Annie Hall Netflix aanbod week 32 2017 woody allen

Netflix aanbod week 32 2017: tips

We zijn terug in het minder warme Nederland, na een drietal weken in Spanje vertoefd te hebben. Maar een ding blijft gewoon hetzelfde: elke zaterdag krijg je een overzicht met welke films en series er nieuw zijn op Netflix. En hieruit kiezen wij dan weer de beste en proberen we je te overtuigen van onze keuzes. Oh, en volg ons ook eventjes op Instagram en like onze Facebookpagina, dat vinden onze accounts leuk én dan mis je nooit meer iets. 

Vaiana (aka Moana)

We trappen dit overzicht niet af met de dubbele toevoeging van The Parent Trap, maar je kan vanaf deze week wel naar de versie uit 1961 en van 1998 kijken op Netflix.

Nu we dit stomme woordbruggetje hebben gemaakt, kunnen we starten met de titel die we wel graag even uitgebreid willen uitlichten. En dat is Vaiana (origineel uitgekomen als Moana), een animatieavontuur van Disney voor jong en minder jong dat zich afspeelt in het oude Polynesië, een grote eilandengroep waaronder onder andere Nieuw-Zeeland, Tonga en Tuvalu vallen.

Moana Vaiana Netflix aanbod week 32 2017
Halfgod en prinses op een schip met een klein biggetje. Bron: Moana/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Prinses Moana Waialiki (Auli’i Cravalho) is de enige dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Maar als het noodlot toeslaat en de vissers uit haar dorp geen vis meer vangen, gaat zij op reis om het op te lossen. Ze komt erachter dat de forse halfgod Maui (Dwayne Johnson) hier achterzit en daarom gaat ze naar hem toe om verhaal te halen.

Wat volgt is een magisch avontuur over de machtige Grote Oceaan naar een legendarisch eiland alwaar de vloek opgeheven kan worden. Thema’s als volharding, identiteitsvorming en vriendschap spelen tijdens deze mythische queeste een grote rol.

De makers van Vaina zijn dezelfde als die van Frozen en dat kan je zien. De gecreëerde wereld is prachtig, de animatie vloeiend als de zee die een belangrijke rol speelt in Vaiana en het avontuur tof. Alleen speelt alles zich in een iets meer exotischer omgeving af.  Tevens valt de gelaagdheid van de hoofdpersonen Moana op. Dat zie je niet vaak bij animatiefilms.

Dit alles bij maakt Vaiana een veilige en kleurrijke keuze om op te zetten als je kind weer eens aan het huilen is, of als je als volwassene gewoon van leuke en sprankelende avontuurfilms, met een hoofdrol voor de zee en af en toe een liedje, houdt.

Wat wel grappig is, is dat er uit Polynesische hoek wat kritiek kwam op de forsheid van halfgod Maui. Volgens veel mensen strookt dit niet met de verhalen die zij altijd gehoord hebben over hem. Rugbyspeler uit Samoa Eliota Fuimanono Sapolu verwoordde het het grappigst: „Hij ziet eruit alsof hij alle vis rond de eilanden heeft gefrituurd en opgegeten.”

Annie Hall

Elke keer dat er een oude en goede film op Netflix komt, maken wij een sprong van vreugde, want alleen op een dieet van hedendaagse superhelden- en actiefilms kunnen wij niet leven. Begrijp ons niet verkeerd. Zoiets is lekker als tussendoortje, maar soms moet je iets zien dat meer “vult”.

Daarom juichen we het toe dat de komedie Annie Hall nu op Netflix staat, een van de bekendste films van de Amerikaanse komiek/schrijver/acteur/filmmaker Woody Allen.

Woody Allen speelt hier de rol van de Joodse tv-schrijver Alvy Singer en uiteraard is dit personage neurotisch, spraakzaam en intelligent. Zoals wel vaker bij rollen van Allen. Maar zijn vriendin Annie Hall is misschien nog wel een stapje erger. Ze hebben een moeizame relatie met elkaar.

Annie Hall Netflix aanbod week 32 2017-hall
Hier lachen ze nog. Bron: Annie Hall/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De film, die in 1977 in première ging, bestaat voornamelijk uit de gesprekken tussen de twee over hoe ze op dit punt in hun relatie zijn gekomen. Zo hebben ze het over cultuur, drugs, antisemitisme, pseudo-intellectuelen, psychoanalyse en nog veel meer.

Annie Hall veranderde voor altijd hoe romantische komedies ook gemaakt kunnen worden, zonder zoetsappigheden en met ironie, slimheid en unieke beelden waaronder splitscreens, recht in de camera praten en flashbacks van dingen niet niet gebeurd zijn. Super postmodern.

Annie Hall Netflix aanbod week 32 2017_0
Even wat drinken op een dakterras in NY. Bron: Annie Hall/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Je moet wel van de intelligente humor van Woody houden, en zijn neurotische trekjes trekken. Maar als dat het geval is, heb je met Annie Hall een hele goede film. Wij vinden zijn andere meesterwerk Manhattan nog ietsje beter, maar Annie Hall mag er zeker wezen.

Een aantal quotes uit de film geven je misschien wel een beter beeld van de ironische humor:

A relationship, I think, is like a shark. You know? It has to constantly move forward or it dies. And I think what we got on our hands is a dead shark.

en

I was in analysis. I was suicidal. As a matter of fact, I would have killed myself, but I was in analysis with a strict Freudian and if you kill yourself they make you pay for the sessions you miss.

of

Annie Hall: Sometimes I ask myself how I’d stand up under torture.

