er ist wieder da Netflix aanbod week 30 2017 kiosk

Netflix aanbod week 30 2017: tips

Het is weer eens zaterdag en dus tijd voor een nieuw artikel. Hierin schotelen we je alle nieuwe titels op Netflix Nederland voor die de afgelopen 7 dagen zijn toegevoegd aan het Netflix aanbod. En natuurlijk vissen we er weer een paar titels voor je uit die wij hiervan het beste vinden. Ben je meer benieuwd naar de toekomst? Check dan onze Binnenkort op Netflix pagina. Laten we voor nu maar gewoon beginnen, dan is dat in ieder geval achter de rug. 

Shutter Island

Vorige week werd bekendgemaakt dat don Leonardo DiCaprio en regisseur Martin Scorsese weer eens samen gaan werken en dat is vaak best wel goed nieuws. Bedenk je maar eens dat ze samen verantwoordelijk zijn voor films als  The Wolf of Wall Street, The DepartedGangs of New York en Shutter Island.

Hun nieuwe samenwerking zal de verfilming zijn van het boek Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI, geschreven door David Grann. Een hele mondvol dus. Wij kijken hier in ieder geval rijkhalzend naar uit.

Maar terug naar het Netflix aanbod van deze week. Shutter Island is er dus weer bijgekomen, nadat de film een tijdje van Netflix was gehaald. Dit is een erg spannende film en dus zij we er maar wat blij mee.

Shutter Island Netflix Nederland tips
Chuck en Teddy. Bron: Shutter Island/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

DiCaprio kruipt ditmaal in het huidje van het personage Teddy Daniels, een Amerikaanse federal marshal. Hij bezoekt en onderzoekt Shutter Island in 1954, een zwaarbeveiligde gevangenis/ziekenhuis voor criminelen met mentale problemen die doet denken aan het beroemde Alcatraz.

Er is namelijk een vrouw ontsnapt en hij moet onderzoeken hoe dit in hemelsnaam mogelijk is. Dit doet hij samen met zijn nieuwe partner Chuck (Mark Ruffalo). Maar om nou te zeggen dat hij volle medewerking krijgt van de autoriteiten….

Langzaamaan wordt het allemaal erg complex en verwarrend. En het helpt ook niet dat hijzelf ook met een geheim rondloopt: hij heeft namelijk nog een appeltje te schillen met een andere gevangene.

Shutter Island is een erg spannende film met een fenomenale Leonardo DiCaprio en met een bijzonder eng en mysterieus sfeertje. Lekker kijkvoer dus. Bekijk hieronder de trailer om een indruk te krijgen van de film.

Er ist wieder da

Hij is er weer! ‘Wie is er weer?’ horen we je denken. Nou, we hebben het over ene Adolf H. die zo’n 80 jaar geleden met nogal beruchte politiek de wereldgeschiedenis bepaalde. En op de een of andere manier is het hem gelukt om terug te keren naar het aardse, en ditmaal in het moderne Duitsland anno 2015 (toen de film uitkwam).

En dat is natuurlijk even omschakelen, want er is nogal wat veranderd. Der Führer doet desondanks toch pogingen om iets van het moderne leven te begrijpen; zo krijgt hij bewondering voor sociale media en het potentieel hiervan.

Hoewel Hitler eerst als een dwaze komiek wordt gezien, krijgt hij zodra hij furore maakt op televisie, toch meer aanzien. En daar zit ook de serieuze onderlaag, want zijn we wel helemaal verlost van Hitler en de kwade nazistische idealen? Is de huidige maatschappij niet nog steeds vatbaar voor dit soort figuren?

er ist wieder da Netflix aanbod week 30 2017 yoghurt
Lekker bakje voer voor Hitler. Bron: Er ist wieder da/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Er ist wieder da lijkt te zeggen van wel, want er worden wat parallellen getrokken naar moderne maatschappelijke onrusten. Noemenswaardig om te vermelden is het feit dat acteur Oliver Masucci als Hitler-zijnde door Duitsland heeft getoerd om de reacties op straat te peilen. En die waren bijzonder te noemen. Zo moest hij met jolige jongeren op de foto voor een eigentijdse selfie, maar kwam ook extremistischere gasten tegen die een nazi-groet deden.

Het wordt in ieder geval duidelijk dat er 80 jaar later nog steeds onvrede leeft onder de mensen en dat is juist het grote gevaar dat loert, want dat was nu net de voedingsbodem waaruit een persoon als Hitler destijds kon opkomen. En die waarschuwing willen de makers van Er ist wieder da je zeker niet onthouden.

De film lijkt qua stijl wel wat op de Sasha Baron Cohen films Borat en Brüno met een combinatie van fictie en realiteit, dus als je daarvan houdt, zou je Er ist wieder da misschien ook wel tof vinden. Het is trouwens een boekverfilming van de gelijknamige bestseller.

Check hieronder de trailer van Er ist wieder da.

Ozark

Met Ozark heeft Netflix weer een nieuwe titels aan hun steeds groter wordende Netflix Original stal toegevoegd. En het moet gezegd: de eerste indrukken zien er goed en veelbelovend uit.

We volgen het hachelijke avontuur van het doodnormale Amerikaanse gezin Byrde uit Chicago. Hoewel, doodnormaal? Vader en anti-hero Marty (gespeeld door Jason Bateman die vooral bekend is als hoofdpersoon uit het fantastische Arrested Development) raakt als financieel adviseur betrokken met een Mexicaans drugskartel.

Ozark Netflix aanbod week 30 2017 car
Intens bekkie van Marty. Bron: Ozark/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En dan weet je dat je in de problemen gaat raken en dat er grote gevaren op de loer liggen. Zeker als je een drugslord nog wat grijpstuivers schuldig bent.

Marty besluit daarom halsoverkop met zijn vrouw Wendy en twee puberkinderen de regio te verlaten en te vluchten naar Ozark, een bos- en bergachtig gebied in Missouri, Arkansas. Daar moet hij in allerijl proberen geld bij elkaar te krijgen voordat de deadline voorbij is.

Ozark is wat ons betreft weer een welkome nieuwe toevoeging aan de Netflix-familie en we zouden het ook zeker aanraden aan Breaking Bad-fans. Doodnormale kerels die in de drugswereld belanden, het blijft toch een serie-waardig fenomeen. Pak de popcorn en cola erbij en bingewatchen maar!

Bekijk de onderstaande trailer anders even.

American Beauty

Als laatste willen we jullie nog even wijzen op het feit dat de Amerikaanse film American Beauty ook weer terug van weggeweest is op Netflix Nederland. Deze film lijkt een abonnement te hebben om te verdwijnen en weer terugkomen. Dus een grote kans dat je hem al eens hebt gezien. Wil je hem toch kijken of nog even je geheugen opfrissen over waar de film ook alweer overgaat, lees dan onze recensie die we een tijd terug al schreven.

Lees hier onze recensie van American Beauty en waarom het een aanrader is.

American Beauty Netflix aanbod week 30 2017
Kevin Spacey en z’n jonge chimeid, in een bad vol rozen. Bron: American Beauty/Netflix

Netflix aanbod week 30 2017

Dit waren onze tips van deze week. Alle nieuwe films en series die Netflix de afgelopen week online heeft geslingerd vindt je in onderstaande tabel.

Like ook zeker even onze Facebookpagina en volg ons op Instagram. En als je echt goed bezig wilt zijn, schrijf je je hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met al onze artikelen van de afgelopen week.

Een goed weekend iedereen!