A Series of Unfortunate Events Netflix aanbod week 3 2017 tips

Netflix aanbod week 3 2017: tips

We zullen de intro kort houden, dan kunnen we snel beginnen met ons nieuwe Netflix aanbod week 3 2017 artikel met tips wat betreft toffe nieuwe Netflix titels. Like ook zeker onze Facebookpagina als je dat nog niet gedaan had, bekijk onze Netflix Aanbod Nederland pagina voor het héle aanbod en bekijk onderaan het artikel de tabel met alle nieuwe titels van de afgelopen week. Oké, laten we beginnen.

A Series of Unfortunate Events

We trappen af met een nieuwe Netflix Original: A Series of Unfortunate Events. Van deze klassieke  boekenreeks van schrijver Lemony Snicket is dertien jaar geleden al eens een film gemaakt en nu heeft het verhaal z’n weg gevonden naar de wereld van de televisie. En dat is goed nieuws, want wij zijn fan van de boeken.

Maar waar gaat het verhaal dan over? Over de weesjes Violet, Klaus en Sunny Baudelaire om maar direct met een aantal hoofdpersonen te beginnen. Oh en over hun evil verre familielid Graaf Olaf (Neil Patrick Harris, bekend van o.a. How I Met Your Mother). Na de dood van hun ouders, worden ze door een fout bij hem ondergebracht en dat pakt, met gevoel voor understatement, niet zo lekker uit.

Het enige dat hij wil is namelijk de erfenis van de kinderen opstrijken. Olaf probeert op verschillende manieren aan het geld te komen. Op een gegeven moment probeert hij zelfs te trouwen met de jonge Violet! Als dat niet lukt, vermomt hij zich op verschillende manieren om toch zijn doel te bereiken.

A Series of Unfortunate Events is een naargeestige, donkere doch grappige serie. Het verhaal is al briljant en de uitvoering is ook erg leuk gedaan. Genietbaar, willen we de serie bij deze graag noemen. De droge humor en het gekke sfeertje werken en zorgen er ook voor dat A Series of Unfortunate Events een lekker hapje is. Wij kijken alvast uit naar A Series of Unfortunate Events seizoen 2 en A Series of Unfortunate Events seizoen 3!

A Series of Unfortunate Events Netflix aanbod week 3 2017 tips
Violet, Sunny en Klaus Baudelaire achter de enge Olaf. Brrrrron: A Series of Unfortunate Events/Netflix

Miss Sharon Jones!

Als er iets van soul/funk/hiphop/R&B op Netflix komt, zijn wij vaak als een kind zo blij. Dit kan zowel fictie zijn, zoals bij de Netflix Original The Get Down, of een toffe documentaire als What Happened, Miss Simone? over een grootheid als Nina Simone. Daarom zijn we blij met Miss Sharon Jones! (de sassy dametjes willen wel graag met miss aangesproken worden!). In deze muziekdocumentaire staat soulzangeres Sharon Jones centraal, die vooral bekend is geworden als frontvrouw van de groep Sharon Jones & the Dap Kings.

“De vrouwelijke James Brown” had er al lastige carrière opzitten. Door mensen van Sony werd ze ooit gekwalificeerd als “too old, too fat, too short and too black” om ooit succes te hebben. Uiteindelijk kwam het toch goed, toen ze op haar 40e haar eerste album uitbracht met de titel Dap Dippin’ with Sharon Jones and the Dap-Kings, samen met haar Dap Kings.

En toen was het 2013 en kreeg ze de diagnose alvleesklierkanker (stadium II). In Miss Sharon Jones! zien we Jones vanaf het moment van de diagnose, via de genezing, tot haar eerste optreden en terugtreding tot het artiestenleven na haar genezing. Het leven dat ze zo gemist heeft tijdens haar ziekte en waar ze al haar hele leven hard voor heeft moeten vechten. Kanker ziet ze dan ook alleen als een nieuwe hobbel op haar al redelijk hobbelige levensweg.

Maar dat deze ziekte niet alleen zijn invloed heeft op de persoon in kwestie, krijgen we ook te zien. Door het niet kunnen zingen, hebben haar Dap Kings opeens ook geen inkomen meer en zien zij zich genoodzaakt om op andere manieren aan geld te komen. Jones vecht en geeft nooit op. Ze wil hoe dan ook ooit weer optreden. Als ze de kanker verslagen lijkt te hebben, gebeurt dat dan ook. De optredens die ze daarna gaf, zijn de boeken ingegaan als een van haar meest emotionele en memorabele momenten uit haar carrière.

Miss Sharon Jones! drukt ons, als we dat al nodig hadden, met onze neus op het feit dat we per dag moeten leven en genieten van alles wat we hebben, of ooit hebben gehad en meegemaakt. Het kan zomaar over zijn en alles kan van de ene op de andere dag instorten. Het is prachtig en strak gefilmd en de emotionele docu zit uiteraard vol heerlijke soulmuziek.

Tijdens de première van de documentaire maakte Sharon Jones bekend dat de kanker was teruggekeerd. Op 18 november 2016 is ze op 60-jarige leeftijd overleden.

miss sharon jones Netflix aanbod week 3 2017.
Sharon Jones bij een van haar concerten. Bron: Miss Sharon Jones!/Netflix

Netflix aanbod week 3 2017

Dit waren ze weer: de krenten in de Netflix-pap. Benieuwd naar alle nieuwe titels in het Netflix aanbod? Check dan onderstaande tabel. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief door hieronder je email-adres aan ons toe te vertrouwen, dan krijg je elke week een mailtje met al onze artikelen van de afgelopen week. Een goed weekend en hopelijk tot heel snel!