Alvy Singer: You? You kiddin’? If the Gestapo would take away your Bloomingdale’s charge card, you’d tell ‘em everything.

De film won trouwens vier Oscars, namelijk voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste actrice in een hoofdrol en Beste Script, dus check hieronder eventjes de trailer en zet hem vanavond nog aan op Netflix!

Wet Hot American Summer: Ten Years Later

Wet Hot American Summer: Ten Years Later staat sinds deze week op Netflix. En wij vinden dat goed nieuws. Er wordt in de eerste aflevering zelfs even gerefereerd aan Annie Hall, de film die we hierboven bespraken 😉

De locatie is nogmaals Camp Firewood: een legendarische plek voor een stel jongeren die hier de zomer van 1981 doorbrengen. Het was in 2001 allemaal te zien in de hilarische cult film Wet Hot American Summer, waarin de laatste dag van het kamp te volgen was.

Wet Hot American Summer Ten Years Later Netflix komedie
Liedje doen. Bron: Wet Hot American Summer Ten Years Later/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Dat leidde in 2015 tot de hilarische Netflix Original Wet Hot American Summer: First Day of Camp, waarin -jawel- de eerste kampdag van Camp Filewood 1981 te zien was. Zoals je al eerder bij ons kon lezen, of gezien hebt, speelden de originele acteurs van de film hierin hun personage dat jonger was dan in de film, terwijl ze zelf ouder zijn geworden. En dit bleek een uitermate grappig effect te hebben.

Sinds deze week staat er dus weer een nieuwe Netflix Original op het programma over Camp Firewood, en ditmaal maken we een sprongetje in de tijd naar 1991, tien jaar later dus. Niet verrassend dus dat Wet Hot American Summer: 10 Years Later over de reünie gaat met de jongeren, inmiddels volwassenen.

Hoe zal het gaan met Coop en Katie? En met Ben en McKinley? Het wordt in ieder geval een nostalgische zomer wanneer ze allemaal weer bij elkaar komen bij Camp Firewood. Hoewel de Amerikaanse regering daar hele andere plannen mee heeft. Huh? Nou hoe dat zit, zie je natuurlijk in de serie.

Wet Hot American Summer Ten Years Later Netflix
Hiiiii. Bron: Wet Hot American Summer Ten Years Later/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De Wet Hot American Summer-producties zijn in ieder geval altijd onwijs hilarisch, zitten bomvol met bekende acteurs en maken gebruik van de grappigste kleding en pruiken.

Zoals gezegd zit de serie vol met bekende acteurs, waaronder Amy Poehler, Paul Rudd, Elizabeth Banks en Chris Pine. Helaas is Bradley Cooper dankzij een overvolle agenda niet meer te zien in deze serie, hij is vervangen door Adam Scott. Haal een lekker stukje zomer in huis met WHAS10 Years Later, aangezien het met onze eigen Wet Cold Dutch Summer nog niet echt wil vlotten.

https://www.youtube.com/watch?v=x6lo3v-IcPE

Eagles of Death Metal: Nos Amis

We eindigen in mineur met de documentaire Eagles of Death Metal: Nos Amis op Netflix. Op 13 november 2015 was Parijs het toneel van afgrijselijke gebeurtenissen, toen IS-aanhangers aanslagen pleegden in de stad, waaronder een hele zware in het Bataclan. In totaal kwamen er 130 mensen om, waaronder 89 in het Bataclan-theater.

Op het moment van de aanslagen, was de Amerikaanse rockback Eagles of Death Metal aan het spelen en de leden van deze band, worden in de documentaire Eagles of Death Metal: Nos Amis gevold wanneer ze enkele maanden na de aanslagen terugkeren naar Parijs.

Eagles of Death Metal Nos Amis Netflix Nederland documentaire muziek
De band van achteren. Bron: Eagles of Death Metal Nos Amis/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Je kunt je wel voorstellen dat dit een zwaar beladen en emotionele documentaire is geworden. Tijdens de gesprekken met de bandleden en aanwezige fans zie je ze regelmatig met natte oogjes hun verhaal vertellen en die emoties komen hard binnen als kijker. Het is en blijft een weerzinwekkend en aangrijpend verhaal.

Toch is het niet alleen maar ‘Parijs’ dat de klok slaat in Eagles of Death Metal: Nos Amis, want je krijgt ook nog de geschiedenis van de band zelf mee. Ook wordt er dieper ingegaan op de connectie die de band heeft met hun fans, want dit speelt een grote rol bij de heren van EODM.  Je krijgt op deze manier een goed beeld van de band en hun relatie met de fans.

Netflix aanbod week 32 2017

Dit waren ze weer: onze tips. Hopelijk vond je het leuk om te lezen en heb je je lijstje weer wat kunnen aanvullen. Alle nieuwe series en films van de afgelopen week vind je in de tabel onderaan dit artikel.

De titels die in de toekomst op Netflix komen, inclusief een data van verschijning, kan je vinden op de Binnenkort op Netflix pagina. Het gehele aanbod vind je dan weer op de pagina Netflix aanbod Nederland. We zorgen dus dat het je nergens aan ontbreekt.

Een fijne zaterdag iedereen en vergeet je hieronder niet in te schrijven op de nieuwsbrief die we een keer per week versturen met daarin al onze artikelen van de week!