Netflix aanbod week 28 2017 ruPaul drag's race tips bob

Netflix aanbod week 28 2017: tips

Beste Netflixer: daar zijn we weer. Het is zaterdag en dat betekent natuurlijk dat we de nieuwste films en series op Netflix met je doornemen. Pak alvast je vakantiecocktail erbij, nestel je in een lekkere hangmat en laten we dan snel beginnen. Ohja, mocht je zelf nog toffe tips hebben, schroom dan niet om het te laten weten via Facebook of Instagram

Doctor Strange

Als Benedict Cumberbatch-fans moeten we wel beginnen met de Marvel-film Doctor Strange, die sinds deze week op Netflix te zien is. We schreven er al eens een lange recensie over, dus lees die even als je dat leuk vindt.

Held Benedict speelt in Doctor Strange de rol van dr. Stephen Strange, een New Yorkse chirurg die na een auto-ongeluk de fijne motoriek in zijn handen is kwijtgeraakt. Vervelend, want op zich is dit wel een handige eigenschap voor een chirurg, een lekkere motoriek.

doctor strange Netflix aanbod week 28 2017 tips benedict cumberbatch
De nieuw verkregen superkrachten van Strange. Bron: Doctor Strange/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Dat betekent natuurlijk dat Dr. Strange zijn carrière als chirurg niet meer kan voortzetten. Gefrustreerd en zoekend naar een nieuwe invulling in zijn leven, belandt hij in Nepal waar hij een mysterieus figuur genaamd The Ancient One (Tilda Swinton) ontmoet.

The Ancient One laat Dr. Strange kennismaken met een andere wereld in een andere dimensie, en ze bezit bijzondere krachten die uiteindelijk ook Dr. Strange aangeleerd worden. En die krachten konden nog wel eens van pas komen als je weet dat er nog een kwaadwillige schurk in dat universum rondwandelt. Die schurk wordt overigens gespeeld door de Deense held Mads Mikkelsen! Twee van de beste acteurs van de afgelopen 10 jaar dus samen in een film. Hoppa.

Doctor Strange, nu te zien op Netflix, schotels ons prachtige beelden voor die ons af en toe aan Christopher Nolan’s Inception doen denken, dus wat dat betreft is het een feestje om naar te kijken. Tel daarbij de bijzondere karakters op, voeg daar acteurs als Cumberbatch, Mikkelsen en Swinton bij, een scheut humor en je hebt een film die zeker de moeite waard is om te bekijken!

doctor strange Netflix aanbod week 28 2017 tips benedict

RuPaul’s Drag Race seizoen 7 en 8

RuPaul’s Drag Race seizoen 7 en seizoen 8 staan sinds deze week op Netflix Nederland. Als je de serie kent, dan weet je inmiddels wat je kan verwachten: sassy drags, faboulous travestieten, genadeloos commentaar, ghetto-namen, dansjes, zang, drama, bergen make-up en heel veel outfits.

En voor de puristen onder ons: officieel is een draq queen een man die zich verkleed en gedraagt als vrouw puur voor de entertainment en een travestiet is een man die zich als vrouw uitdost zonder dat element van vermaak erin. Maar wij gebruiken de termen gewoon lekker door elkaar.

Maar waar gaat de serie nou over, horen we jullie vragen. Welnu, de serie RuPaul’s Drag Race is eigenlijk een soort talentenjacht voor de leukste draq queen superster van de Verenigde Staten. Een soort America’s Next Top Model dus.

Netflix aanbod week 28 2017 ruPaul bob draq queen drag race
Bob the Drag Queen. Bron: RuPaul’s Drag Race/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Ook hier moeten ze moeten opdrachten doen en worden ze vervolgens beoordeeld door een jury. Een vuurpeloton onder leiding van de meester RuPaul himself. De serie is ook door hem bedacht, door RuPaul Andre Charles, een bekende Amerikaanse dragqueen/model/acteur/van alles en nog wat. Een bezig travestietenbijtje dus.

Als je even zorgeloos iets wilt gaan kijken op Netflix dan kan je RuPaul’s Drag Race seizoen 7 en seizoen 8 dus met een gerust hartje opzetten. Maar zoek je iets om je intellect te prikkelen, dan raden we je aan om een goed boek te lezen en Netflix nu af te sluiten.

Vegas Baby

Op Netflix zijn veel documentaires te vinden en daar zijn we blij mee. Ze bieden altijd een interessant kijkje in werelden waar we geen weet van hebben. Of ze stellen zaken aan de kaak stellen die belangrijk zijn. Zo ook de documentaire die sinds deze week op Netflix staat: Vegas Baby. 

Morgan Spurlock, bekend van Supersize Me, is hiervan de regisseur. Hij volgt koppels die graag ouders willen worden op hun weg naar het ouderschap. Dat klinkt nog niet zo vreemd natuurlijk, maar het opmerkelijke hieraan is dat de ouders meedoen met een online wedstrijd van een fertiliteitsarts, die het winnende koppel als prijs een IVF-behandeling geeft.

Vegas baby Netflix documentaire tips
De dokter legt het een en ander uit over embryo’s. Bron: Vegas Baby/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Het klinkt natuurlijk controversieel, commercieel en super-Amerikaans, maar er zit wel een trieste waarheid achter de wedstrijd. Het gaat om mensen die heel moeilijk, of niet, op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden en dat beïnvloedt vele levens.

Tegelijkertijd wordt hier amper over gesproken en lijkt er een soort taboe op te rusten. Daarom hopen de artsen door middel van deze wedstrijd, waarin de koppels video’s maken waarin ze hun situatie toelichten, het probleem kenbaar te maken. Tel daarbij op dat IVF-behandelingen vreselijk duur zijn, dus zo gek is het niet dat de koppels aan zo’n wedstrijd meedoen.

De stelletjes hebben allerlei verschillende verhalen en achtergronden, maar de pijn van een kinderloos bestaan is bij iedereen hetzelfde. En ook de artsen, en juryleden van de wedstrijd, hebben het regelmatig lastig in dit verhaal, zeker omdat ze mogelijk ingrijpende beslissingen moeten nemen.

Al met al is Vegas Baby dus een boeiende documentaire en werpt ie een fascinerend licht op een onderwerp als IVF en vruchtbaarheidsproblemen.

Vegas baby Netflix documentaire
Baby met pet. Bron: Vegas Baby/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Netflix aanbod week 28 2017

Dit waren de vetste nieuwe titels op Netflix. Alle nieuwe series en films kan je zien in de tabel onderaan het artikel.

Op onze Netflix aanbod pagina kan je het hele aanbod zien in een tabel en op de pagina Binnenkort op Netflix lees je meer over titels die binnenkort op Netflix komen.

En schrijf je ook even in op onze nieuwsbrief en like de Facebookpagina. Zo mis je nooit meer iets.

Een goed weekend iedereen!