Netflix aanbod week 32 2016 Theory of Everything

Netflix aanbod week 32 2016: tips

Hola, bonjour, guten Tag of gewoon hallo…waar je ook bent op vakantie (of thuis), je bent weer van harte welkom op ons wekelijkse Netflix-aanbod-feestje. Samen speuren we weer naar de leukste films en series die deze week aan de digitale videotheek zijn toegevoegd. Maak je gereed met een verfrissende cocktail of een andere versnapering en kijk weer lekker mee. Hier is het Netflix aanbod week 32 2016!

The Theory of Everything

We starten deze week met een film die in 2015 de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol opleverde: The Theory of Everything. In deze biopic zien we het levensverhaal van de beroemde Britse natuurkundige Stephen Hawking (Eddie Redmayne), gebaseerd op het boek dat (de ‘echte’) Jane Hawking schreef over hun huwelijk. Jane en Stephen ontmoeten elkaar wanneer ze beide jonge studenten zijn op de prestigieuze universiteit van Oxford. Terwijl ze allebei keihard aan hun studie werken, worden ze knetter verliefd op elkaar en slaan de vonken over als messen over slijpstenen. Stephen zet zijn zoektocht naar de natuurkundige betekenis van zwarte gaten voort, maar merkt dat zijn gezondheid achteruit gaat. Artsen constateren ALS bij de jonge wetenschapper, die later zo beroemd zou worden.

Dat weerhoudt Stephen en Jane echter niet om hun toekomstplannen in de ijskast te zetten, want ze krijgen een gezinsuitbreiding. Toch raakt hun relatie gecompliceerder, naarmate er ook andere personen in hun leven komen. En zo belandt The Theory of Everything op onze tip-lijst want het is toch wel een hele mooie en intrigerende film, waarin met name Eddie Redmayne’s karakter continu fascineert (zowel zijn talent, als ziekte als relatie met Jane). Daar is een heerlijke, ouderwetse toef liefdesdrama aan toegevoegd en voilà, daar is een  film die zeer de moeite waard is om aan je kijklijst toe te voegen. Enne…die Oscar was wat ons betreft meer dan terecht hoor Eddie: ga zo door, knakker!

Netflix aanbod week 32 2016
Eddie Redmayne excelleert in The Theory of Everything. Bron: Theory of Everything/Netflix.

New Girl seizoen 4

We schreven al eens een artikeltje over de 10 redenen waarom je naar de serie New Girl zou moeten kijken en sinds deze week staat New Girl seizoen 4 ook op Netflix. In deze komedieserie draait het om de huisgenoten Jess (Zooey Deschanel), Nick (Jack Johnson), Winston (Lamorne Morris) en Schmidt (Max Greenfeld). De serie begint bij het moment dat Jess, een schattig meisje/goofy/mafketel en lerares op een school, bij de drie mannelijke huisgenoten intrekt in hun prachtige loft woning.

Vanaf dat moment verandert er een hoop in de levens van de personages, want tsja: er komt toch opeens een vrouw in je huis wonen. Want hoe onvrouwelijk, onsexy  en “one of the boys” Jess soms ook kan zijn, het blijft een vrouw. En dus veranderen direct de verhoudingen en het huishouden en dus ook hun levens. Thema’s als treurnis na het verbreken van relaties, ambitie, jong zijn, nieuwe relaties aangaan en opbouwen, werk vinden en de vluchtigheid/anonimiteit van het leven in een grote stad, komen als thema’s allemaal aan bod. Maar bovenal is New Girl gewoon een ontzettend leuk en grappig komedieserie. En vanaf deze week kunnen we dus genieten van nieuwe avonturen in New Girl seizoen 4 op Netflix.

Netflix aanbod week 32 2016 new girl
Onze hoofdrolspelers. Bron: New Girl / Netflix

Fear and Loathing Las Vegas

Gebaseerd op het boek van Hunter S. Thompson, kwam in 1998 deze gelijknamige film Fear and Loathing Las Vegas op het witte doek. De film, met o.a. Johnny Depp en Benicio del Toro als prominente acteurs, werd geen kaskraker maar won in de loop der jaren aan populariteit. Of je die populariteit kunt begrijpen, is wat ons betreft wel persoonlijk. Het is een film die je ligt of niet (maar daar kom je natuurlijk alleen maar achter als je ‘m daadwerkelijk gaat kijken 😉 ). Hoe dan ook, in Fear and Loathing Las Vegas volg je de heren Raoul Duke (Depp) en Dr. Gonzo (Del Toro) op weg naar Las Vegas. Daar moeten ze namelijk verslag gaan doen van een motorwedstrijd. De roadtrip die ze afleggen doen ze niet in nuchtere staat…sterker nog, het blijkt een knap staaltje drugsproeverij te zijn. Daar kan de film je ook behoorlijk gek maken, alsof je als het ware zelf aan het trippen bent. Hoe dan ook, de film lokte hiermee ontzettend diverse reacties uit. Maar dat had regisseur Gilliam al voor ogen: “I want it to be seen as one of the great movies of all time, and one of the most hated movies of all time.”

Fear and loathing Las Vegas
Going all the way toch! Bron: Fear and Loathing Las Vegas/Netflix.

Netflix aanbod week 32 2016

Jongens en meisjes, dit was weer het Netflix aanbod week 32 2016 artikel waarin we de leukste nieuwe titels voor je op een rijtje zetten. Vergeet niet onze Facebookpagina te liken en je hieronder in te schrijven op onze nieuwsbrief. Bekijk in de tabel hieronder alle nieuwe films/series op Netflix van de afgelopen week. Vergeet ook niet onze Netflix aanbod Nederland pagina te bekijken met onze tabel waarin álle titels staan die nu op Netflix te zien zijn, inclusief de mogelijkheid om te sorteren op bijvoorbeeld IMDb cijfer, genre, titel en meer. Veel kijkplezier en hopelijk tot snel.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.