Netflix aanbod week 29

Netflix aanbod week 29 2016: tips

Hallo daar! De week is voorbij gevlogen en daarom is hier alweer een nieuw overzichtje met de nieuwste Netflix-titels om het weekend mee af te ronden. Deze week hebben we een moderne klassieker met een anti-racistische boodschap en de komst van een nieuw lid van de Netflix Original-family! Kijk snel verder of je weer iets leuks kunt vinden en dan kun je weer lekker chillend het weekend door! En let goed op, misschien is hier ergens nog wel een Pokemon te vinden (laat het dan even weten a.u.b.)! Hoe dan ook, hier is het Netflix aanbod week 29 2016!

American History X

Deze week is het alom bekende American History X weer te vinden op Netflix, de film uit 1998 die nog steeds actuele thematiek aansnijdt. De neonazistische puber Danny Vinyard (Edward Furlong) moet van zijn rector een opstel schrijven over zijn broer Derek (Edward Norton), nadat Danny een boekverslag van Mein Kampf bij zijn joodse leraar inleverde. Danny is zwaar beïnvloed door zijn broer Derek, die zijn racistische en neonazistische ideeën op Danny heeft overgebracht. Ze leven met gedachtes dat ariërs het superieure ras zijn en dat alle andere etnische groepen (zoals Afro-Amerikanen, joden en hispanics) minderwaardig zijn. Derek belandt dan ook in de bak wegens een afgrijselijke gebeurtenis, die door regisseur Tony Kaye weerzinwekkend in beeld is gebracht.

Maar wanneer Derek na een korte tijd de bak weer uit is, gaan de overtuigingen van zijn broertje en van hem een andere kant oplopen. Danny gaat steeds meer de rechts-extremistische kant op, terwijl Derek het een en ander heeft bijgeleerd en inziet dat hij zijn broertje moet behoeden voor de fouten die hij heeft gemaakt. Of dat lukt, zul je in deze uitermate boeiende film ontdekken. En zo blijkt American History X ook als het ware een opstel, waarin karakters een ontwikkeling van zichzelf inzetten en tot bepaalde conclusies komen. Zeker een aanrader wegens de -helaas nog steeds- actuele relevantie van het onderwerp en de intrigerende afwisseling van kleur en zwart-wit beelden.

Netflix aanbod week 29 2016 American History X
De broertjes Danny en Derek Vinyard in het aangrijpende American History X. Bron: American History X/Netflix

Stranger Things

Stranger Things is een nieuwe toevoeging aan de -inmiddels steeds groter wordende- Netflix Original-familie. En de trailer beloofde al een vreemd en spannend sfeertje, dus deze serie heeft zeker de aandacht getrokken. We gaan naar het Indiana van de jaren ’80. Een wetenschapper verdwijnt door een geheimzinnig, nog onverklaarbaar verschijnsel van de aardbodem…een jonge knul genaamd Will Byers is spoorloos verdwenen nadat ook hij een geheimzinnig verschijnsel tegenkwam (misschien een Pokemon?)…een zwijgzaam meisje met een kort gewiekt kapsel staat in de keuken van een restaurant…

Je hoort het al, wat heeft dit allemaal te betekenen? Dat roept ook gelijk wat vragen op over wat voor soort serie Stranger Things gaat zijn. We moesten denken aan de jaren ’90 jeugdserie Eerie Indiana (ook toevallig in Indiana!), waarin ook de vreemdste zaken aan orde kwamen. Of zal het een serie a la The X-Files worden waarin we het ook in de paranormale of buitenaardse hoek moeten zoeken?

Heel veel concrete zaken kunnen we dus nog niet melden over Stranger Things, (en daarom gaat ‘ie direct op de kijklijst), maar de jaren ’80 sfeer zit er in ieder geval goed in. Het belooft een fijn avondje Netflix met popcorn te worden!

Netflix aanbod week 29 2016 Stranger Things
Mysterieuze mannen in pakken. Stranger Things begint in ieder geval erg…strange! Bron: Stranger Things/Netflix

Fury

We sluiten de highlights van deze week af met een oorlogsfilm waarin Brad Pitt in de rol kruipt als de Amerikaanse sergeant Collier, die in de Tweede Wereldoorlog met zijn troepen ten strijde trekt tegen de Duitsers. Collier, a.k.a. Wardaddy, krijgt daarbij hulp van o.a. medesoldaten Ellison (Logan Lerman), Swan (Shia LaBeouf), Garcia (Michael Pena) en Travis (Jon Bernthal).

De mannen zitten in de laatste fase van de oorlog en ze zijn al op Duits grondgebied gearriveerd. Sergeant Collier is een ervaren man en moet zijn groep in het gareel houden en naar successen leiden. Maar het blijkt erg moeilijk te zijn, want oorlog is en blijft een extreme situatie en niet iedereen is even goed getraind in bepaalde situaties, met name voor de jonge soldaat Norman Ellison blijkt dit zo te zijn.

Desalniettemin zullen de mannen moeten doorgaan en zich door hele angstige momenten moeten werken (net zoals in het echt en vele andere oorlogsfilms). Fury is niet bijster origineel in het genre, maar de film zal zeker gewaardeerd worden als je van spannende, oorloggerelateerde films houdt. Bovendien is de relatie tussen sergeant Collier ‘Wardaddy’ en Norman Ellison een interessante omdat Wardaddy zich als mentor van Norman opstelt. En hoe je als jong broekie precies gepokt en gemazeld wordt in een oorlog, zien we via hun relatie en ontwikkeling. Boeiende film, hoewel het ons even kostte om Brad Pitt’s rol los te koppelen van zijn karakter in Inglourious Basterds (“Arriverderci!).

Netflix aanbod week 29 2016 Fury
Sergeant Collier (Pitt) en soldaat Ellison (Lerman). Bron: Fury/Netflix

Netflix aanbod week 29 2016

Voila, dat waren volgens ons de krenten uit de Netflix-pap van deze week. Hopelijk heb je weer wat leuks kunnen toevoegen aan je ’to-watch-list’ en ben je weer even zoet met Netflix kijken. Spit nog even onderstaand lijstje door voor nog meer nieuwe films en series. Zoals altijd, meld het ook zeker wanneer je nog meer aanraders hebt voor de Netflix-kijker. Bekijk ook zeker onze Netflix aanbod Nederland pagina voor het hele aanbod in een handige tabel. Like ook onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dit was het weer: het Netflix aanbod week 29 2016 overzicht! Tot snel en veel kijkplezier!

BewarenBewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.