netflix aanbod week 28 2016 hannibal seizoen 3

Netflix aanbod week 28 2016: tips

Het is weer zaterdag en dan weten we het wel: een nieuw Netflix aanbod week 28 2016 artikel! Hierin behandelen we kort de leukste en beste nieuwe series en/of films die de afgelopen week op Netflix zijn gekomen. Wij scheiden het Netflixkaf van het Netflixkoren, zoals u wilt. Dus ga er weer even goed voor zitten en lees op uw gemakje onze volgende Netflix tips door. 

Hannibal seizoen 3

Hannibal seizoen 3 staat sinds deze week op Netflix! En daar zijn we zeer content mee, aangezien het een fijne bloedige en intelligente serie is met een hoofdrol voor onze held Mads Mikkelsen (Deens acteur van o.a. Jagten). Mocht je onze eerdere stukjes over Hannibal gemist hebben…hier heb je alsnog Hannibal in een notendop!

Hannibal draait namelijk om zijn relatie met Will Graham (Hugh Dancy), een FBI-profiler met licht autistische trekjes. Will heeft de gave dat hij zich heel goed kan inleven in seriemoordenaars. Hij wordt dan ook bij verschillende klussen ingeschakeld om op een misdaadplek te reconstrueren wat er precies gebeurd is. In het begin gaat dit nog wel en kan hij alles thuis weer loslaten, maar steeds meer verliest hij zich in deze wereld van gruwelijke moorden en verandert zijn kunnen van een gave, naar een last en als laatste zelfs in iets dat hem psychisch ziek maakt. Een bezoekje aan de psyschiater lijkt dan ook geen overbodige luxe.

De moorden zijn stuk voor stuk gruwelijk en zorgen in het begin van de serie voor de leidraad waarlangs de serie is kan ontwikkelen. Maar steeds meer verandert de focus van een spannende thriller in een psychologische horror serie met hierin een hoofdrol voor Hannibal Lecter als de goed gemanierde, van verfijnd eten en klassieke muziek houdende, psychiater die een hechte en interessante band krijgt met patiënt Will Graham. De serie biedt eigenlijk alles: een sterk plot, schitterend onderkoelde beelden, twee hoofdpersonen met diepte en kneiterveel spanning en suspense met een grote rol voor de vraag “wat laat je het publiek weten en wat weten de personages”. Waanzin werd nog nooit eerder zo stijlvol gepresenteerd en smaakte nog nooit zo heerlijk.

Dat klinkt dus weer veelbelovend. We zijn razend benieuwd naar het kat-en-muis-spel in het nieuwe seizoen. Hoe zal het Hannibal ditmaal vergaan? Seizoen 3 gaat in ieder geval linea recta naar onze kijklijst!

Netflix aanbod week 28 2016 hannibal seizoen 3
Misschien een ideetje om Hannibal een show op 24 Kitchen te geven! Bron: Hannibal/Netflix

Disneynature: Monkey Kingdom

Natuurdocumentaires zijn er wat ons betreft nooit te veel, dus we stippen graag de komst van Monkey Kingdom op Netflix even aan. Zoals je waarschijnlijk al uit de naam hebt kunnen afleiden, neemt Disney je mee naar de wonderlijke wereld van de aap, de makaken in dit geval. Ze zijn schattig, lief, brutaal, mega-intelligent en buitengewoon fascinerend en dat is eigenlijk ook wat je in Monkey Kingdom zult terugzien. Wat je ook zult zien, is dat apen een vrij ingenieus sociale samenleving hebben met strakke hiërarchieën en patronen. Ook zul je bepaalde gevoelens die wij als mens hebben, herkennen en dat blijft altijd interessant om te zien. Zet de Monkey Kingdom gewoon lekker aan, laat je betoveren door deze harige vrienden en vooral ook door het prachtige landschap van Sri Lanka waarin ze vertoeven. Het is in ieder geval een heerlijk ontspannende documentaire geworden. Tina Fey vertelt hun verhaal en de docu is geschikt voor jong en oud!

Netflix aanbod week 28 2016 Monkey Kingdom
De schattige apenfamilie chillend in een boom. Bron: Monkey Kingdom/Netflix

 

Netflix aanbod week 28 2016

Er kwamen niet heel veel nieuwe titels bij (zie tabel onderaan dit artikel), maar toch hebben we er weer een paar uitgekozen die het meest de moeite waard zijn, volgens ons dan. Laat het zeker weten als jij ook nog vette aanraders hebt! Bekijk ook zeker onze Netflix aanbod Nederland pagina voor het hele aanbod in een handige tabel. Like ook onze Facebookpagina en schrijf je, door hieronder je e-mailadres in te vullen, in voor onze nieuwsbrief. Dit was het weer: het Netflix aanbod week 28 2016 overzicht! Tot snel en veel kijkplezier.

Abonneer je op onze nieuwsbrief


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.