wijze terug in de campagnes die de heren in New York de mensen willen voorschotelen. Denk aan reclame voor sigaretten, lipstick of fotocamera’s; het zit bomvol conventies over gender, seksualiteit en sociale verhoudingen uit die jaren die we nu met hele andere ogen bekijken.

Maar Mad Men gaat ook over de veranderingen en persoonlijke ontwikkelingen van karakters. Want ook Don Draper, wiens geschiedenis hem behoorlijk achtervolgt, krijgt het behoorlijk voor zijn kiezen.

Het laatste seizoen staat nu dus op Netflix en hiermee zet de markante, zeer knap gemaakte serie er een punt achter. Jammer, maar aan al het goede komt een eind. Althans, aan bijna al het goede. Want bananen zullen waarschijnlijk altijd blijven bestaan. En garnalen.

Mad men seizoen 7 Netflix aanbod week 27 2017
The Don. Bron: Mad Men/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Netflix aanbod week 27 2017

Dit waren onze tips uit het nieuwe Netflix aanbod. In de tabel hieronder zie je alle films en series die erbij zijn gekomen. Op onze pagina Binnenkort op Netflix zie je alle toekomstige titels en op de pagina Neflix aanbod Nederland zie je het hele aanbod. Echt leuk.

Like ook onze Facebookpagina, volg ons op Instagram en schrijf je hier beneden in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je fijn op de hoogte van alles. Een goed weekend iedereen!Wallander (4 seizoenen) Misdaad, Mysterie 2008 7.9 2017-07-01
Mad Men (7 seizoenen) Drama 2014 8.6 2017-07-01
Archer (8 seizoenen) Animatie, Actie 2015 8.8 2017-07-01
Killjoys (1 seizoen) Actie, Sci-Fi 2015 7.2 2017-07-01
Contratiempo Misdaad, Mysterie 2016 8.0 2017-07-01
Reggie Yates’ Extreme (1 seizoen) Documentaire 2017 7.5 2017-07-01
Tik Tok Thriller 2016 6.1 2017-07-01
Penn & Teller (1 seizoen) Reality 2015 6.9 2017-07-01
Out of Thin Air Documentaire 2017 8.2 2017-07-01
Hans Teeuwen: Real Rancour Cabaret 2016 0 2017-07-01
Stasis Actie 2017 3.8 2017-07-01
Limitless (seizoen 1) Komedie, Misdaad 2015 7.8 2017-07-01
10 Jours en or Komedie 2012 5.3 2017-07-01
Parental Guidance Komedie 2012 6.1 2017-07-01
Southside with You Drama 2016 6.6 2017-07-01
The Dirty Picture Komedie 2011 6.7 2017-07-01
Ishqiya Komedie 2009 7.4 2017-07-01
Given Documentaire 2016 8.6 2017-07-01
Ankhon Dekhi Drama 2013 8.1 2017-07-01
Dedh Ishqiya Komedie 2014 7.2 2017-07-01
Sarkar Actie 2005 7.7 2017-07-01
Hector and the Search for Happiness Komedie 2014 7.0 2017-07-01
The Edge of Love Drama 2008 6.3 2017-07-01
Dashavater: Every Era Has a Hero Familiefilm 2008 7.7 2017-07-01
Bheja Fry 2 Komedie 2011 4.7 2017-07-01
Players Actie 2012 4.0 2017-07-01
Ajab Prem Ki Ghazab Kahani Komedie 2009 6.3 2017-07-01
I Know Who Killed Me Horror 2007 3.6 2017-07-01
Hunterrr Komedie 2015 7.0 2017-07-01
The Program Drama 2015 6.5 2017-07-01
Gabriela Drama 1983 6.4 2017-07-01
Lifeforce Horror 1985 6.1 2017-07-01
Hostages (2 seizoenen) Thriller 2013 6.9 2017-07-01
Zip en Zap en het eiland van de kapitein Komedie 2016 5.8 2017-07-01
Albion: The Enchanted Stallion Familiefilm 2016 4.8 2017-07-01
Keep Quiet Documentaire 2016 6.6 2017-07-01
The Truth is in the Stars Documentaire 2017 0 2017-07-01
Southpaw Drama 2015 7.4 2017-07-01
Liar’s Dice Drama 2013 7.0 2017-07-01
The Tenth Man Drama 2016 5.7 2017-07-01
Chelsea (seizoen 1 + 12 afleveringen seizoen 2) Talkshow 2017 7.0 2017-06-30
New Girl (5 seizoenen) Komedie 2011 7.8 2017-06-30
The Weekend Komedie 2016 5.7 2017-06-30
Tyrant (2 seizoenen) Drama 2014 7.9 2017-06-30
Footprints: The Path of Your Life Documentaire 2015 8.0 2017-06-30
Russell Brand: From Addiction to Recovery Cabaret 2012 7.0 2017-06-30
Russell Brand: End of the Drugs War Documentaire 2014 7.4 2017-06-30
The International Thriller 2009 6.5 2017-06-30
Little Witch Academica (1 seizoen) Anime 2017 0 2017-06-30
Gypsy (1 seizoen) Drama 2017 0 2017-06-30
Legends (2 seizoenen) Drama 2014 7.5 2017-06-30
Peaky Blinders (3 seizoenen) Misdaad, Drama 2013 8.8 2017-06-29
Drunk Wedding Komedie 2015 4.6 2017-06-29
The Originals (4 seizoenen) Drama, Fantasie 2017 8.3 2017-06-28
Okja Familie 2017 7.0 2017-06-28
Shadowhunters: Mortal Instruments (seizoen 1 + 13 afleveringen seizoen 2) Actie, Fantasie 2016 6.4 2017-06-27
Ray Donovan (4 seizoenen) Drama 2013 8.3 2017-06-27
Babel Drama 2006 7.5 2017-06-27
Jem and the Holograms Drama 2015 4.1 2017-06-27
Chris D’Elia Man on Fire Cabaret 2017 0 2017-06-27
The Princess Diaries 2 Komedie, Romantiek 2001 5.7 2017-06-26
Krampus Horror 2015 6.2 2017-06-26
I Am Michael Drama 2015 5.7 2017-06-26
Orphan Black (4 seizoenen + 3 afleveringen seizoen 5) Actie, Sci-Fi 2017 8.4 2017-06-25
Pretty Little Liars (6 seizoenen + 19 afleveringen seizoen 7) Drama, Romantiek 2017 7.8 2017-06-25
Big Game Actie 2014 5.4 2017-06-25